Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:22
sizden09
Abone

Kim bile bile bana yalan isnad ederse, cehennemdeki yerine hazırlansın.”

Kim bile bile bana yalan isnad ederse, cehennemdeki yerine hazırlansın."

prokado
Abdullah İbni Amr İbni Âs radıyAllahu anhümâ’dan rivayet edildiğine göre, Nebî sallAllahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
"Benim tarafımdan (tebliğ edilen Kur’an’dan) bir âyet bile olsa insanlara ulaştırınız. İsrailoğulları(nın ibretli kıssaları)ndan da haber verebilirsiniz. Bunda bir sakınca yoktur. Kim bile bile bana yalan isnad ederse, cehennemdeki yerine hazırlansın."
Buhârî, Enbiyâ 50. Ayrıca bk. Tirmizî, İlm 13

Okudunuz mu?  Allahın varlığına ve birliğine inanmak

Bir müslüman bir sözün peygamberimiz olduğunu zannederek onu başkasına söylerse . Sonrada peygamberimizin böyle bir söz söylemediğini farkederse bu müslümanın ne yapması gerekir ?
Yani müslüman samimi imiş gerçekten onun sözü zannediyormuş ama sonrada onun sözü olmadığını anlamış. Ve bu kişinin amacı başkalarını hidayete kavuşturmakmış. SallAllahü aleyhi ve sellem

Okudunuz mu?  Kız Kardeşim bana kuran öğretebilir mi?

Cevap: Kim bile bile bana yalan isnad ederse, cehennemdeki yerine hazırlansın."

NuN
Bir sözü hadis zannedip hadis diye anlattıktan sonra hadis olmadığını öğrenen tövbe edecek ve bundan sonra hadis olduğu kesin olmayan sözlere dikkat edecek.


Cevap: Kim bile bile bana yalan isnad ederse, cehennemdeki yerine hazırlansın."

prokado
Nun hocam bu aklıma geldikçe içim içimi yiyor yani Tevbe etsek kurtulurmuyuz bu günahtan ? Birde tam hatırlamıyorum ama şöyle bir hadis varmı_?

Okudunuz mu?  Hayalle şirke girilir mi?

” Ey falanca sana bir konu , mevzu geldiğinde ona Allah’ın Kitabi ile hükmet eğer onda bulamassan Resulünün sünneti ile hükmet ”

Tam hatırlayamıyorum ama bunun benzeri idi , bunu biryerde okumuştum Hepsini yazmadım , hatırlamıyorum daha devamı vardı bunun, böyle bir hadis varmı ?

Okudunuz mu?  Allaha istemeden küfür etmek

Cevap: Kim bile bile bana yalan isnad ederse, cehennemdeki yerine hazırlansın."

NuN
gereken cevabı verdim.
vicdan azabı duyman gayet normal, bizim yazacağımız başka tavsiye olmaz.
Önemli olan bundan sonra yapmamandır.


kim bana yalan isnad ederse hadisi, kim bana yalan isnad ederse hadisi arapça, kim bana yalan isnat ederse

Bu kategoride yer alan Salya Orucu Bozar mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kim bile bile bana yalan isnad ederse, cehennemdeki yerine hazırlansın.” Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.