Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:48
sizden0
Abone

Müslüman bir kızın erkeklere karşı tavrı ne olmalıdır?

Müslüman bir kızın erkeklere karşı tavrı ne olmalıdır?

hakan_uk
Selamunaleykum.
Müslüman bir kız bir erkeği sevdi ama evlenme akdi gerçekleşene kadar o erkekle konuşmamayı prensip edindi Allah’ın izniyle. Ancak bu kızımız o gönlünün meylettiği erkeğe karşı sergilediği ve her Müslüman kadın/kızın sergilemesi zorunlu olan namahremle konuşmada dikkat edilmesi gereken hususları diğer erkeklere karşı o kadar ciddi şekilde uygulamadı. (herhangi bir edepsizlik değil de rahat konuştu). Faraza okulundaki erkek hocasıyla İslam adına veyahut başka bir konuda bilgi edinme adı altında çok rahat bir şekilde konuşmaktadır. Ancak günümüzde hocalarla öğrenciler arasındaki muhabbetlerde ciddiyet yerini bazen kaydebiliyor yani bu konular dışında da konuşuluveriyor. Bu durumun Rasulullah sav Efendimiz’in "bir erkek ve bir bayan, ikisi yalnız kaldığında bunların üçüncüsü şeytandır" hadisine de uygun olmadığı da açıkça görülebiliyor. Sizden ricam Allah rızası için bu kız çocuğuna içerisinde bulunduğu bu yanlış durumu ayet ve hadislere dayanarak anlatmam hususunda bana kaynak olmanızdır.
şimdiden teşekkür ediyorum Allah razı olsun.

Okudunuz mu?  İçki satılan bir yerden alışveriş yapmak günah mı?

Cevap: Müslüman bir kızın erkeklere karşı tavrı ne olmalıdır?

Fetva Meclisi
Muhterm kardeşimiz. İslâm dini, yabancı kadın ve erkek ihtilâtını, onların ölçüsüz bir şekilde birbirleriyle haşir neşir olmalarını tasvip etmemiş, pratik hayatta aralarında daima bir mesafe bırakmış ve aralarındaki ilişkilerin belli bir ölçü ve disiplin içerisinde olmasını emretmiştir. Çünkü onların ihtilâtından çeşitli kötülükler, hatta aile ve toplum hayatını çökerten zina gibi büyük günahlar da doğabilir.
İslam dininde, zina haram olduğu gibi, zinaya zemin hazırlayan söz, iş ve davranışlar da haramdır. Kur’ân-ı Kerîm’de bu hususta: "Zinaya yaklaşmayın; çünkü o, pek çirkin ve çok kötü bir yoldur." (İsrâ sûresi: Ayet 32 ) buyurulmaktadır.
Gözün zinası, bakılması haram olan yerlere bakmak; kulağın zinası, zinaya dair konuşulanları dinlemek; elin zinası, yabancı bir kadına elle dokunmak veya öpmek; ayağın zinası, zina etmeye gitmektir. Ancak dil, el, kulak, ayak, kalb ve göz gibi organlara nisbet edilen zina, gerçek zina olmayıp, gerçek zinaya götürücü fiil ve davranışlardır. Gerçek zina yapılmadıkça, bu organların yaptıkları, kendi çaplarında günahtır.
Yukarıdaki açıklamalardan anlaşıldığı üzere, İslâm dini prensip olarak kötülükleri yasak ettiği gibi, ayrıca ön tedbir olarak kötülüğe vesile olan ve onu tahrik eden durum ve davranışları da yasaklamış ve böylece insanla kötülük arasına bir mesafe koyarak kötülük yollarını tıkamıştır.
Bu itibarla aralarında evlilik caiz olan bir erkekle bayanın; flört etmeleri, dost hayatı yaşamaları, dedikoduya mahal verecek şekilde baş başa kalmaları, birbirlerine sarılmaları, öpüşmeleri, el ele tutuşmaları gibi İslam’ın onaylamadığı davranışlardan uzak durmaları gerekir. Bir zaruret olmadıkça tokalaşmaları da caiz değildir, günahtır.
Evlenmek isteyen kadın ve erkeğin, birbirlerini görüp beğenmeleri, kendi irade ve istekleriyle evlenmeye karar vermeleri dinimizin tavsiye ettiği bir husustur. Nitekim Peygamberimiz (s.a.v.): "Evleneceğiniz kadına- maksadı temin edecek ölçüde- bakınız," (Ebu Davud, Nikah, 18; Tirmizî, Nikah, 5) buyurmuşlar; bakıp görmeden evlenecek olan birisine de: "Git, onu gör, ondan sonra karar ver"(Müslim, Nikah, 74,75; Tirmizî, Nikah, 5; İbn Mace, Nikah, 9; Darimî, Nikah, 5; A.b. Hanbel, IV,245,246.) demişlerdir.

Okudunuz mu?  Gece plağı orucu bozar mı?

İnsan, dünya hayatında nefsindeki kötülükleri yenip ömrünü Allah’ın razı olacağı şekilde geçirmekle sorumludur. Allah, rızasını kazanan kulları için, dünyadaki bu kısa yaşamın ardından, sonsuz ve eşsiz bir hayat yaratmıştır. Dünya hayatındaki bu ömür göz açıp kapayıncaya kadar, hızla tükenip geçmektedir. Bu süre içerisinde sabır gösteren, güzel ahlakta kararlı davranan, Allah’a samimi bir kul olan kimseler ahirette çok büyük bir mükafatla; sonsuz cennet hayatıyla karşılaşacaklardır. Kuşkusuz bu Rabbimiz’in kullarına olan ihsanının, rahmetinin ve sevgisinin çok önemli bir tecellisidir.

