Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:49
missa96
Abone

Bebek Kırk Günlük Olduğunda Dinen Yapılması Gereken Bişey Varmıdır

Bebek Kırk Günlük Olduğunda Dinen Yapılması Gereken Bişey Varmıdır

NURSE05
Merabalar,ben Halk Arasıda Bebek Kırk Günlük Olduğunda Bir Takım şeylerin Yapıldığını Duydum,buların Ne Kadar Dine Uygun Bilmiyorum,acaba Dinen Bebek Kırk Günlük Olduğunda Yapmamız Gereken Bişeyler Varmıdır,teşekkür Ederim


Cevap: Bebek Kırk Günlük Olduğunda Dinen Yapılması Gereken Bişey Varmıdır

Fetva Meclisi
çocuk doğduğunda yapılması gereken akika kurbanı kesmektir. Akika nedemek diye soracak olursanız izah edeyim….

Yeni doğan çocuğun başındaki saça Arapça’da akîka denir. Istılahta ise, yeni doğan çocuk için kesilen şükür kurbanına verilen isimdir. Akîka kurbanı kesildiği gün çocuğun saçı da tıraş edildiğinden bu isim verilmiştir. Malikî, Hanbelî ve Şafiîlere göre akîka kurbanı kesmek sünnettir. Hanefîlere göre ise mubah, bir rivâyete göre de menduptur. Akîka kurbanının, çocuğun doğumunun yedinci günü kesilmesi, aynı gün saçlarının tıraş edilerek çocuğa isim konması ve kesilen saçın ağırlığınca altın veya gümüş sadaka olarak dağıtılması müstehaptır. Akîka kurbanı, koyundan olabileceği gibi, sığır ve deveden de olabilir. Kurban edilecek hayvanda bulunması gereken şartlar, etinin kimlere verilebileceği ve kimler tarafından yenilebileceği, kurban bayramında kesilen kurban gibidir. Bunun için en güzel örneğimiz peygamberimiz Hz Muhammed(sav) dir bakınız ne buyuruyor.
Resul-i Ekrem (s.a.s.} bize erkek çocuklar için iki, kız çocukları için bir koyun "akîka" olarak kurban etmemizi emretti." (İbn Mâce hadis no: 3163, Zebâih, no: 1515). Bir Anne Baba olarak çocuğumuza karşı dini vecibeleri yerine getirmeliyiz.. Bu linki tıklayın sizleri daha detaylı bilgi sahibi edecektir..


Yanıt: Bebek Kırk Günlük Olduğunda Dinen Yapılması Gereken Bişey Varmıdır

Ecrinim
bilgi paylaşımı için sağol kardeşim,Allah c.c. razı olsun

Okudunuz mu?  Alkollü içecekler alıp satan bir şirkette muhasebeci olarak çalışmak caizmidir

Soru: Bebek Kırk Günlük Olduğunda Dinen Yapılması Gereken Bişey Varmıdır

Fetva Meclisi
EyvAllah kardeşim…


meryemgül1
Güzel bir sunum yapmışsınız bir kaç hafta önce bizimde sohbet konumuz bu idi güzel paylaşım rabbim c.c.razı olsun yaralımelle kardeşim emeğinize sağlık


bebek 40 günlük olunca ne yapılır, bebek doğduğunda yapılması gerekenler, bebek 20 günlük olunca ne yapılır

Bu kategoride yer alan Etrafındaki Insanları Rahatsız Etmek Kul Hakkına Giriyomu?? çok önemli başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bebek Kırk Günlük Olduğunda Dinen Yapılması Gereken Bişey Varmıdır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.