Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:24
missa96
Abone

Meleklere imamlık yapılabilir mi ?

Meleklere imamlık yapılabilir mi ?

Kayıtsız Üye
ALLAH kabul ederse 5 vakit namazımı eda etmeye çalışıyorum ALLAH ın izniyle , aMA ben işim nedeniyle camiye gidemiyorum vede uzak kalıyo cami bulunduğum yerdede namaz kılan bir kişi var ancak yine cemaat için sayımız tutmuyor,benim gönlümden geçen ise cemaatle namaz kılmak biliyoruruzki daha hayırlı ve 27 derece yalan sölemeyim fazileti sevabı var tek kılınan namaza göre, bense birine danıştım şöle bir çözüm önerdi bana o şahıs tek namaz kılarken o günün farzını şöle kılmam gerektiğini söledi örnek ( Besleme ; Niyet ettim ALLAH rızası için ….. namazının farzını kılmaya arkadamda bulunan meleklere ……. namazının farzını kıldırmaya diyerek tekbir alarak namazı kılmam gerektiğini söledi bu şekilde cemaat olarak melekleri kabul etmiş oluyor ve meleklere imamlık yapmış oluyoruz. Sizce bu şekilde namaz kılınabilirmi ? Bunun namaz açısından sakıncası varmı ? Bu şekilde cemaatle namaz kılmış gibi sayılır ve o şekilde ALLAH ın izniyle sevap kazanırmıyım.Yani meleklerden cemaat olurmu bende imamlık yapabilirmiyim ? şimdiden ilginiz için tşk ler hocam …

Okudunuz mu?  Ehlibeyt soyundan gelenler

Yanıt: meleklere imamlık yapılabilir mi ?

imam
< Yani meleklerden cemaat olurmu bende imamlık yapabilirmiyim ? şimdiden ilginiz için tşk ler hocam … >
melekler namaza katılır ama meleklere imamlık niyeti ile imamlık yapılamaz.

Bu kategoride yer alan Ey kızım fatıma amelin olmassa ben bile seni kurtaramam mealndeki hadis başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Meleklere imamlık yapılabilir mi ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.