Anasayfa
8 Mayıs 2021, 1:42
Sohbet
Yönetici

Allah dostlarından yardım almak için

Allah dostlarından yardım almak için

SİYAH SANCAK
İnsanları bulunmadığı bir yerde bir kimsenin bineği kaçarsa,Ya İbâdallâh Ahbisühâ (Ey Allah’ın kulları, bineğimi hapsedin.) 3 kere nida ederse, Allah (c.c)..ya insanlardan Ebdal taifesi denilen zevattan birini yahut da insan sûretinde melekleri gönderir…

Biriniz, kendisi insanların bulunmadığı bir yerde olduğu halde bir şeyini kaybettiği halde yahut bir yardım dilediği zaman Yâ İbâdallâh Ağîsûnî (Ey Allah’ın kulları, bana yardım edin.) diye 3 kere derse, gerçekte göremediği Allah’ın yardımcı kulları vardır… Daha önce yazmıştım bilen arkadaşlar olacaklardır.. Evliyâdan ve rûhânîlerden mânevî yardım istemenin açık delillerini hadis-i şeriflerde bulabiliriz. Utbe ibni Gazvan (radıyAllahu anh)’tan rivayet edilen bir hadis-i şerifte, Resulullah (Sallallâhu aleyhi vesellem) şöyle buyurmuştur:

Okudunuz mu?  Akşam ne zaman biter? Gece ne zaman başlar?

"Sizin biriniz; bir şey kaybederse yahut yanında arkadaşı bulunmadığı bir yerde yardım isterse ‘Ey Allah’ın kulları bana yardım edin! Ey Allah’ın kulları bana imdat edin!’ desin. Çünkü Allah’ın bizim görmediğimiz kulları vardır." (Ziynet’ül-Gulub, Sayfa: 73) İmam-ı Taberanî (R.A.)’ın beyanına göre, bu hadis-i şerif tatbik edilmiş, böylece yardım görülmüştür.

Okudunuz mu?  Az uyumanın faydaları..

İbni Abbas (radıyAllahu anh) dan rivayet edilen bir hadis-i şerifte Resulullah (sallAllahu aleyhi vesellem) şöyle buyurmuştur:

"Şüphesiz ki Allah’ın, hafaza meleklerinin dışında yer yüzünde melekleri vardır ki, ağaç yapraklarından düşenleri yazarlar. Sizin birinize çöl arazisinde bir aksaklık isabet ederse, ‘Ey Allah’ın kulları! (Bana) yardım edin diye seslensin "
Abdullah ibni Mesud (radıyAllahu anh)’dan rivayet edilen diğer bir hadis-i şerifte, Resulullah (sallAllahu aleyhi vesellem) şöyle buyurmuştur:

Okudunuz mu?  İslamiyette çarşaf giymenin önemi

"Sizin birinizin sahrada hayvanı kaçarsa, ‘Ey Allah’ın kulları hapsedin! Ey Allah’ın kulları durdurun!’ diye seslensin. Çünkü Allah’ın yer yüzünde hazır bulunan kulları vardır, Onu tutarlar. "

İşte bütün bu hadis-i şerifler, mukaddes ruhlara sahip olan varlıklarla tevessülün ve onlardan himmet (yardım) istemenin câiz olduğunun, açık delilleridir. Devenin bulunması için yardım edenler, Mevlâ’nın bulunması için yardım etmezler mi? Allâme Muhammed İbni Allan (R.A.), "Ezkâr" şerhinde şöyle demiştir; Bu hadis-i şeriflerde geçen, "Allah’ın kulları"ndan maksat, ya melekler veya Müslüman cinler ya da, "Ebdâl" diye isimlendirilen "Ricâl-i Gayb" (seçkin veliler)’dir.

Okudunuz mu?  İslamda bebek kırklama

İmam-ı Nevevî (R.A.) ise şöyle demiştir: İlimde büyük hisse sahibi olan bazı büyüklerimiz, içlerinden birinin katırı kaçtığında bu hadis-i şerifle amel ederek, Allah’ın kullarından yardım istediklerini ve o anda hayvanlarının bulunduğunu bize nakletmişlerdir. Bir kere benim de aralarında bulunduğum bir cemaatte, hayvan kaçmağa başladı, insanlar onu tutmaktan âciz kalınca, ben bu isti’âne’yi (yardım isteme lafzını) söyledim. Benim bu sözümden başka görünen hiçbir sebep ortada yokken hayvan o anda durdu.

