Anasayfa
7 Mayıs 2021, 4:35
Kavramlar
Abone

Uluhiyet Ne Demektir?

Uluhiyet Ne Demektir?

Fetva Meclisi
ULÛHİYET NEDİR?

İlâhlık sıfatı veya tanrılık vasfı demektir. Bu vasfa sahip olan, ibadet ve itaat edilmeğe müstehak olan sadece Yüce Allah’dır. Çünkü O, her türlü kemâl sıfatına sahip, her türlü noksan sıfatlardan da münezzehtir. İhlâs sûresi de O’nun ulûhiyyetini en güzel şekilde ifâde etmektedir: "O, Allah birdir. Allah sameddir. O, doğurmamış ve doğmamıştır. O’nun hiçbir dengi yoktur." (F.K.)

Okudunuz mu?  Müttefekun Aleyh Ne Demektir?

Cevap: Uluhiyet Ne Demektir?

Muhammed
uluhiyet nedir kısaca sözlük anlamı

Allahlık vasfı


Cevap: Uluhiyet Ne Demektir?

Darusselam
Uluhiyet Nedir


Ulûhiyet

Ulûhiyet , O nun Zâtını anlatan sıfatıdır.

Ulûhiyet , Vâhidiyet ve Vahdaniyet i anlatır.

Ulûhiyet mertebesi, İsimler mertebesine sâri olduğu gibi; sıfat mertebesini ve zât mertebesini de içine alan bir mertebedir. (Hem "HÛ" ismi ile işaret edilen "Mutlak Zât" anlamını içerir. Hem de "Zatî" İlim mertebesinde, ilmiyle ilmini seyir anlamında oluşmuş, "nokta"lar âlemlerini, her bir "nokta"yı oluşturan kendine özgü "Esmâ" mertebelerine işaret eder.)

Okudunuz mu?  Hizb Ne Demektir?

uluhiyet ne demek, uluhiyet nedir, uluhiyet ne demektir

Bu kategoride yer alan Cehennem Ne Demektir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Uluhiyet Ne Demektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.