Anasayfa
24 Ocak 2024, 12:10
missa96
Abone

Kabeninin ismi kim tarafından koyuldu niçin kabe ismi verildi

Kabeninin ismi kim tarafından koyuldu niçin kabe ismi verildi

Kayıtsız Üye
kabeninin ismi kim tarafından koyuldu niçin kabe ismi verildi


Cevap: kabeninin ismi kim tarafından koyuldu niçin kabe ismi verildi

Abdullatif
Kelime anlamı "dört köşeli ve küp şeklinde bir nesne" demektir. Zaten Kâbe`nin kendisi de penceresiz, üstü kapalı, tek kapılı bir binadır. Kur`ân`ın verdiği bilgiye göre Kâbe Beytullah`tır, yani Allah`ın evidir. Aslında Allah`ın evi barkı, yeri yurdu olmaz; ama bu mecaz anlamındadır. Cenab-ı Hakkın rahmetinin, mağfiretinin, nimet ve ikramının tecelli ettiği, yansıdığı, yaşandığı bir mekândır.Kur`ân-ı Kerim`de Kâbe kelime olarak iki yerde (Mâide, 5:95,97) geçer. Bazı âyetlerde "ev" anlamında "beyt" olarak yer alır. Yine Kur`ân`a göre, Kâbe yeryüzünde yapılan ilk "ev"dir. Bazı kaynaklara göre ilk olarak melekler yapmıştır, bazı kaynaklara göre ise Hz.Adem`in oğlu Şit Aleyhisselâm tarafından yapılmıştır.

Okudunuz mu?  Kuranda zulüm ile ilgili ayetler

Fakat Kur`ân`da açıkça ifade edildiğine göre Kâbe`yi ilk olarak şu anda bulunduğu yere Allah`ın bildirmesiyle Hz. İbrahim yapmış ve hac ibadetini de yerine getirmiştir.


Yanıt: kabeninin ismi kim tarafından koyuldu niçin kabe ismi verildi

Hoca
Kabenin diğer adları: Beytullah ve Beyt-i Atik de denir

Okudunuz mu?  Kuranda mutecaniseyin tecvid nerede

kabe kelime anlamı , kabenin kelime anlamı, kabenin adları

Bu kategoride yer alan Meleklere imamlık yapılabilir mi ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kabeninin ismi kim tarafından koyuldu niçin kabe ismi verildi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.