Anasayfa
7 Mayıs 2021, 4:39
Kavramlar
Abone

Nezir Ne Demektir?

Nezir Ne Demektir?

Fetva Meclisi
NEZİR NEDİR?
Nezir adak anlamına gelmektedir.


Cevap: Nezir Ne Demektir?

pazarcikli
nezir herhangi bir şeyi adamak bir işim olursa oruç tutacağım gibi vaadde bulunmak hükmü vacip mutlaka yerine getirilmesi sarttır kısaca Allah’a yapılan vaad


Cevap: Nezir Ne Demektir?

Muhammed
nezir nedir kısaca sözlük anlamı

  1. Adak
    Örnek: Yerden bir avuç saman aldı, ellerinin arasında bir nezri yerine getirir gibi ovuşturup havaya üfledi. A. H. Tanpınar
  2. Bk. adak
  3. Kendini Allah’a ve ibadete adayan.
  4. Bir dilekte bulunan, adak adayan.
  5. 1. birini doğru yola (sırat-ı müstakim’e) yöneltmek için Allah’ın azabıyla gözdağı vererek korkutmak. 2. (fıkıh’ta) adak, dilek, tahsis. 3. kendisini Allah yoluna adayan kişi. kur’an’da 40’tan fazla yerde geçmektedir. hz. peygamberin isimlerinden.
  6. (Nezr. den) Bir iş için korkulacak bir şey söyleyip gözdağı vermek. İlerdeki hesap için korkutmak. ("Beşir" in zıddıdır)

Okudunuz mu?  Kalu Bela Ne Demektir?

nezir ne demek, nezir ne demektir, nezir nedir

Bu kategoride yer alan Cemil Ne Demektir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Nezir Ne Demektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.