Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:31
missa5
Abone

Biz öldükten sonra ruhlarımız nereye gider mezarda dirilme diye bişey varmıdır?

Biz öldükten sonra ruhlarımız nereye gider mezarda dirilme diye bişey varmıdır?

Kayitsiz Üye
selam aleyküm biz öldükten sonra ruhlarımız nereye gider mezarda dirilme diye bişey varmıdır


Cevap: biz öldükten sonra ruhlarımız nereye gider mezarda dirilme diye bişey varmıdır?

Star

Kabir azabı diye heryerde geçer mezarda dirilme konusu…Ayrıca eğer Müslümansan çok bilgisiz bir Müslim olduğunu söylemem gerek.Zira daha ruhların nereye gittiğini ve kabir azabını bile bilmiyorsun.Birazcık araştırma yap

Okudunuz mu?  Nikah üzerine yemin etmek

Cevap: biz öldükten sonra ruhlarımız nereye gider mezarda dirilme diye bişey varmıdır?

Desert Rose
Allahü teâlâ insanlara ruh hakkında kâfi bilgi vermemiştir. İsra suresinin (Sana ruh hakkında sorarlar, de ki, "Ruh Rabbimin işlerindendir, size az bir bilgi verilmiştir") mealindeki 85. âyet-i kerimesi de ruhun mahiyetini bilmenin imkansız olduğunu bildiriyor.

Okudunuz mu?  Yılbaşı Kutlamak Günah Mıdır?

İmam-ı Rabbani hazretleri buyuruyor ki:
Allahü teâlâ, insanın ruhunu bilinemez şekilde yarattı. Ruh, madde değildir, belli bir yeri yoktur. Ruh, bedenin ne içinde, ne dışındadır, ne bitişik, ne ayrıdır. Yalnız onu varlıkta durdurmaktadır. Bedenin her zerresini diri tutan ruhtur. Bunun gibi, âlemi varlıkta durduran Allahü teâlâdır. Allahü teâlâ, bedeni ruh vasıtası ile diri tutmaktadır. (Mektubat Tercemesi)

Okudunuz mu?  Evlendim Ama Sonra öğrendimki Halam Beni Emzirmiş eşim benim sütkardeşimmiş ne yapmam gerekir

Ahlak-ı alaide buyuruluyor ki:
(Aklın erdiği bilgileri anlayan, his organlarından beyne gelen duyguları alan, bedendeki bütün kuvvetleri, hareketleri idare eden, kullanan ruhtur. Ruh, göz vasıtası ile renkleri, kulak ile sesleri kavrar, sinirleri çalıştırır. Adaleleri hareket ettirir, böylece bedene iş yaptırır. Böyle işlere ihtiyari yani istekli işler denir. Aklı kullanmak düşünmek ve gülmek gibi şeyleri yapan ruhtur.

Okudunuz mu?  Başkasının mahrem bölgesini yıkamak günah mı

Ruh parçalanmadığı ve parçalardan meydana gelmediği, yani mücerred olduğu için, hiç değişmez, bozulmaz, yok olmaz. Ruh bir sanatkâra benzer. Beden bu kimsenin elindeki sanat aletleri gibidir. İnsanın ölmesi ruhun bedenden ayrılmasıdır. Bu da sanatkârın sanat aletlerinin yok olmasına benzer.)

İmam-ı Gazali hazretleri buyuruyor ki:
(Cesetten ayrılan ruh, ya azaba veya nimete kavuşur. İyilerinki yükselir, kötülerinki yedi kat yerin dibine iner. Bedenden ayrılan ruh, aletsiz, vasıtasız olarak her şeyi bilir. Bunun için çeşitli nimet veya azapla karşılaşır.

Okudunuz mu?  Şehit eşlerinin evlenmesi

Ruh bedende iken, herhangi bir uzuv, mesela insanın bir ayağı felç olsa, ruh bu ayağa tesir edemez, onu harekete geçiremez. Ölüm ise, bütün uzuvların felç olmasına benzer, ancak ruh, bedenden ayrılınca, müstakil olarak yine bilir, görür, anlar, sevinir, üzülür, bu halleri yok olmaz. Bu hâli, bütün ruhlar yok edilinceye kadar devam eder. Herkes dirilince, her ruh, yeniden meydana gelen cesede tealluk eder.)
alıntı…

Okudunuz mu?  Şifa namazı

Yorum: Biz öldükten sonra ruhlarımız nereye gider mezarda dirilme diye bişey varmıdır?

Abdulmetin
"Kıyamet vakti de gelecektir; bunda şüphe yoktur. Ve Allah kabirlerdeki kimseleri diriltip kaldıracaktır." 22/7


mezarda dirilmek, mezarda dirilenler, kabirde dirilmek

Bu kategoride yer alan Dini anlamı güzel en güzel kız isimleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Biz öldükten sonra ruhlarımız nereye gider mezarda dirilme diye bişey varmıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.