Anasayfa
7 Mayıs 2021, 4:44
Kavramlar
Abone

Havzı- Kevser Ne Demektir?

Havzı- Kevser Ne Demektir?

Fetva Meclisi
HAVZI- KEVSER NEDİR?
Kıyamet gününde Peygamberimiz Hz. Muhammed (a.s.)’e verilecek olan havuzun adıdır. "Şüphesiz biz sana kevseri verdik" (Kevser, 108/1) anlamındaki âyette geçen "kevser" kelimesi ile maksat, "havz-ı kevser"dir. Kıyamet günü her peygamberin bir havuzu olacaktır. Bu havuzdan o peygamberin kendisi ve iman eden ümmeti içecektir. Hadis-i şeriflerde bildirildiğine göre Peygamberimize verilecek "havz-ı kevser"; çok geniş, suyu sütten daha beyaz, kokusu miskten daha güzel ve kadehlerinin sayısı gökteki yıldızlardan daha çok olacaktır. Müminler bu havuzun suyundan içeceklerdir. Bu havuzun suyundan bir kere içen kimse bir daha susamayacaktır (Buhârî, Rikâk, 53; Müslim, Fezâil, 9; Tirmizî, Kıyamet, 14-15) (İ.K.)

Okudunuz mu?  Ümmül Kitap ne demektir?

Cevap: Havzı- Kevser Ne Demektir?

@hmet
Havzı Kevser nedir, Havzı Kevser ne demek? Kısaca ve maddeler halinde.
Mahşer yerinde her peygamberin havuzu vardır.Peygamberler imanlı kişilere kendi havuzundan içirecektir.Mahşer yerinde en büyük havuz Peygamber efendiize(asm) ait olandır.(kevserhavuzu yani).Kare biçimindeki bu havuzun genişliği bir ayda yürünebilecek kadardır.havuzun etrafında gökteki yıldızlatdan daha çok bardak vardır.havuza biri altın biri gümüş olmak üzere iki oluktan su akmaktadır.bu havuzun suyundan bir içe bidaha susuamayacaktır.Rengi sütten beyaz baldan tatlılan bu sudan dinin aslını bozmayan kimseler içecektir.


kevser ne demektir, kevser ne demek

Bu kategoride yer alan Harim Ne Demektir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Havzı- Kevser Ne Demektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.