Anasayfa
19 Nisan 2022, 14:57
anket
Yönetici

Şükür Namazı Kılıyor musunuz?

Şükür Namazı Kılıyor musunuz?

Hoca
Şükür Namazı Kılıyor musunuz?

Şükür namazı hakkında bilgi için tıkla:
forumduasi.com/showthread.php?p=434251#post434251şükür namazı nasıl kılınır detaylı bilgi verirseniz sevinirim


Cevap: Şükür Namazı Kılıyor musunuz?

Ecrinim
şükür namazıyla gece (teheccüd) namazı farklı değilmi?
şayet öyleyse kılmıyorum
şayet öyle değilse kılıyorum:)


Yanıt: Şükür Namazı Kılıyor musunuz?

meryemgül1
Şükür namazı ayrı Teheccüt namazı ise ayrı bir namazdır Ecrinimm


Soru: Şükür Namazı Kılıyor musunuz?

hande82
ben şu an ikisini de kılmıyorum 🙁 kahrolası şeytan ve nefs…teheccüt namazına kalksam keşke diye dua ettiğim zaman hemen uyanırım gece ama şeytana uyuyorum işte 🙁

Okudunuz mu?  Sevgiyi ifade eden resim

Zeineb
İlk defa duydum ben bu namazı 🙁


Esse
şükür namazı sadece secde mi edlir yoksa iki rekat sünnet kıldıgımız gibimi kılınır ben şükür namazını secdeye kapanmak oldugunu biliyorum bir kaç kez öyle kıldım hatta bir keresinde ramazan ayında çok susamıştım:) ezan okununca svincten secdeye kapandım rabbime şükr ettim

Okudunuz mu?  Para Mutluluk getirir mi?

semerkant_
ben bir ara hergün 4 rekat şükür namazı kılıyordum. ama şükür namazını araştırırken şöyle bir şey okudum. şükür namazı çok istediğiniz,çok dua ettiğiniz bir şeyin gerçekleşmesi üzerine kılınır diyordu. bende o günden sonra bu 4 rekat namazı şükür namazı niyeti ederek değil de Allah rızası için namaz kılmaya diye niyet ederek kılıyorum.

Okudunuz mu?  Bir Yağmur Damlası Olsaydınız Nereye Düşmek İsterdiniz ?

ravza 2
RABBİMİZİN verdiği her nimete şükür etmemiz gerekiyor ama çok sevindiğimizde dile bir dileğimiz olduğunda şükür etmemiz çok daha güzel evt her zaman olmasada kılarım


ikindi
ben dualarımda sükür etmeye calisiyom ama ishAllah Allah sükür namazı kilmayi nasip eder


Muhasibi
Bir kaç defa kıldığım oldu…


m.deniz
Bir kaç kez kıldığım oldu


mfcanbaz
en son aylar önce kıldım , çok eksiğim o konuda


baran7234
hayır kılmadım ve bilmiyordum. nasıl kılınır bilgi verir misiniz? bugün hayatımda en sevdiğim haberlerden birini aldım. bugün kıların inşAllah

Okudunuz mu?  Sigara günah mı mekruh mu?

mfcanbaz
Şükür Namazı

Insaniz, kuluz. Zaman zaman gerceklesmesini istedigimiz bir sürü dileklerimiz vardir. Bu dileklerimizin bazilari bir kaç dakika icerisinde veya yillarca sonra gerceklesmektedir. Hic bikmadan Yaradan’a günlerce, aylarca, yillarca dua ederiz kabul olmasini dileriz. Gerceklesen dileklerimizin gerceklesme zamani ne kadar uzunsa sevincimizde, mutlulugumuz da o kadar büyüktür. Insaniz, beklemedigimiz anda birisinden bir hediye alsak o kisiye tesekkür üzerine tesekkür ederiz.
Peki, insanlara minnettarligimizi göstermeyi iyi biliriz, neden asil verene sükretmeyiz? (Sükür; Rahman’a verdiklerinden dolayi tesekkür.)

Okudunuz mu?  Sizce En Güzel İlahileri Kim Söylüyor

Allâh Teâlâ’nın ihsân etmiş olduğu sayısız nimetlere şükretmek bütün insanların yerine getirmesi gereken bir borçtur. Şükür, verilen nimeti artırdığı gibi, şükürsüzlük de onun zevâline ve hatta sâhibinin şiddetli bir azâba mâruz kalmasına sebeb olur. Peygamber Efendimiz -sallallâhu aleyhi ve selem- sevindiğinde veya sevindirici bir haber aldığı zaman Allâh’a şükretmek için secdeye kapanır ve namaz kılardı. Nitekim İslam’ın azılı düşmanı Ebû Cehil’in başının kesildiği kendisine müjdelendiği zaman iki rek’at şükür namazı kılmıştı (İbn-i Mâce, İkâmetü’s-salât, 192)

Okudunuz mu?  Geline ne kadar altın alınır?

Enes bin Mâlik -radıyallâhu anh- de şöyle anlatmaktadır: "Nebiyy-i Ekrem -sallallâhu aleyhi ve selem-, bir ihtiyacının görüldüğü hususunda müjdelenmişti, bunun üzerine hemen secdeye kapandı." (İbn-i Mâce, İkâmetü’s-salât, 192)

Allah yolunda, Allah rizasi için kilinan iki rekat sükür namazının verdigi tat, diledigimizin gerceklesmesi kadar huzur ve mutluluk vericidir.
"Allah’im ben istedim sen verdin, hamd olsun."
Iki rekat sükür namazı yeri gelir bir baska muradimizin gerceklesmesine kapi aralar, yeri gelir bin türlü belayi basimizdan def eder, yeri gelir yeni kurulan yuvadan seytani uzaklastirir.

Okudunuz mu?  Ütünün yararları nelerdir?

-Alıntı-


mustafaocak61
Hiç kılmadım. İNŞALLAH, bundan sonra hepimiz kılarız!


burak3535
arada bir kılarım


mağara
ewt ne zaman aklıma ölüm vede niyaz gelirse


Araştırmacı_
Arada bir,çok çok olmasını istediğim dua ettiğim bişey gerçekleşirse kılarım 🙂


menekse23
evet 2 senedir elhamdülillah kiliyorum. Hayatimda olumlu veya olumsuz seyler oldugunda hemen Sükür Namazi kilarim. Ve rabbimin beni onun verdigine razı kilmasi için dua ederim.

Okudunuz mu?  Günde kaç saat uyuyorsunuz?(Anket)

mağara
ne zaman aklıma ölüm ve kıyamet günü gelirse kılarım


ravza 2
Bir haftadır rahatsızım sağlığımın kıymetini anladım şükür etmediğim gün yok namazınıda kıldım ama şöyle diyorum her daim RABBİM şükürler ols verdiğin nimetlere sağlık ve afiyete kılınması gereken bir namaz

Okudunuz mu?  Bir insana hatasını söyleyince neden kızar/karşı gelir?

Yakut
< Bir haftadır rahatsızım sağlığımın kıymetini anladım şükür etmediğim gün yok namazınıda kıldım ama şöyle diyorum her daim RABBİM şükürler ols verdiğin nimetlere sağlık ve afiyete kılınması gereken bir namaz >

geçmiş olsun ablacım


batu123
< İlk defa duydum ben bu namazı >
İlk defa duydum!!!

Okudunuz mu?  Radyonun yararları nelerdir?

Üstad
Şükür secdesine giderim ama şükür namazı kılamadım.

Bu kategoride yer alan Medresede okudunuz mu? Arapça eğitimi aldınız mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şükür Namazı Kılıyor musunuz? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.