Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:03
ibadetler
Yönetici

Fıkıh Ilminin Tanımı

Fıkıh Ilminin Tanımı

Hoca
FIKIH İLMİNİN TANIMI

Fıkıh, sözlükte bir şeyi derinlemesine bilmek ve kavramak anlamına gelir. Terim olarak kişinin günlük hayatında faydasına ve zararına olan şeyleri bilmesidir. Fıkıh kelimesi Peygamberimiz (s.a.v)’ nin vefatından sonra özel bir anlam kazanmış ve bir ilim dalı olmuştur.
Fıkıh ilmi ile uğraşan; ayet ve hadis gibi delillerden herhangi bir konuyla ilgili dini hüküm ortaya koyabilme yeteneğini sahip kimseye Fakih denir. Bu anlamda fıkıh ile içtihat, fakih ile müçtehit aynı anlamda kullanılmıştır.
Fakih, fıkhın kaynakları olan Kur’an ve sünnet üzerinde düşünerek doğruyu yanlıştan, faydalıyı zararlıdan ayırt etmeye yarayacak ilkeler ve hükümler çıkarmaya çalışır.


Cevap: Fıkıh Ilminin Tanımı

Ecrinim
Fıkıh ilmi ile uğraşan; ayet ve hadis gibi delillerden herhangi bir konuyla ilgili dini hüküm ortaya koyabilme yeteneğini sahip kimseye "Fakih” denir. Bu anlamda fıkıh ile içtihat, fakih ile müçtehit aynı anlamda kullanılmıştır.

güzel bilgiler için Allah c.c. razı olsun hocam..


Cevap: Fıkıh Ilminin Tanımı

Ebu Muhammed
Fıkıh amelî hayata ait bilgileri ve hükümleri ihtiva eden ilim dalının adidir.

Okudunuz mu?  Hediyeleşmenin önemi ve Fazileti

Cevap: Fıkıh Ilminin Tanımı

rıhtım
ilim dinimizde çok önemli yere sahiptir.


fıkıh ilminin kaynakları

Bu kategoride yer alan Cuma gecesi Yasin süresini okuyanın sevabı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Fıkıh Ilminin Tanımı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.