Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:33
sizden08
Abone

Güneşin batıda doğması

Güneşin batıda doğması

musab
güneş batıdan doğduktan sonra 120 sene sonra kıyamet kopacakmış.peki doğduğunda güneş batıdan doğan kişi kıymetin kopacağını bişldiği için ibadetle geçirir.kötü insan kalmaz.nasıl olcak bu


Cevap: güneşin batıda doğması

peugeot_bor
güneşibatıdan doğduğu zaman tövbe kapısı kapanır ve çünkü herkes bilirki kuranda ayetlerde var güneş batıdan doğduğu zaman kıyametin yaın olduğunu bilir. Buda aynı son nefesteki tövbe gibidir.Yanine kadar ibadet etse duada etse iş işten geçmiştir.


Cevap: güneşin batıda doğması

musab
ama tamamda mesela kişi doğdu mesela doğmadan iki ön önce güneş batıdan doğdu.akıllı olarak düşünmeye yani buluğ çağına erdiğince kıyametin kopacağını bildiği için ibadet eder hep.bu nasıl olcak

_______________
yani tövbelik bir durum olmaz bu kişide çünkü zaten buluğ çağına erdiğinde kıyametin kopmasının yakın olduğunu bilir


Cevap: güneşin batıda doğması

muhasebeci
malt bravo çok güzel bır soru sormusun.işte onemlı olan bu tıp zor konular hakkında cevap verebılmek.mesela bı arkadaşımız yorum yaomıs ama olmamış.ınsAllah bılen bırı yada güzel yorum yapan bırı cıkar soruna


musab
inşAllah kardeşim bizi tam olarak bilgilendiren çıkar


BuRaK_DoĞaN
9,-GÜNEŞ, AY, GECE VE GÜNDÜZÜN YARATILIŞININ HİKMETİ:

