Anasayfa
7 Mayıs 2021, 4:35
Kavramlar
Abone

Müezzin Ne Demektir?

Müezzin Ne Demektir?

Fetva Meclisi
MÜEZZİN NEDİR?
Ezan okuyan demektir. Ezan okuyacak kimsenin, erkek, akıllı, takvâ sahibi ve namaz vakitlerini bilen biri olması gerekir. Kadınların, aklı ermeyen çocukların, delilerin, sarhoşların, cahillerin ve fasıkların ezan okumaları veya kamet getirmeleri mekruhtur. Ezan okuyan kişinin abdestli olması gerekir; abdestsiz okunan ezan geçerli olmakla birlikte mekruhtur. Müezzinlerin güzel ve gür sesli olmaları uygundur. (İ.P.)

Okudunuz mu?  Ayn Ne Demektir?

Cevap: Müezzin Ne Demektir?

NuN
müezzinin ahretteki fazileti büyüktür.
herkesten daha uzun ve onu duyan herşey herkes ona şahitlik edecektir.


Cevap: Müezzin Ne Demektir?

Kayıtsız Üye
teşekür ederim


Cevap: Müezzin Ne Demektir?

Darusselam
Müezzin Ne Demek. kısaca

Camide ezan okuyup sala getiren, namaz kılınırken selam ve tespih dualarını okumakla yükümlü kişiye müezzin adı verilir. Hz. Muhammed zamanında ortaya çıkan müezzinlik mevkisinin ilk temsilcisi Bilal-i Habeşi’dir. Müezzinler devlet tarafından atanmış maaşlı memurlar olsa da küçük camilerde müezzin cemaatten bir kişi olabilir.

Okudunuz mu?  Rüku Ne Demektir?

Kayıtsız Üye
Müezzin: Camide ezan okuyup sala getiren, namaz kılınırken selam ve tespih dualarını okumakla yükümlü kişiye müezzin adı verilir. Hz. Muhammed zamanında ortaya çıkan müezzinlik mevkisinin ilk temsilcisi Bilal-i Habeşi’dir. Müezzinler devlet tarafından atanmış maaşlı memurlar olsa da küçük camilerde müezzin cemaatten bir kişi olabilir.

Okudunuz mu?  İstiska Ne Demektir?

Kayıtsız Üye
camide ezan okuyan kişiye müezzin denir.ezanı okuyan kişi akıllı ve erkek olmalıdır


Kayıtsız Üye
Müezzin Ezan okuyan, davet eden, çağıran, ilan eden kimse. Arapça ezan kelimesinden türemiştir. Ezan, lügatte herkese bildirmek, haber vermek, ilan etmek, çağırmak manalarına geldiği gibi müezzin de, bildiren ilan eden, çağıran kimse manalarına gelir. Dini bir terim olarak, namaz vakitlerinin girdiğini ve namazın başladığını bildirmek için ezan ve kamet okuyan kimseye denir. (Bkz. Ezan) İslam dininde namaz için ezan okumak, sevabı çok ve mühim bir ibadettir.

Okudunuz mu?  Hilm Ne Demektir?

Kayıtsız Üye
MÜEZZİN NEDİR?
Ezan okuyan demektir. Ezan okuyacak kimsenin, erkek, akıllı, takvâ sahibi ve namaz vakitlerini bilen biri olması gerekir. Kadınların, aklı ermeyen çocukların, delilerin, sarhoşların, cahillerin ve fasıkların ezan okumaları veya kamet getirmeleri mekruhtur. Ezan okuyan kişinin abdestli olması gerekir; abdestsiz okunan ezan geçerli olmakla birlikte mekruhtur. Müezzinlerin güzel ve gür sesli olmaları uygundur.

Okudunuz mu?  Ehad-Vahid Ne Demektir?

müezzin nedir, müezzin ne demek, müezzin ne demektir

Bu kategoride yer alan Kerem Ne Demektir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Müezzin Ne Demektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.