Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:36
missa
Abone

Öldükten sonra mezarda neler yaşanır

Öldükten sonra mezarda neler yaşanır

Kayıtsız Üye
22 gün oldu babamı kaybedeli çok merak ediyorum orda neler yaşadığını Öldükten sonra mezarda neler yaşanır açıklar mısınız ?


Cevap: Öldükten sonra mezarda neler yaşanır

Kayıtsız Üye
Rabbim o gunumuz de yar ve yardımcımız olsun ben çok etkilendim aslnda çok buyuk bir örnek anlatlanlar herşey biz kullarn elinde Rahman olan Allah bize 24 altn veriyo birini geri istiyo biz kullar bir altni Rabbimizeçok göruyoruz Allah merhametini esirgemesin üzerimuzdsn


Yorum: Öldükten sonra mezarda neler yaşanır

Kayıtsız Üye
İçkili iken öldürülen kişinin halini merak ediyorum teşekkür ederim Allah razı olsun hocam

Okudunuz mu?  İbni sinanın kişilik özellikleri nelerdir

arifselim
Allah öyle bir duruma düşürmesin. Kim nasıl ne halde ölürse o hali üzerinde diriltilebilir Allah korusun. Ama imanı ile ölmüş ise sonunda onun affedilmesi elbette ümit edilir ve o kişinin affı için dua edilebilir.


Kayıtsız Üye
Babam trafik kazasinda karsidan karsiya gecerken araba vurmasi sonucu hayatini kaybetti çok ani oldu hepimiz sok içindeyiz….babam cuma gecesi saat 12 sularinda ve cumartesi berat kandiline gecis gecesinde yani cuma ve beratın ortasinda hayata veda etti babam kabir azabi goruyormudur?

Okudunuz mu?  Zar atmak günah mıdır?

imam
Babanıza Allah rahmet etsin. Kabir azabı ve diğer azaplar kişinin ameline göre değişir ama kaza ile ölenlerin bir nevi ahiret şehidi olduğundan kabir azabı görmeyeceklerini söyler alimlerimiz.


Kayıtsız Üye
Ceset mezara konduktan sonra et ve kemikten ibarettir. Ne kımıldar, ne başını çarpar, ne de bir şey duyar.
Duyan, gören bedenden ayrılmış, fakat henüz dünyadan kopmamış, şaşkın dolaşan ruhtur. Talkın ona verilir.
Arapça, Türkçe hepsini duyar ve anlar.
“Kabir Azabı” diye bilinen sıkıntıların kabirle, kabirdeki cesetle alâkası yoktur. Bu konuda bir hadis varsa, kastedilen
tamamen başka bir şeydir. Ruh günahkâr ise, Öbür Âlem’de bir azap görür, ama bu kabirde değildir. Kabirdeki et ve kemikten ibarettir.

Okudunuz mu?  Diz Kapağı Açık Namaz Kılınır Mı?

Karadeniz
Babam 20 gün önce vefat etti kendisi yoğun bakımda uyutuluyordu acaba kabir azabı varmıdır normalde abdesli namazli biriydi ve çok merhametliydi taziyeye her gelen camiye gidiyordu çok iyiydi kendi halindeydi diyorlar bu beni teselli ediyor arkadan insanların iyi konuşması da kabri etkiler mi?verdiginiz bilgiler için çok teşekkür ederim.


Şem’a
Babanıza Allah rahmet etsin.
Müslümanların onun hakkında iyilikle konuşmaları ona fayda verir bu hadisle sabittir.

“Enes’den rivayet edilmiştir: Dedi ki: Ben (bir gün) Peygamber (s.a)’in yanında oturuyordum. Oradan bir cenaze geçti. “Bu cenaze kimindir?” diye sordu. “Falan kabileden falancanın cenazesidir. Allah’ı ve Rasûlünü (çok) severdi. Allah’a taat yolunda çaba sarfederdi” dediler. (Onun cennete girmesi ve Allah’ın mağfiretine erişmesi) “kesinleşti” buyurdu. (Sonra) yanından bir cenaze daha geçti. Rasûlullah (s.a) “Bu cenaze kimindir?” diye sordu, (oradakiler) “Falan kabileden falancanın cenazesidir. Allah’a ve Rasû-lüne (devamlı) buğz eder ve bu yolda çaba sarfederdi” cevabını verdiler. Rasûlullah (s.a) de: (Cehenneme girmesi) “kesinleşti” buyurdu. Ashab-ı Kiram “Ey Allah’ın Rasûlü cenaze ve ona yapılan sena hakkında ne buyurursun? Birinci cenaze hayırla, ikincisi de şerle anıldı. Sen ikisi hakkında da “kesinleşti” buyurdun, dediler. Rasûlullah (s.a) de:

Okudunuz mu?  Melek Gibi ve Cennet Gibi Benzetme Yapmak Caiz Mi

“Evet ya Eba Bekir! Gerçekten Allah’ın birtakım melekleri vardır ki bunlar Ademoğullarının dilinde onda bulunan hayır ve şer (le) ri söylerler.” buyurdu.


