Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:36
dualar
Yönetici

Toplantı sonrası hangi dua okunmalı

Toplantı sonrası hangi dua okunmalı

Hoca
3502- İbn Ömer (r.a.)’den rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v.), bir toplantıdan kalkmazdan önce mutlaka ashabına şu duâyı yapardı: Allah’ım sana karşı işlenecek günahlarla aramızda perde olacak korkundan, bizi Cennetine ulaştıracak kulluğundan, dünya musibetlerine karşı tahammülümüzü kolaylaştıracak güçlü bir iman nasib et. Allah’ım bizi yaşattıkça kulaklarımız gözlerimiz ve gücümüzden bizi faydalandır. Aynı şeyleri soyumuza da nasib et. Bize zulmedenlerden intikamımızı al. Düşmanlarımıza karşı bize yardım et. Bizi dinimizden yaralama. Dünyayı en büyük gayemiz eyleme. Dünyalık bilgilerle de sonumuzu getirme. Bize acımayanları üzerimize güçlü ve kuvvetli kılma. (Tirmizî rivâyet etmiştir.)
ž Tirmizî: Bu hadis hasen garibtir.
Tirmizî: Bazıları bu hadisi İbn Ömer, Nafi’ ve Hâlid b. ebî Imrân’dan rivâyet etmişlerdir.
3503- Müslim b. ebî Bekre (r.a.)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Babam benim şöyle dediğimi duydu: Allah’ım her türlü sıkıntıdan, tembellikten ve kabir azabından sana sığınırım. Ve; Bunları kimden işittin dedi. Ben de: Senin bunları söylediğini işittim dedim. Bunun üzerine şöyle dedi: Bunları elden bırakma! Çünkü ben Rasûlullah (s.a.v.)’in bunları söylediğini işittim. (Tirmizî rivâyet etmiştir.)
ž Tirmizî: Bu hadis hasen sahihtir.


Cevap: Toplantı sonrası hangi duâ okunmalı

Ecrinim
amin..
Allah c.c. razı olsun hocam

Okudunuz mu?  Namazın Sonunda Dua

Yanıt: Toplantı sonrası hangi duâ okunmalı

meryemgül1
Allah c.c. razı olsun hocam emeğinize sağlık


toplantı duası, toplant, toplantıda yapılacak dua

Bu kategoride yer alan Yolumuza ışık tutan Peygamber duaları başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Toplantı sonrası hangi dua okunmalı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.