Anasayfa
17 Ekim 2022, 16:40
sizden1
Abone

Öldükten sonra neler olacak

Öldükten sonra neler olacak

sacitkral
selamın aleyküm arkadaşlar öldükten sonra neler olacak nasıl olacak bunları düşünüp duruyorum ve kafayı yemek üzereyim.bizler eski insanlar kadar şanslı değiliz onlar peygamberimizle yaşayıp gördüğü halde cenneti diliyorlar ya bizler ne yapalım,önümüzde tv. diğer odaya geçiyoruz pc.dışarı çıkıyoruz kadın erkek karışık heryer haram dolu ne yapıcaz cennet ümidimiz var mı girebilirmiyiz o mübarek yere.benim hiç ama hiç ümidim yok.namaza başlıyorum 1 ay kılıp hemen bırakıyorum.ne oluyor nasıl oluyor anlamıyorum bu kadar istediğim halde neden bırakıyorum.daha namazı düzgün kılmazken cenneti ümit etmek ne korkunç şey RABBİM.biliyorum namazımı düzgün bir şekilde kılarsam arkası gelecek eminim ama bir türlü kılamıyorum bahanem yok bunuda açık açık söylüyorum,ne yapmalıyım nasıl başlamalıyım düzgün bir şekilde nasıl kılmalıyım hep bu sorular var kafamda.ne olur ALLAH rızası için yardım edin bana.

Okudunuz mu?  Amenna bi ennehu ne demek

Cevap: öldükten sonra neler olacak

Şafii
ve aleykumusselam ve rahmetullah.
Kardeşim.. insanı Allah’tan-ibadetten günah kirleri ve kötü arkadaşlar uzaklaştırır.
Günahlardan tövbe et ve ortamını değiştir.
Çevrende ilim meclisleri mutlaka vardır katıl ve iyilere karış.
Allah bizi hidayetten ayırmasın.


Cevap: öldükten sonra neler olacak

islamyolu
Kardeşim ölümü hatırlamak anmak ibadettir. Namaz kılmayan bir insan namazın günahını bilipte uyuşuklugundan kılmıyorsa. o insan günahkardır. birde orada demişsin eski ümmetler çok şanslı bizde şans yok gibi kelime kullanmışsın. bu kelime tehlikeli bir kelime. Allahın Adalet sıfatına ters düşüyor. Peygamber efendimiz Salllahu Aleyhi ve sellem zamanındakilerde ne zorluklar çektiler. ne savaşlar geçirdiler. ne açlıklar gördüler. Ama Sımsıkı dinlerin sarıldılar. şimdi bir düşün o zamanki zor şartlar bu zamanda olsa. öyle imanlı müslümanlar azalır. Peygamber efendimiz Salllahu Aleyhi ve sellem bir hadisi şerifinde diyorki. Beni görmeden bana iman edenleri keşke bende görebilseydim. demekte. bir yandanda Ahir zamandayız , küçük alametler oldu hep. bu zamanda İmanını korumak çok zor , Hani bir hadisi şerif var. Gece imanlı yatan Sabah İmansız kalkacak , o durumlara gelinmiş durumda. bu zamanda Senin Allahı Anman namaz kılman daha eftaldir. Yine bir hadisi şerif Aklıma geldi. Hz isa zamanında bir dag nur gibi parlıyor. hz İsa (A.S) da merak ediyor , dağa doğru gidiyor. bakıyor Bir adam var orada gece gündüz o mağaranın içinde ibadet ediyor. Hz isa da şaşırıyor. Allahım senin yanında bundan daha efdali varmıdır diyor. ALlahu Teale ise ne diyor biliyormusun. Ahir zamanda Recep ayında 1 gün oruç tutan benim gözümde bundan daha eftaldir…

Okudunuz mu?  Adetliyken Zorunluluktan Dolayı Tırnak Kesmek

işte namaz konusunda Hadisleri okuman lazım. mesela 1 vakit namazın cehennemde 80 yıl yanması vardır.

Kılınmayan Namazları Cehennemde kızgın sacın üstünde kılınacak .

kabirde Zebani Her kılmadıgın rekat için elindeki tokmakla vurdugu gibi yerin dibine geçirecek.

bu hadislerin hepsinin kaynagı var. benim aklımda hadisler kalıyor ama Kaynakları kime ait oldugu kalmıyor. onun için kusura bakmayın. Dinin direği müminin miracı Namaz diye bir kitap var. veya Namaz kılmayanların Dünyada ve Ahirette başlarına gelecek tehlikeler diye bir kitap var. hadisi şerifler ışıgında çok güzel anlatılmış. onlardan birini okusan ertesi gün namaza başlarsın.

Okudunuz mu?  Kurumuş idrarın elimize değmesi elimizi necis yapar mı ?

