Anasayfa
7 Mayıs 2021, 4:37
Kavramlar
Abone

Terviye Günü Ne Demektir?

Terviye Günü Ne Demektir?

Fetva Meclisi
TERVİYE GÜNÜ NEDİR?
Terviye kelimesi sözlükte "bir işi aceleye getirmeyip enine boyuna düşünmek, sulamak, suya kandırmak, rivâyet ettirmek" gibi anlamlara gelmektedir. Terviye günü ise, Zilhicce ayının 8. günü, yani Kurban Bayramı arafesinden bir önceki gündür. Terviye gününde hacı adayları Arafat’a gitmek üzere Mekke’den Mina’ya doğru hareket ederler. Hacı adayları sıcak bir iklimde susuz bir sahayı kat edeceklerinden, genelde hazırlık olmak üzere hayvanlarını iyice sulayıp kandırdıkları için bu isim verilmiştir (İ.P.)

Okudunuz mu?  Nüsha Nedir?

Cevap: Terviye Günü Ne Demektir?

muvahhidim
Yarın Yevm-u Terviye’dir.. Paylaşım için Allah (c.c) razı olsun..


Cevap: Terviye Günü Ne Demektir?

@hmet
Terviye gunu hakkinda kisaca bilgi için teşekkür ederim


Cevap: Terviye Günü Ne Demektir?

Muhammed
Terviye Günü nedir kısaca sözlük anlamı
Terviye Günü Nedir? Hakkında Kısa Bilgi

Okudunuz mu?  Mai mutlak nedir

Zilhicce ayının 8. gününe Terviye günü denir. O gün hacılar Mekke’den Minâ’ya çıkarlar. Terviye denmesinin sebebi, hacıların o gün Zemzem suyundan çok içip kanmalarındandır. Terviye, tefekkür mânâsına da kullanılmaktadır.

İbrahim aleyhisselâm, Zilhicce ayının 8. gecesi, rüyâsında Kendi oğlunu keser hâlde gördü. Sabah olunca, Rüyâ şeytanî midir, Allah tarafından mıdır? diye terviye ve tefekküre dalıp, o günü tefekkürle geçirdi. Arefe gecesi olduğunda kendisine; Emrolunduğun şeyi yerine getir! buyurulunca, Allahü teâlâ tarafından olduğunu bildi. Bildiği için o güne, bilmek anlamına gelen Arefe, dendi.

Okudunuz mu?  İhtilam Ne Demektir?

Arefe, Zilhicce’nin 9. günüdür. Başka günlere Arefe denmez. Hadîs-i şerîflerde buyuruldu ki: Bir Müslüman, Terviye günü (Arefe gününden bir önceki gün, yani yarın) oruç tutarsa ve günâh söylemezse, Allahü teâlâ, onu elbette Cennete sokar. Rahmet kapıları 4 gece açılır. O gecelerde yapılan duâ, tevbe red olmaz. Ramazan ve Kurban bayramının 1. geceleri, Berât gecesi ve Arefe gecesidir.


terviye ne demek, terviye günü nedir, terviye günü ne demek

Bu kategoride yer alan Tahiyyata oturmak Ne Demektir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Terviye Günü Ne Demektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.