Anasayfa
8 Mayıs 2021, 1:36
Rüya Yorumu
Yönetici

Regl halindeki kadının rüya görmesi

Regl halindeki kadının rüya görmesi

Kayıtsız Üye
regl halindeki kadın cinsel içerikli rüya görürse gusl abdesti alması gerekirmi?


Cevap: regl halindeki kadının rüya görmesi

imamhatipli42
Hayır kardeşim kadın regl döneminde zaten cünüp hükmündedir rüyada veya eşi ile sevişmeden dolayı kendisinden meni gelse tekrar gusül abdesti alması gerekmez.

Okudunuz mu?  Rüyada Allah'ın duayı kabul etmesi

Yanıt: regl halindeki kadının rüya görmesi

menzil_guller
1. Cinsel ilişki sonucu cünüp olan hanım, gusletmeden önce hayız olur ise, ayrıca cünüplükten dolayı gusül abdesti alması gerekmez. Hayızı tamamlandıktan sonra cünüplük ve hayızdan dolayı, her ikisi için de niyet ederek, bir gusül abdesti alır.

Ancak isterse, cinsel organını yıkamayla yetinebileceği gibi, müstehap olduğu için gusül abdesti de alabilir. Ya da, hayızdan temizlendiği zaman gusleder.
Hanefî mezhebine göre, bir kadın ihtilam olduktan sonra veya eşiyle ilişkide bulunduktan sonra gusül abdesti almadan önce âdet görmesi durumunda, gusül abdesti alıp-almamakta serbesttir. Ancak gusül abdesti alması daha evlâdır.
El-Mebsut,1/70

2. Gusül abdestini gerektiren iki durum(hayız ve cünupluk) bir arada olduğu zaman, her ikisine de niyet ederek tek gusül abdesti alınması yeterlidir. Alimlerin çoğunluğunun görüşü budur. İbni-Kudame.Ef Muğni.1/221


adetliyken rüya görmek, adetliyken rüya gormek, adet döneminde rüya görmek

Bu kategoride yer alan Peygamber efendimizi rüyasında gören var mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Regl halindeki kadının rüya görmesi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.