Cevap: öldükten sonra neler olacak

sacitkral
ALLAH razı olsun kardeşim ama ben (eski ümmetler çok şanslı bizde şans yok)bu sözü kötü niyetle söylemedim ALLAH razı olsun uyardında tövbe ettim. RABBİM affetsin.daha doğrusu anlamını bilmediğim için ALLAH beni affetsin.ALLAH yardımcımız olsun daima.

Okudunuz mu?  Kalpten geçirmediğim şeylerin meydana gelmesi

islamyolu
sacitkral kardeşim zaten hepimizde bilmeden böyle çıkıyor. Yani kalbimizde düşüncemizde biliyoruz neyin ne oldugunu yanlışlukla dilden birşeyler cıkıyor. bazen birden şaşıyorum. ” utanmıyormusunuz ( Tövbe Haşa ) yukarda Allah var diyorum. ”eskiden gelen dil alışkanlıgı. ama daha kullanmıyorum tabiki. bu lafta tehlikelidir. Allah’a Bir mekan koymak şirk tir. Allah mekandan münezzehtir. itikati konular çok önemli temkinli konusmak lazım. Allah cümlemizin yanlışlıkla bilmeden yaptıgımız Hatalarını affetsin..

Okudunuz mu?  Yağmur damlası orucu bozar mı ?

sacitkral
gerçekten bilmiyordum haddimi aşan kelimeler çıktı ağzımdan ama sizden RABBİM razı olsunki beni bu yanlıştan çevirdiniz, tövbe haaşa ben şirk koşmak felan istemedim RABBİM beni bağışlasın.ben bilmeden bu kadar büyük bir günah işledim ne yapayım nasıl tövbe edeyim.şu an kendimden o kadar nefret ediyorumki RABBİM BENİ BAĞIŞLASIN DUA EDİN NE OLUR sürekli tövbe etsem acaba olurmu yoksa bilmeden ettiğim bu günahın bir duası varmı ne yapacağımı bilmiyorum ne olur yardım edin bana

Okudunuz mu?  13-14 yaşında çok büyük günahlar yapmak

islamyolu
Kardeş ben örnek veriyorum. Sen şirke girmişsin demiyorum. Allah tövbeleri kabul eder. vesveselerede aldırma.. yani yaptıgın ettigin bir şey yok. fazla kafana takma.


sacitkral
ALLAH razı olsun derin bir ohhhh çektim, ama olsun sayende 2 gündür dur durak bilmeden tövbe ediyorum RABBİM daima yardımcın olsun.

Okudunuz mu?  Saffetü't tefasirin arapça ve harekelisi

reyna89
< cenneti ümit etmek ne korkunç şey >
öyle deme kardeşim Dünya’da kötü şeyler var ama önemli olan biz güzellikleri görebilmek Dünya bu kadar güzel iken ( ben güzellikleri) görüyorum cennet kimbilir nasıldır …
Rabbim bizleri oraya tertemiz günahsız koyma hakkını tanısın .. Ne güzel şey oraya girene

Okudunuz mu?  Vesveseden takıntı kötü düşünce kurtuluş

reyna89
< cenneti ümit etmek ne korkunç şey >

öyle deme kardeşim Dünya’da kötü şeyler var ama önemli olan biz güzellikleri görebilmek Dünya bu kadar güzel iken ( ben güzellikleri) görüyorum cennet kimbilir nasıldır …

Rabbim bizleri oraya tertemiz günahsız koyma hakkını tanısın .. Ne güzel şey oraya girene


Yamerakettim
Sa Öldükten sonra me olacak bize gezip dolaşabilecekmiyiz yoksa mezarda her şeyden habersiz uyuyacakmıyız bilgi verirseniz sevinirim

Okudunuz mu?  İmam Caferi Sadık (as) Hangi Mezheptendi ?

Allah Şimdiden Razı Olsun


arifselim
Aleykum selam. Ölen kimselerin ruhu berzah denilen alemde bekler. Bu alem dünya ile ahiret arasında kalan bir ruhlar alemidir. Her ruh, dünyadaki ameline göre muamele görecek. Allah katında iyi olanlar adeta cennet bahçesinde gibi rahat bir ortamda geçireceklerdir. Bu süre binlerce yıl sürse bile bir namaz vakti kadar hızlı geçeceği bildirilmiştir. Günahkarlar ise cehennem çukuru gibi bir yerde bulunacak ve kıyamete kadar azap göreceklerdir.

Okudunuz mu?  Gelin ayakkabısına isim yazmak caiz mi

öldükten sonra neler olacak, öldükten sonra ne olur, öldükten sonra ne oluyor

Bu kategoride yer alan Namazda Sûre Ve Duaları Okurken, Öksürük Geliyor Ve Sûreler, Dualar Yarıda Kalıyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Öldükten sonra neler olacak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.