Anasayfa
7 Mayıs 2021, 4:37
Kavramlar
Abone

Âlem Ne Demektir?

Âlem Ne Demektir?

Fetva Meclisi
ÂLEM ANLAMI

Alâmet ve nişan koymak anlamındaki a-l-m kökünden türemiş olan âlem, yaratıcının varlığına delalet eden, onun bilinmesini sağlayan şeye denir. Âlem terimi maddî ve manevî bütün varlıkları kapsar, tabiat âlemi, akıl âlemi, İslâm âlemi gibi. Kur’ân-ı Kerim’de âlem kavramının çoğulu olan âlemîn kelimesi birçok yerde kâinat ve insan topluluklarını ifâde etmek için kullanılmıştır. Rabbu’l-âlemîn tabiri ise, Allah’ın canlı ve cansız tüm varlıkların sahibi olduğunu ifade eder.
Ehl-i Sünnet kelâmcılarına göre âlem cevher ve arazlardan oluşmuştur. Cevher; kendi başına boşlukta yer tutan ve arazları taşıyan şey demektir. Araz ise varlığı ancak kendisini taşıyan başka bir varlıkla bilinebilen, kendi başına boşlukta yer tutamayan, renk, koku, oluşum gibi durum ve özellikleri belirtir. Sürekli değişime uğrayan arazların ezelî olması düşünülmediği gibi arazları taşıyan cevher ve arazlardan oluşmuş âlem de ezelî değildir; sonradan yaratılmıştır. Âemi yoktan var eden de Allah’tır. (F.K.)

Okudunuz mu?  Akıl baliğ nedir?

Cevap: Âlem Ne Demektir?

Berât1
Âlemi yoktan var eden de Allah’tır. (F.K.)Amenna ve saddakna


Cevap: Âlem Ne Demektir?

çiçek ammo
Alemislamda kavramı hakkında bilgi için Allah razı olsun


Cevap: Âlem Ne Demektir?

@hmet
alem nedemek,
dinde alem nedir?

Sözlükte "alem" ne demek?
1. Yeryüzü ve gökyüzündeki nesnelerin tümü, evren; hayvan ya da bitkilerin tümü.
2. Dünya, acun, cihan; durum ve koşullar.
3. Aynı konuyla ilgili kimseler ya da bu kimselerin uğraşlarının tümü; herkes, başkaları, elalem

Okudunuz mu?  İkrah Ne Demektir?

Kaynak: alem.nedir


alem ne demek, alem ne demektir, alem nedir

Bu kategoride yer alan Tahiyyata oturmak Ne Demektir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Âlem Ne Demektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.