Allahu Teala şöyle buyurmuştur:
"Güneş, kendisi için belirlenen-yerde akar (döner). İşte bu, aziz ve alim olan Allah’ın takdiridir."
(Yasin: 36/38)
"Biz, geceyi ve gündüzü birer ayet (delil) olarak yarattık. Nitekim, Rabbinizin nimetlerini araştırmanız, ayrıca, yılların sayı ve hesabını bilmeniz için gecenin karanlığını siHp (yerine eşyayı) aydınlatan gündüzün aydınlığını getirdik. İşte biz, herşeyi açık açık anlattık." (İsra: 17/12)
"Düzenli seyreden güneşi ve ayı size faydalı kıldı; geceyi ve gündüzü de istifadenize verdi."(İbrahim: 14/33)
Ebu Zer (r.a.)’dan rivayete göre şöyle demiştir: Güneşin batışmda mescidde Rasulullah (s.a.v.) ile beraberdik. Rasulullah (s.a.v.):
"Ey Ebu Zer, Güneş nerede batıyor bilir misin?" diye sordu. Ben:
"Allah ve peygamber’i bilir" dedim. Rasulullah:
"Güneş gider ta arşın altında Rabbinin yanında secde eder. Ve ona mekanından doğ denilir." Rasulullah’in güneş hakkındaki bu ihbarı, allah-u Teala’nm
"Güneş, kendisi için belirlenen yerde akar (döner). İşte bu, aziz ve alim olan Allah’ın takdiridir." mealindeki kavlidir.28
Ebu Hureyre’den Rasulullah şöyle buyurdu:
(28) Buhari, Tefsir: 36, Müslim, İman: 159,
Ebu Davud, Huru’f ve Kıraat: 1.
Müslim’in rivayetinde: "Bu olay "önceden inanmamış ya da imanında bir hayır kazanmamış olan kimseye artık iman bir fayda sağlamaz" (En’am: 6/158) günü olacaktır." ilâvesi vardır.
"Güneş battığı yerden doğmadıkça kıyamet kopma-yacaktır. (Batıdan) doğduğunda ve insanlar onu gördüklerinde hepsi iman edecektir ve o zaman "Artık kimseye imanı bir fayda sağlamaz."29 (En’am: 6/158)
Aişe (r.a.)’dan şöyle rivayet olmuştur: Rasulullah (s.a.v.) aya baktı ve şöyle buyurdu:
"Karanlık çöktüğü zaman gecenin şerrinden aziz ve celil olan Allah’a sığınırım."30
İZAH:
Bu dünya hakkında derin düşüncelere dalan, onda yaratıcısının kudretine ve hikmetinin kemaline açık deliller bulunur. Dünyaya basiret gözüyle bakan kimse, bütün bu varlıkları yaratmasını ve onları yarattıklarının hizmetine vermesini yaratıcısının vahdaniyyetine en açık bir delil olduğunu bilir. Onun değişmeyen bir nizama uygun olarak hareket etmesi tek bir yaratıcının iradesiyle hareket ettiğine delalet eder. İnsan aklı ve fikriyle bu dünyanın bazı kısımlarını düşünürse hayatındaki istikrar yaratıcısının vahdaniyyetine açık bir delil olarak yeter. Allah, yalnız ona ibadet edilmeye layıktır.
Güneş ve insanların hayatlarına, geçimlerine, hayvan bitki bütün mahlukatın hayatına fayda ihtiva ettiği şeyler bu kısımlardandır. Ona bakan kimse allah-u teala’nın lütfü ve inayetinin kemali, diğer mahlukatından daha cömert davrandığı insana olan rahmetiyle karşılaşır. Güneşin doğup batmasının sonucunda Allah’ın ayetlerinden olan gece ve gündüz arka arkaya gelir. allah-u Teala şöyle buyurmuştur:
"Gece ve gündüz, güneş ve ay O’nun ay etler indendir. Eğer Allah’a ibadet etmek istiyorsanız, güneşe de aya da
(29) Buhari Tefsir: 6.
(30) İbn-i Cerir et-Taberi Felak Suresi’nin tefsirinde
52
secde etmeyin. Onları yaratan Allah’a secde edin!"
(Fussilet: 41/37)
Allahu Teala onu emrine vermeseydi dünyanın düzeni bozulurdu. Zira ışığı olmasaydı insanlar azıklarının ve maişetlerinin temini için nasıl çalışırlardı? Sonra gece olmasaydı insanların bedenlerini dinlendirecekleri ve kuvvetlerini kazanacakları hoş ve sessiz bir zamanları nasıl olurdu? Bu yüzden güneşin doğuşu ve batışı sonucunda gece ve gündüzün oluşması Allah’ın en büyük ayetlerindendir.
Allah, kullarının gündüzün aydınlığında nzıklarının temini için çalışmalarını, gecenin sessiz örtüsünde rahat ve sükûnet bulmalarını sağlayan gece ile gündüzün arka arkaya gelmesinde onlar için rahmet ve inayet olduğuna dikkatlerim çekmiştir. Ve bunun da O’nun takdiri, eniri ve iradesiyle hasıl olduğunu beyan etmiştir.
Allahu Teala şöyle buyuruyor:
