Anasayfa
7 Mayıs 2021, 4:42
Kavramlar
Abone

Sebilü’r-Reşad Ne Demektir?

Sebilü’r-Reşad Ne Demektir?

Fetva Meclisi
SEBÎLÜ’R-REŞÂD NEDİR?
Doğru yol demektir. İki âyette geçmiştir. Mümin sûresinin 38. âyetinde geçen "doğru yol" ile maksat, Musa (a.s.)’ın insanlığa tebliğ ettiği hak yoldur. Aynı anlamda "Sebîlü’r-rüşd" tabiri de kullanılmıştır. Sapıklık yolunun (sebîlü’l-ğayy) zıddıdır (A’râf, 7/146). Mümin sûresinin 29. âyetinde geçen "sebilü’r-reşâd" da doğru yol demektir. Ancak bu doğru yol ile maksat, Firavun’un Musa (a.s.)’ı yalanlama ve îmân etmemede insanlara önerdiği yoldur. (İ.K.)

Okudunuz mu?  Defin Ne Demektir?

Cevap: Sebilü’r-Reşad Ne Demektir?

Muhammed
SEBİLÜRREŞAD nedir kısa sözlük anlamı hakkında bilgi

İstanbul’da ve Anadolu’da yayımlanan dergi (1908-1966). "Sıratımüstakim" adıyla yayına başladı.Meşrutiyet yanlısı bir çizgi izleyen derginin başyazarı ve yöneticisi Mehmed Âkif’ti (Ersoy). 1925’te kapanan dergi, 1948’de İslâmcı bir çizgide yeniden yayın hayatına döndü ve 18 yıl yayımını sürdürdü.

Okudunuz mu?  Müstedrek Ne Demektir?

Sebilür Reşad ne demek

Bu kategoride yer alan Sika Ne Demektir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sebilü’r-Reşad Ne Demektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.