Anasayfa
7 Mayıs 2021, 13:58
Sure Ayet
Yönetici

Ebedi cehennemde kalmaktan bahseden, Müminun suresi 103. Ayet kafirler hakkında inmişse, 102. ayet de kafirler hakkında?

Ebedi cehennemde kalmaktan bahseden, Müminun suresi 103. Ayet kafirler hakkında inmişse, 102. ayet de kafirler hakkında?

Kayıtsız Üye
Ebedi cehennemde kalmaktan bahseden, Müminun suresi 103. Ayet kafirler hakkında inmişse, 102. ayet de kafirler hakkında olamaz mı?
Arkadaşlar lütfen ilgilenin çok çabuk lütfen


Cevap: Ebedi cehennemde kalmaktan bahseden, Müminun suresi 103. Ayet kafirler hakkında inmişse, 102. ayet de kafirler ha

Ehfiya
< Ebedi cehennemde kalmaktan bahseden, Müminun suresi 103. Ayet kafirler hakkında inmişse, 102. ayet de kafirler hakkında olamaz mı?
Arkadaşlar lütfen ilgilenin çok çabuk lütfen >

102., ”Tartıları ağır gelenler, işte onlar kurtuluşa ermiş olanlardır. ”
103. ”Tartıları hafif gelenler, işte onlar, kendilerine yazık edenlerdir, cehennemde temellidirler.”

Okudunuz mu?  Sözünde durmak hakkında ayetler

Kardeş 102.ayetin Kafirlerle bir alakası yok ki,"Tartıları ağır gelenler” kimlerdir tabii ki mü’minlerdir.Dikkatini çekmişse Kur’an-ı Kerim’in uslubunda önce Cennet ehli,mü’minlerin özellikleri vs. Daha sonra Cehennem ehli, Kafirlerin özellikleri, mücrimler, Fasıklar, Müşrikler,vs. diye bu şekilde devam etmiştir.
Ebedi cehennemde kalacakların Kafirler olduğunu biz diğer ayet-i kerimelerden çıkartıyoruz.
Bak Tevbe Suresi 68.ayet:"Allah, ikiyüzlü (Münafık) erkek ve kadınlara ve inkârcılar (Kafirler)’a, ebedî kalacakları cehennem ateşini hazırlamıştır. O, onlara yeter. Allah lânet etsin! Onlara devamlı azap vardır.”

Okudunuz mu?  Ettehiyyatü suresinin fazileti

Peki ben sana soruyorum "Tartıları ağır gelenler” cümlesinin kafirlerle bir alakası olabilir mi?
Allah’u E’lem bir Muradihi…


Cevap: Ebedi cehennemde kalmaktan bahseden, Müminun suresi 103. Ayet kafirler hakkında inmişse, 102. ayet de kafirler ha

Ehfiya
İstersen sana Ali Sağir Hocamızın Tefsirinden bir alıntı vereyim:

Okudunuz mu?  Kuranda geçen namazla ilgili ayetler

O gün tartıları ağır gelenler felâha erenler, kazananlardır. Ama kimin tartısı da hafif gelirse işte onlar da kendilerine yazık etmiş, kendilerini bozuk para gibi harcamış insanlardır. Ve işte onlar ebediyen cehennemde kalacaklardır. Evet terazileri ağır basanlar, yâni ya terazilerinin hayır kefesine konulanları ağır basanlar, ya da terazisinde iyi amelleri ağır basanlar, ya da teraziye konan amelleri, değerlendirilmeye tabi tutulan amelleri Allah katında değer ifade edenler, Allah katında ağırlığı olan amellerin sahibi olanlar demektir. Evet kendilerinin, sözlerinin, kelimelerinin, düşüncelerinin, amellerinin, hayatlarının tartılacağı terazileri ağır basanlar, ya da amelleri, düşünceleri, hayatları Allah katında bir ağırlık, bir değer ifade edenler felâha ermişler, kurtulmuşlardır.

Okudunuz mu?  Kuranda yesrib ayetleri, yesrib ile ilgili ayetler

Peki acaba bugün bu ameller belli değil mi? Elbette belli. Rab-bimiz kendi katında değer ifade eden amelleri, katında ağırlığı olan bir hayatı bu dünyada kitabıyla bize haber vermiştir. Hangi ameller değerli, hangileri değersiz, hangileri ağır hangileri hafif bunları kitabında anlatmıştır. Bu konuda vahiy kriterdir, kıstastır. Evet işte bu kitaba göre bir hayat yaşayanlar kurtulacak, hayatını bu kitaba göre yaşamayanlar da kaybedeceklerdir. Onlar cehenneme gideceklerdir. Öyle bir cehennem ki:

Okudunuz mu?  Kuranı kerimde bol rızık ile ilgili Ayetler

104. "Ateş onların yüzlerini yalar, dişleri sırıtıp kalır.”


Cevap: Ebedi cehennemde kalmaktan bahseden, Müminun suresi 103. Ayet kafirler hakkında inmişse, 102. ayet de kafirler ha

ehli-sunnet
Değerli kardeşimiz;

Müminun Suresi, 102 – 103. Ayetler:

"0 zaman kimlerin tartıları ağır gelirse işte bunlar kurtuluşa ermiş olacaklar."

Okudunuz mu?  İnşirah suresi ve anlamı

"Tartıları hafif gelenler ise kendilerine zarar vermiş olanlardır. Onlar cehennemde ebedî kalacaklar."

102. Ayet müminler hakkındadır. 103. Ayet ise inanmayanlar hakkındadır. Soruda belirtmiş olduğunuz husus sonraki ayetlerde açıklığa kavuşmaktadır. Devam eden ayetlerde müminlerle inanmayanların kıyaslaması yapılmaktadır. Bir ayeti doğru anlayabilmek için siyak ve sibakına bakmak gerekir. 102. Ayetin müminler hakkında olduğu devam eden ayetlerden açıkça anlaşılmaktadır.
Müminun Suresi, 104 – 111. Ayetler:

Okudunuz mu?  Fatiha Suresi Ayet Midir ?

104. Ateş yüzlerine vuracak, orada dudakları çekilmiş, dişleri görünür bir halde bulunacaklar.
105. Size âyetlerim okunurdu da onları yalanlardınız değil mi?
106. Derler ki: "Rabbimiz! Kötü yanımızın etkisinde kaldık; biz bir sapkınlar topluluğu olduk.
107. Rabbimiz! Bizi buradan çıkar; eğer bir daha eskiye dönersek, artık belli ki biz zalim insanlarız."
108. Allah buyurur ki: "Alçalmış olarak kalın orada! Ve artık bana bir şey söylemeyin!
109. Kullarım arasında, ‘Rabbimiz! Biz iman ettik; bizi atfet, bize acı! Sen merhametlilerin en iyisisin’ diyen bir kesim de şüphesiz vardı.
110. Ama siz (ey müşrikler), işte onları alaya aldınız; sonunda bu tutumunuz size beni anmayı unutturdu; hep gülerdiniz onlara.
111. Bugün de ben onlara sabretmelerinin karşılığını veriyorum. Onlar hakikaten muratlarına ermişlerdir.

Okudunuz mu?  Kureyş suresi neden inmiştir

Sorularla İslamiyet


müminun suresi 103.ayet tefsiri, cehennem ebedi ayet, Muminun 102 103 ayet tefsiri

Bu kategoride yer alan Fatiha süresi mezarda okunurmu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ebedi cehennemde kalmaktan bahseden, Müminun suresi 103. Ayet kafirler hakkında inmişse, 102. ayet de kafirler hakkında? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.