Okudunuz mu?  Zinaya yaklaşan kadınla evlenmek

Yanıt: Müslüman bir kızın erkeklere karşı tavrı ne olmalıdır?

ravza 2
RABBİM doğru yolundan helal maldan ayırmasın sağolasınız


Soru: Müslüman bir kızın erkeklere karşı tavrı ne olmalıdır?

hakan_uk
Allah razı olsun sizden. verdiğiniz bilgilerin karşılığını Rab Teala’da fazlasıyla almanız duasıyle..


Fetva Meclisi
Cümlemizden Kardeşlerim….

Okudunuz mu?  Abdest ve Gusülde Yaralı, iltihaplı, sargı bezi olan yerler nasıl yıkanır?

ahmedcanım
s.a bu soruya kısa öz olarak müslüman bir erkeğin tavrına bağlı desek nasıl olur? ama genede bir gelişme bölümü ve sonuç yazayım sonra nasıl olur diye sorulmasın bir kız anne ve babasından nasıl yetiştiyse zaten ona göre tavır yapacaktır sabunu ne kadar sıkarsan sık o kadar çok kayar oyüzden erkekler sanmasın kadınlar aptal iki kura kapılırlar heleki müslüman bir kız denilmiş ki müslüman kız zaten nasıl davranacağını çok iyi bilir hele kız diyorsanız dahada dikkatli olacaktır birazda maya meselesi bir insanın mayası sağlamsa özündede sağlam olur içinde varsa .. eğer sen ne dersen de hacı babasını bile dinlemez kızını dövmeyen dizini döver mentığıyla yaklaşırsak yada kızı tek başına bırak ya davulcuya ya zurnacıya kaçar dersek ayrı konu

Okudunuz mu?  Surelerin Namaz Sırasında Uyumu

hakan_uk
As. Ahmed kardeş elbette ki herkes yetiştiği şekilde yaşamaya meyillidir. ama önümüzde de Allah ondan razı olsun Hz Meryem gibi bir örnek var onun içinde buluınduğu zorluk altında kaldığı iftiralara inanmayanların çokça bulunduğu bir beldede kendini bu fenalıklardan Allah’tan isteği yardıma ulaşarak kendini sakındırdı. velhasılı kelam kimse hiçbir kızın okumasını engeller değil ve kız da bu kaynaklardan nasıl davranması gerektiğini buradan öğrenir Allah’ın izni ve yardımyla. dayak mevzuuna gelince de sadece izin verilen birkaç durum dışında dayak çözüm değildir zaten. selametle…

Okudunuz mu?  Misvak ile diş temizlendiğinde diş etinde kanama olursa abdest bozulur mu ?

mry_18
konu konusalı bayagı olmus ama bu soruya daha net bir cevap verebilirmisiniz? ben şahsen bunun zorlugunu cekıyorum cunku kımse bana erkeklere nasıl davranmam gerektıgını anlatmadı. tamam arkadaşlık kurmuyorum ama universitede aynı sınıftayz ve donup yuzlerıne bıle bakmıyorum.boyle oluncada acaba dıyorum benı yobaz olarak mı goruyorlar yanı sadece erkekler degıl kızlarda anlamıyorlar nıye konusmadıgımı. sınıfta boyle seylere hassasıyet gosteren tek kız olunca bayagı zor oluyor

Okudunuz mu?  Yemin Ettim ama Dayanamıyorum....

bonasera
mümin erkeklerin ve mümin kadınların yapması gerekenler Nur suresindedir. Bununla alakalı ayetleri okuyun kim size yobaz gerici derse desin kınarsa kınasın yeter ki Allah tarafından kınanmayın.


hakan_uk
Sizin yaşadığınız bu durumu şu an okumakta olan her Müslüman erkek ve kadın yaşamaktadır.. Ve yine sizin dediğiniz gibi konuşmama kızlara karşı net tavır koyma durumu da abes karşılanıyor. Her şeyden evvel şunu bilelim ki İslam tastamam bir dindir, dolayısıyla ne buyurmuşma Hakk’tır, ve Müslümanın diyen herkes onun buyruklarını yerine getirmekle mükelleftir. Bu emir ve yasakları yerine getirirken zorluklar bizi bekliyor, bu zorluklar kimi zaman tembellik olarak baş gösterir, kimi zaman öfke olarak kimi zaman da diğer müslümanların ya da kafirlerin ayıplamaları kınamaları şeklinde baş gösterir. İşte imtihan da budur ya! Bu zorluklara sabrederek istenileni başarabilmek. Sizin durumunuz için şunu en başta ifade etmem gerekiyor ki bu dönem tesettürlü kızlarımızı üniversitelere meylettirdi maalesef; yani mesele kız erkek karışık ortamın oluşmasına sebep olup olmamaktır. Biliyorum değindiğim bu husus (kızların okuyup okumaması) sizin için pek de kabul edilebilir bir şey değil ancak gerçeğin ta kendisidir. Madem her şeye rağmen okula başlamışsınız bu güçlü ve kararlı duruşunuzu sergileyiniz, göreceksiniz ki biiznillah o ortamdan vicdanınız ve aklınız temiz bir şekilde kurtulucaksınız. Kimsenin sizin için ne söylediğine aldırmayın, Allah ne diyecek onu düşünün. Allah’a emanet olunuz.

Okudunuz mu?  Malımı çalan hırsız için ne yapmalıyım beddua mı yoksa Rabbime mi havale etmeliyim?

müslüman bir kızın yapması gerekenler, islamın kızı ciddi olmalımıdır

Bu kategoride yer alan Sabah namazı uyku problemi. başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Müslüman bir kızın erkeklere karşı tavrı ne olmalıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.