Anasayfa
7 Mayıs 2021, 4:44
Kavramlar
Abone

Haddi Aşmak Ne Demektir?

Haddi Aşmak Ne Demektir?

Fetva Meclisi
HADDİ AŞMAK NEDİR?
Allah’ın insanlar için koyduğu sınırları yani ilkeleri, kuralları, emir ve yasakları ihlal etmek demektir. Türkçe’de bu kavram aşırı gitmek anlamında kullanılmaktadır. Kur’ân’da haddi aşmak, "i’tedâ" kavramı ile ifâde edilmiştir. Haddi aşanlara "mu’tedî" denilmiştir. Mu’tedî; saldıran, zulmeden, aşırı giden, haksızlık eden anlamlarına da gelir (Bakara, 2/176, 190, 229, 231). İnkâr etmek, Allah ve Peygambere isyân etmek de haddi aşmaktır: "Haddi aşmayın, çünkü Allah haddi aşanları sevmez" (Bakara, 2/190; Mâide, 5/87) âyetiyle Allah haddi aşmayı haram kılmış, haddi aşanların kalplerini mühürleyeceğini (Yûnus, 10/74) ve onları cehennemle cezalandıracağını (Kâf, 50/25) bildirmiştir. (İ.K.)

Okudunuz mu?  Haber-İ Âhad Ne Demektir?

Cevap: Haddi Aşmak Ne Demektir?

@hmet
Haddi aşmak nedir, Haddi aşmak ne demek? Kısaca bilgi.

Allah’ın insanlar için koyduğu sınırları yani ilkeleri, kuralları, emir ve yasakları ihlal etmek demektir. Türkçe’de bu kavram aşırı gitmek anlamında kullanılmaktadır.


haddi aşmak ne demek, haddini aşmak ne demek, davranışlarını haddi aşmak ne demek

Bu kategoride yer alan Gani ? Muğni Ne Demektir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Haddi Aşmak Ne Demektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.