Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:58
missa02
Abone

Bacak Nacak Üstüne Atmak Caiz Mi

Bacak Bacak üstüne Atmak Günah Mı ?

Kayıtsız Üye
Bacak bacak üstüne atmak neden günah sorabilir miyim tabi ki aile içinde büyüklerin yanında,camide,kuran okurken bahsetmiyorum normal günlük hayatta bayanım bayanlar arasında herkes bacak bacak üstüne atıyorlar ben atmıyorum ama kapalı tesettürlü bayanlar dahil atıyorlar niyet kibir,saygısızlık,kendini üstün görme değil ki neden günah diyorlar mekruh diyenler niyetler amellere göre değil mi neden günah oluyor ?

Okudunuz mu?  Müslüman kadın yazarlar

Yorum: Bacak Bacak üstüne Atmak Günah Mı ?

Omer Faruk
Bacak bacak üstüne atmak günah değildir. Örf olarak saygısızlıktır. Örf (gelenek göreneklerden iyi olanlar) Hanefi mezhebinden hüküm kaynaklarından sayılır. Yani bir toplumun geleneği İslam’a aykırı değilse ve topluluk tarafından benimseniyor uygulanıyorsa bunlara da dikkat etmek gerekir. Ama yine de yapılmadığı takdirde uhrevi bir cezası yoktur.

Okudunuz mu?  İlla edep cümlesi ne anlama gelir

bacak bacak üstüne atmak günah mı, ayak ayak üstüne atmak günah mı

Bu kategoride yer alan İmam nikâhı nasıl bitirilir? Boşadım demek yeterli midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bacak Nacak Üstüne Atmak Caiz Mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.