Okudunuz mu?  Çocuklara Muhammed İsmi Vermek

İmam-ı Nevevî gibi Şâfi’î Mezhebinde İctihad mertebesine ulaşmış büyük bir âlimin bu beyanı, bu hadis-i şerifin sağlamlığına ve bununla amel etmenin cevazına açıkça delâlet etmektedir. Ayrıca Sahabe-i Kiramın tatbikatı da bu yöndedir. Çünkü onlar, vefatından sonra da, Resulullah (sallAllahu aleyhi vesellem)‘e nida ederek yardım istemişlerdir. Nitekim şu rivayetler bunun en açık delillerindendir.

Okudunuz mu?  Din değiştirip şirkten sonra geri müslüman olmak

Hafız İbni Kesir’in naklettiğine göre, Yemame vakıasında Müslümanların şiarı (Nişanı) Ey Muhammed sözleriydi.

Abdurrahman ibn Sa’d, şöyle anlatıyor: Bir kere Abdullah İbni Ömer’in ayağı uyuştu. O zaman sahabeden bir adam, ona en sevdiğin bir insanı an. dedi. O da Ya Muhammed deyince, bağlardan kurtulmuş gibi rahatladı.

Hadîs-i Erbâin’de, "Herhangi bir işinizde, sıkışıp şaşırınca, kabirdekilerden yardım isteyin!" ve Deylemî’nin bildirdiği "Kabirdekiler olmasa, yeryüzündekiler yanardı.." hadîs-i şerîfleri ile yukarıda bildirilen hadîs-i şerîfler, allah-u Teala’nın izni ile, ölülerin dirilere yardım ettiğini göstermektedir.

Okudunuz mu?  Kafirin gıybeti olur mu?

Hikmetler, allah-u Teala’nın Askerleridir.


Allah dostlarından yardım

Kayıtsız Üye
selamun aleyküm benim bazı sıkıntılarım daha var ben bu sıkıntılar için piskiyatri,piskoloklara gittim halende gidiyorum ama sıkıntılarımın çogunun Allah korkusu oldugu için dr ne söylese yinede kafamda soru işaretleri oluyor bunun çözümünün Allah dostlarından yardım alırsam daha iyi olacagına inanıyorum bunun için bana yardım ederseniz sevinirim sıkıntılarımdan 1. si ben bazı insnların nazarından korkuyorum bunun için o insanlarla görüşmek istemiyorum ama bu insan ların çogu birinci sınıf akrabam oldugu için bunu yapamıyorum bir diğer sorularım ise ben diğer yazımdada belirtigim gibi ben Allahtan çok korkuyor haksızlıkları bile onun korkusundan yutmaya çalışırdım ama şimdi böyle olmak istemiyorum bende bazı şeylerin tadını çıkarmak istiyorum neden butür korkularım var ölümden korkma ahiret azabından dünya sıkıntılarında vb vesves verici ama beni çok üzen ve sıkan sıkıntılar ben bunlardan kurtulmak istiyorum ne olur bu sorularıma en kısa zamanda cevap yazarsanız çok sevinirim Allahın rahmeti merhameti üzerinize olsun Allahaemanet

Okudunuz mu?  Kapılar (şiir)

Cevap: Allah dostlarından yardım

Galus
< 1 si ben bazı insnların nazarından korkuyorum bunun için o insanlarla görüşmek istemiyorum >
bu gibi düşünceler yalnış bir diüşüncedir,bilakis Allah rasülü akrabaları ziyaret ve onlarla iç içe olmamızı öğütler.
Allah ın ayetlerini okuyun inşaAllah size kimse zarar veremez.


Cevap: Allah dostlarından yardım almak için

VESLiHAN
yüce Allah kullarına yardım etmek için fırsatlar yaratmıştır kulun yapması gereken ise samimi olarak yalvarmak ve istemektir çünkü Allah herşeyi görür ve yardım eden tek odur

Okudunuz mu?  Anne başta tâç imiş

ya ibadAllah, ya ibadAllah ağisuni, ya ibadAllah emimi

Bu kategoride yer alan Hz. Adem(a.s) Zamanında Allah Ve Şeytan Arasındaki Konuşma başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah dostlarından yardım almak için Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.