"(Rasulum!) De ki: Düşündünüz mü hiç, eğer Allah üzerinizde geceyi ta kıyamet gününe kadar aralıksız devam ettirse, Allah’tan başka size bir ışık getirecek ilah kimdir? Hala işitmeyecek misiniz? De ki: Söyleyin bakalım, eğer Allah üzerinizde gündüzü ta kıy.amet gününe kadar aralıksız devam ettirirse, Allah’tan başka, istirahat edeceğiniz geceyi size getirecek ilah kimdir? Hala görmeyecek misiniz? Rahmetinden ötürü Allah, geceyi ve gündüzü yarattı ki geceleyin dinlenesiniz, (gündüzün) O’nun fazlı kereminden (rızkınızı) arayasınız ve şükredesiniz (Kasas: 28/71-73)
Yani, umulur ki Allah’ın sizlere olan nimetine ve ihsanına şükreder ve O’na Kulluk edersiniz.
Ay, Allah’m ayetlerinden büyük bir ayettir. Ve böylece dünya sona erene kadar kalacaktır. Onun yeryüzündeki insanın hayatıyla bir bağı vardır. allah-u Teala kitabındaki konularda dünyanın tasrifinden vahdaniyyetine delil olarak
53
bunu işaret etmiştir.
"Sana, hilal şeklinde yeni doğan ayları sorarlar. De ki: Onlar, insanlar ve özellikle hac için vakit ölçüleridir"
(Bakara: 2/189)
Allah, ayı vahdaniyyetinin kemaline ve kullarına inayetine delil olan ayetlerinden kılmıştır. Çünki AUah-u Teala, ayı iplik gibi ince gösterir, sonra her gece yavaş yavaş dolunay olana kadar kademeli olarak artar, sonra yuvarlak olur ve nihayet eğri hurma dalı gibi ölür da geri döner.31
Allahu Teala şöyle buyuruyor:
"Ay için de bir takım menziller (yörüngeler) tayin ettik. Nihayet o, eğri hurma dalı gibi (hilal) olur da geri döner" (Yasin: 36/39)
Böylelikle aylar ve seneler ayırd edilir, alemin hesabı yapılır, güneş ile günler bilinir, aym menzilinde seyri ile aylar ve seneler bilinir, çünkü zaman mütesavi sıralar halinde sonsuz olsaydı hakkında bir şey bilinmezdi. Allah, kullarının dikkatini şöyle buyurarak çekmiştir:
"Güneşi ışıklı, ayı da parlak kılan, yılların sayısını ve hesabı bilmeniz için ona (aya) birtakım menziller takdir eden O’dur." (Yunus: 10/5)
İbn-i Kesir "Güneş, kendisi için belirlenen yerde akar (döner). İşte bu, aziz ve alim olan Allah’ın takdiridir" ayetinin tefsirinde şöyle demiştir: "Müstekarında"nın manasında iki kavil vardır:
Birincisi: Müstekardan murad mekandır, ve yeryüzüne sınır olan Arş’m altındadır.
O her nerede ise, o ve bütün mahlukat Arş’m altındadır, çünkü Arş onun çatışıdır, astronomi erbabının çoğunun zannettiği gibi makara değildir. O meleklerin taşıdığı ayakları olan bir kubbedir, ve alemin üzerindedir. Güneş eğer
(31) İbn-i Kesir , 6/563, Miftah-u Dar-ı’s-Saade lbn-i’1-Kayyım 1/198
54
feleğin kubbesinde olsaydı, öğle vakti Arş’a olduğundan daha yakın olur. Bu makamına mukabil dördüncü feleğinde dönerse, gece yarısında Arş’a olduğundan daha uzak olur. İşte o zaman hadislerde geldiği gibi secde eder ve doğmak için izin ister. Sonra yazarın irad ettiği hadisleri irad etmiştir.
İkincisi: Müstekarında murad seyrinin bitmesidir. Bu kıyamet günüdür, yani güneş kıyamet günü seyrini bozacak, hareketini durduracak ve artık karar kılacak ve bu alem gayesine erişecektir. Müstekarı zaman ile ilgilidir.
Katade: "Müstekarı" vaktidir ve kaçınılmaz sonudur, demiştir. Sonra Abdullah bin Ariır ve İbn Mes’ud’dan başka sözler nakfetti.
Yazar bu hadislerin çoğunu iman kitabında /Güneşin batıdan doğmasıyla imanın gerekliliği babı (101) irad etmiştir. Bu hadislerde görüldüğü gibi güneşin secde etmesi ve ona izin verilmesi geçmiştir. Bu iki işi nevasından konuşmayan haber vermiştir.
Allahu Teala şöyle buyurmuştur:
"O’nu övgü ve teşbih etmeyen hiçbir şey yoktur. Ne var ki siz, onların teşbihini anlamazsınız" (İsra: 17/44)
Biz, mahlukatından her bir şeyin O’nu teşbih ettiğine, bu teşbihi idrak etmesek bile, iman ediyoruz. Böylece Güneşin Arş’in altında secde ettiğine ve ona izin verildiğinde Ra-sulullah (s.a.v.)’den gelen haberin sıhhatiyle, bu secdenin ve izinin keyfiyetini bilmesek de, iman etmemiz kaçınılmazdır.
Gayba iman, imanın bölümlerindendir. Bir kimsenin imanı, Allah’ın kitabında bildirdiklerinin, Rasulünün (s.a.v.) sahih sünnetinde haber verdiklerinin hepsine iman etmedikçe tamam olmaz.
Allah, gayba inananları kitabında övmüştür:
"Elif. Lam. Mim. O kitap (Kur’an); onda asla şüphe yoktur. O, müttakiler için bir yol göstericidir. Onlar gayba inanırlar" (Bakara: 2/1-3)