Kayıtsız Üye
Selamunaleykum ben bir sene önce babamı kaybettim ilk zamanlar rüyamda bir nehir babamı götürüyordu babam benden yardım istiyordu elini kaldırıyordu yardım edemiyordum sonra adına yaşın okuttum babamın arsası vardı satıldı sayesinde emekli oldum hayalimdi emekli olmak onun sayesinde oldum bı sefer de babami yine gördüm rüyamda bana sarılıyor ve opuyordu

Okudunuz mu?  Merhamet ile ilgili hadisler

Kayıtsız Üye
Slm eşimi çok merak ediyorum. öleli 24 gün oldu. eşim çok huysuz asabi içmeyi severdi kimseye zararı yoktu. benimle olan geçimsizliği çoktu benden yana hakkım helal olsun yanlız çok acı çekti 8 ay beyin kanseri olarak yaşadı çok acılar çekti namaz kılmazdı gusül almazdı cuma namazına hatta bayram namazlarına bile gitmedi dinden çok uzakdı ama Allah in varlığından imandan haberdardı Allah sevgisi ni içindemi saklardı isyanmı ederdi anlayamazdım çok mükemmel bir hayat da yaşamadı içkiye bağımlı aksi bir adamdı yanlız genç öldü 42 yaşındaydı ben onun için naaparsam azap çekmez günahlarından arınır

Okudunuz mu?  Peygamber Efendimizin Aç Kalması Hakkında

bbgbbg
Üstteki yorumda rüyasında babasını gören abi için yazayım abi kalp ile böyle düşünmüyor ve iyi niyetle yazmış olabilirsiniz.Umarım bu nimetlerin Allah(azze ve celle) katından geldiğini unutmazsın.Çünkü babam sayesinde emekli oldum cümlesi sıkıntılı bir cümle.Allahu Teala size rızık vermiş inşaAllah şükredersiniz ve başımıza gelen iyilikleride musibetleride yaratanın ve takdir edenin Allah(cc) olduğunu unutmazsınız.Tekrar söylemek istiyorum kalp ile bunların Allah’tan(cc) geldiğini biliyor olabilirsiniz.Dil ile söylerken de biraz dikkat edelim inşaAllah.Allahu Teala babanıza rahmet eylesin,cennetini nasip etsin.Hakkınızı helal edin.Ben müslüman kardeşiniz olarak kendimce gördüğüm bir yanlışı dile getirmek istedim.

Okudunuz mu?  Babam Bana Vuruyor

Eşi vefat eden ablam için öncelikle başınız sağolsun.Abla her insan kendi amelini kendi işler.Yani yaptıklarımızdan ve yapmadıklarımızdan sorumluyuz.Bir insan namaz kılmayıp üzerine tövbe etmeden öldüyse bu iş Allah’a(cc) kalmıştır.Affetmekte onun tercihi,azap etmekte onun tercihi.Bizler Allahu Teala’nın hükmüne boğun eğeriz ve kabul ederiz.Allahu Teala şirk hariç her günahı affedebileceğini söylüyor.Bununla beraber namaz,oruç,zekat,hac,sadaka,anne ve babaya iyilik,eşine ve çocuklarına iyilik,insanlara iyilik,insanlara iyiliği emredip kötülükten alıkoymak vs. gibi salih amellerinde işlenmesi takdirinde cennetiyle mü’minleri müjdeliyor. Allahu Teala ahirette eşinizin amel defterine göre yargılayacaktır.Şuan onun amel defterine birşeyler ekleme veya onun amel defterinden birşeyler çıkarmak gibi bir şey yapılamaz malesef.Kendisinin amel defterini açık tutacak ameller hariç(Hayırlı bir evlat bırakma veya sürekli insanların faydalanabileceği yararlı şeyler geride bırakma vs. ameller) tabiki.Umarım hastalığı günahlarına kefaret olmuştur ve son zamanlarında tövbe etmiştir.

Okudunuz mu?  Kapanmak istiyorum ama nasıl? kadınlar için kapanmanın ölçüsü nedir?

kabir azabı nedir, öldükten sonra, mezarda neler yaşanır

Bu kategoride yer alan Bekar olarak ölmüş olan kızların ahirette ki durumu nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Öldükten sonra mezarda neler yaşanır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.