Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:33
missa5
Abone

Cenabet iken cin çarpar mı

Cenabet iken cin çarpar mı

Kayıtsız Üye
s.a
benim çok korktuğum bir konu var cenabet iken cin çarpar mı ?
biz onları göremiyoruz cenabet iken bize musallat olabilirler mi


Cevap: cenabet iken cin çarpar mı

Hoca
< s.a
benim çok korktuğum bir konu var cenabet iken cin çarpar mı ?
biz onları göremiyoruz cenabet iken bize musallat olabilirler mi >

ve aleykumusselam ve rahmetullah.
İslama uygun 2 vakit arası cünüp kalmak caizdir ve çarpma konusunda hiç endişeniz olmasın.
ama hep cünüp gezenler korumasız oldukları/Kur’andan uzak oldukları için her zaman çarpılmaya mahkumdurlar.

Okudunuz mu?  İsraf ile ilgili atasözleri

Cevap: cenabet iken cin çarpar mı

Kayıtsız Üye
cunup gezmek gunah degildir ama kisiyi ibadetten alikoyar bu yuzden temizlenmek gerekir gusül abdesti alinir yani kisi banyo yapar.cinler asla insanlara hicbir zarar veremezler onlar kendi boyutlarinda yasayan varliklardir ve cinlere islam hukmu verilmemistir islam hukmu insanlara uygun gorulmustur cunku insanların hem ruhlari, hemde bedenleri vardir.
insan madde olarak bir bedeni olarak yaratildiklari için islam Allah tarafindan insanlara uygun gorulmustur.Cinler ise bedensiz olduklarindan dolayi baska bir sekilde ibadetlerini yerine getirirler.cinler asla insanlara hiç bir zarar veremezler onlarda Allahin kulu olarak yaratilmislardir ve kendi boyutlarinda yasarlar ve olurler ne bir insan cini oldurebilir nede bir cin insani oldurebilir herkes kendine zulm eder insani yok eden ve delalete dusuren kendisidir yani nefsidir.

Okudunuz mu?  Ezan okunurken yapılması gereken şeyler nelerdir?

Yorum: Cenabet iken cin çarpar mı

abdullahbiri
Cin çarpsa da çarpmasa da Müslüman kişi guslünü alacak ve namaz kılacak. Namazsız müslüman ile müslüman olmayan arasında ne fark kalır o zaman.


cenabet gezmek cinler, cünüpken cin gelir mi, cenabet gezenler

Bu kategoride yer alan Televizyon izlemek haram mı yoksa helal mi bu konudan hocalar neden hiç bahsetmiyor? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cenabet iken cin çarpar mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.