Anasayfa
18 Eylül 2021, 9:06
Sozler
Yönetici

Kim benim söylemedigim bir sözü bile bile bana isnat ederek söylerse cehennemde yerine hazırlansın!

Kim benim söylemedigim bir sözü bile bile bana isnat ederek söylerse cehennemde yerine hazırlansın!

todekilkCleno
Ey insanlar! benden çok hadîs rivayet etmekten sizi sakindiririm. Kim benimle ilgili bir söz naklederse ancak gerçegi söylesin. Kim de benim söylemedigim bir sözü bile bile bana isnat ederek söylerse cehennemde oturacagi yerine hazirlansin! seklindeki hadisin kaynağı nedir?

Okudunuz mu?  Bilimin Önemi İle İlgili Sözler

Cevap: Kim benim söylemedigim bir sözü bile bile bana isnat ederek söylerse cehennemde yerine hazırla

Fetva Meclisi
www.mumsema.com/hadishadis…/36589-mevzu-hadis-nedir-neden-hadis-uydurulur-bunlar-kimlerdir.html buradan kaynakları bula bilirsin.


Yanıt: Kim benim söylemedigim bir sözü bile bile bana isnat ederek söylerse cehennemde yerine hazırla

Arsoy
(Buharî, İlm 38, Cenâiz 33, Enbiyâ 50, Edeb 109; Müslim Zühd 72; Ebü Dâvud, İlm 4)

Okudunuz mu?  İnsan onuru ile ilgili özlü sözler

Yorum: Kim benim söylemedigim bir sözü bile bile bana isnat ederek söylerse cehennemde yerine hazırlansın!

Hoca
Her önümüze çıkan sözün altında hadis de yazsa, hadis olduğunu kesin bilmeden asla bunu Peygamber sözü olarak almamalıyız.
"kim benim adıma söylemediğim bir şeyi söylerse cehennemdeki yerine hazırlansın" hadisi, uyduranlar için yeterli bir tehdittir.

Okudunuz mu?  Nihat hatipoğlu cuma mesajları

Kayıtsız Üye
Arkdaslarim bu cemahemde yanmaz ben bu canhemde olmadan nasıl olecekmiyim ki ben sen benden ahitere giredecekse o sizin yazdinizi benim uzerime gelmeyin


Kuveys
Öncelikle selamün aleyküm kardeşim.Şöyle açıklayayım hadis dediğiniz şey Kuranin veya Islami bir kissanin aciklamasina istinaden peygamber sözleridir.Yanlış bir açıklama yada uydurma bir açıklama karşımızdakini dinden soğutabilir hatta şirke onunla birlikte bir sürü insanı surukleyebilir.Ki peygamberlere ne denirse hüküm olarak Allah tarafindan bildirilir.Allah in sozunde yanlış ve cayma hicbir zaman olmaz.

Okudunuz mu?  SubhanAllah ilahisi sözleri

kim benim söylemediğim bir sözü, kim benim söylemediğim, hadis kim benim söylemediğim

Bu kategoride yer alan Evlatlarınızı bulug çağına gelince evlendirin sözü hadis midir ayet midir ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kim benim söylemedigim bir sözü bile bile bana isnat ederek söylerse cehennemde yerine hazırlansın! Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.