Anasayfa
20 Kasım 2021, 10:04
missa7-2
Abone

Aile dayanışması ne demektir?

Aile dayanışması ne demektir?

Kayıtsız Üye
aile dayanışması nedir?


Cevap: aile dayanışması ne demektir?

Fetva Meclisi
Ailede Dayanışma Nedir – Ailede Dayanışma nasıldır hakkında bilgi

AİLEDE DAYANIŞMA

Aile, dayanışmanın en güzel örneğinin yaşandığı bir kurum olmalıdır. Yapılan iş bölümüyle aile bireylerinin üzerine düşen görev belirlenir. Fedakârlık ise çoğu kez anne ve babaya düşmektedir. Anne ve babalar büyük emeklerle yetiştirdikleri çocuklarının ileride rahat etmeleri için bir şeyler bağışlama gereği duyarlar. Ancak bazı evlat bencil ve cimri olduğundan anne babanın yaptığı iyiliğe karşılık onların yaşlılık zamanlarında yardım etmeyi akıl edemez. Bu durumda sorumluluğunu yerine getirmediği için nankörlük etmiş olur. Nankör insan Allah’ın sevmediği bir kul olduğu gibi toplumda da her zaman kınanır. Oysa anne ve baba; bir an bile unutulmaması, maddi ve manevi yardımın esirgenmemesi gereken kişilerdir.
Çocuk; anne – baba hakkı konusunda bilinçlendirildiği zaman bu konuda daha duyarlı davranır. Bu ise dini ve ahlaki eğitimin en güzel biçimde çocuğun belleğine işlenmesiyle sağlanır.
Yüce Allah, Kur’an–ı Kerim’de anne babaya itaat etmeyi, yardımda bulunmayı, onlara güzel sözle hitap etmeyi emrediyor. Pek çok Hadis–i Şerif de anne babanın hizmete değer varlıklar olduğu bildirilmiş.
Sonuç olarak çocukların anne babalarıyla her zaman olumlu ilişkiler içinde bulunması gerektiğini söyleyebiliriz. Ailenin çalışmasıyla gelişip büyüyen, eğitim gören evlat zamanı gelince gelirini onlar için harcamaktan asla çekinmemelidir.
Gerçekten anne babalar yaptıkları iyiliğe karşılık çocuklarından fazla bir şey beklemez. Onların arzusu küçük bir armağanla, sevgi ve saygıyla, tatlı söz, güler yüzle hatırlarının sorulmasıdır.

Okudunuz mu?  Farklı Kur'an versiyonları ?


aile dayanışması nedir, aile dayanışması

Bu kategoride yer alan Teravih namazına nasıl niyet edilir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Aile dayanışması ne demektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.