Anasayfa
7 Mayıs 2021, 4:37
Kavramlar
Abone

Şedidü’l-Mihal Ne Demektir?

Şedidü’l-Mihal Ne Demektir?

Fetva Meclisi
ŞEDÎDÜ’L-MİHÂL NEDİR?
Allah’ın sıfatlarından biri olan şedîdü’l-mihâl, kuvveti, cezalandırması, hilesi, tuzağı (kayd, mekr) çok şiddetli demektir. Bir âyette geçmiştir: "O pek kuvvetli / azabı, hilesi çok şiddetli olandır." (Ra’d, 13/13). Dilciler; mihâl kelimesine ikab, kuvvet, keyd, mekr, hile anlamlarını vermişlerdir. Allah’ın hilesinin/tuzağının şiddetli olmasından maksat, azabını insanlara bir hikmete binaen gizlice ulaştırması, hile yapanları misliyle cezalandırmasıdır. (İ.K.)

Okudunuz mu?  Tecdid Ne Demektir?

Cevap: Şedidü’l-Mihal Ne Demektir?

Şema
Allahın rahmetine güvenip amel etmeyi terk edenler bilsinler ki azabı ve cezalandırmasi da çok şiddetlidir.


Cevap: Şedidü’l-Mihal Ne Demektir?

Muhammed
ŞEDiDÜL-MİHaL nedir kısaca sözlük anlamı

< Allah’ın sıfatlarından biri olan şedidü’l-mihal, kuvveti, cezalandırması, hilesi, tuzağı (kayd, mekr) çok şiddetli demektir.

Okudunuz mu?  Azat Etmek Ne demektir?

Bir ayette geçmiştir: "O pek kuvvetli / azabı, hilesi çok şiddetli olandır." (Ra’d, 13/13).

Dilciler; mihal kelimesine ikab, kuvvet, keyd, mekr, hile anlamlarını vermişlerdir. Allah’ın hilesinin/tuzağının şiddetli olmasından maksat, azabını insanlara bir hikmete binaen gizlice ulaştırması, hile yapanları misliyle cezalandırmasıdır. (İ.K.)
>

Okudunuz mu?  Ashab-ı Hadis Ne Demektir?

şedidül mihal

Bu kategoride yer alan Tasavvufta tecelli ne demek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şedidü’l-Mihal Ne Demektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.