Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:49
missa96
Abone

İman üzere ölüp ameli yetersiz gelen cehennemde yanacak kimseler cehennemde ebedi mi kalacaklar?

İman üzere ölüp ameli yetersiz gelen cehennemde yanacak kimseler cehennemde ebedi mi kalacaklar?

Kayıtsız Üye
Mizan ile ilgili bilgi ,ameller tartıya girdiğinde,günahları sevaplarından hafif gelenler hüsrana uğramış olup,HafizanAllah cehennem ehli oldukları kuran-ı kerimin değişik ayetlerinde belirtilir.Bu durumda olanların kurtuluşları cehennemde belirli bir süre kalmaları şeklinde mi olacak? Yoksa ilelebed cehennem mi? teşekkürler….

Okudunuz mu?  Zina ettiğini evleneceğin kişiye söylemek

Cevap: İman üzere ölüp ameli yetersiz gelen cehennemde yanacak kimseler cehennemde ebedi mi kalacakla

imamhatipli42
Kelam ve akaid alimleri bu konu hakkında, kalbinde iman olan kimselerin cehennemde ebedi kalmayacaklarını, dünyada yaptıkları kötü işlerin cezasını çektikten sonra cennete gireceklerini söylemektedirler. Ama nasıl olsa sonuçta cennete girecekmişiz gibi bir anlayışla bu dünyada cenneti kazanmak için gayret sarfetmeyenlere benim önerim ellerini yanan mumun ateşine tutmaları olacaktır. Bakalım dayanabilecekler mi?

Bu kategoride yer alan Teberrük Nedir? Teberrüğün islamdaki Yeri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İman üzere ölüp ameli yetersiz gelen cehennemde yanacak kimseler cehennemde ebedi mi kalacaklar? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.