Okudunuz mu?  Cennette Köşk Ve Ağaç Dikmek İçin Ne Yapmalıyız ? :)

muhasebeci
çok uzun bu kımse okumaz.net cevap yazarsanız


musab
zaten o yazıda benim soruma cevap yok.arkadaşlar lütfen okumadan yazı paylaşmayın gereksiz yere


islamyolu
kardeşim dogrudur. güneş batıdan doğduktan sonra. Kıyamete 120 sene kalıyor. diğer sorunun yanıtıda gerçekten çok düşündürücü. Ama Allahın Adaleti vardır bunu böyle bilelim. veya şöyle düşünelim. o gün geldiginde zaten yer yüzünde Müslüman hiç kalmayacak. yani bir Allah diyen yeryüzünde kalmayacak. sokak ortasında herkesin gözü önünde Fuhuşlar zinalar. Hatta Birisi gelip deseki o Zina yapanlara. Ayıptır bari şu arkada yapsaydınızda kimse görmeseydi. bu lafı o zaman diyen Ebu bekir Sıddık (r.a) mertebesinde olacakmış. buna yönelik hadisler var. demekki o lafı diyen bile olamayacakmış. ve güneş bu insanların zamanında batıdan doğacak ve tövbe kapıları kapanacak. bunu şöyle anlayalım. Allah ezelden kimin ne yapacagını bilir. o insanlarında doğacak cocuklarınında ilerde ne olacagını bilir. ondan dolayı tövbe kapılarını kapatmıştır. veya İmam Rabbani hazretlerinin dedigi gibi o durumda Fetret devri muamelesi yapılabilir. yani Ölünce Toprak olurlar.

Okudunuz mu?  Hayvanlara zararlı yem ve küflenmiş artıkları vermek caiz mi?

bunlar sadece benim yorumlarım. Net bir açıklamayı bilen varsa ise ancak benim dediklerim gibi olacagınada eminim.


Desert Rose
< güneş batıdan doğduktan sonra 120 sene sonra kıyamet kopacakmış.peki doğduğunda güneş batıdan doğan kişi kıymetin kopacağını bişldiği için ibadetle geçirir.kötü insan kalmaz.nasıl olcak bu
>

Bu doğru tesbit ama yinede yapılan ibadetlerin yanısıra
kötülükte yapabilir, ve bu ibadetleri bir anda silebilir
ibadetlerin kabul kısmı Allah c.c nun bilgisinde ve
dilemesindedir her ibadet edenin ibadetinin mahiyetini bizler bilemeyiz
bence bu sorulardan çok nasıl halis bir kul olabiliriz
İbadetlerimizin saflığına neler gölge düşürür bunu düşünmek 120 sene
zaman dilimini düşünmekten daha hayırlıdır.Hiç kimsenin son dakikasının olup olmadığ belli değilken,
bu düşünceler çok saçma kalır.

Okudunuz mu?  Kaza orucumu bozdum, kaza orucunu bozmanın dindeki yeri nedir?

musab
kıyamet koparken ki olacak olayları sırasıyla yazarmısınız


@mir
güneş batıdan doğacak
bu şimdilerde teorik olarak isbatlandı
geçmişte her 100 000 yılda bir olmuş
son 800 000 yıldır olmamış
ama yakın zamanda yeniden olacağı kesin

pratik olarak da güneş batıdan doğabilir

Okudunuz mu?  Polis olan birisi işi gereği adam öldürse günah mıdır?

sorunuza gelince
güneş batıdan doğunca
insanlar panik içinde dine sarılacaklar
ama önceden iman etmeyene bu fayda sağlamayacak
fakat güneşin batıdan doğması belli bir zaman sonra sıradanlaşacak
ve şimdi güneşin doğudan doğması nasıl ki bizim için
ne yazıkki önemsizse
batıdan doğması da o zamanki insanlar için önemsiz olacak
şimdiki doğal afetlerde olduğu gibi
bilimsel açıklamalar yapıp
küfür üzerinde yaşamaya devam edecekler

Okudunuz mu?  Şehit olan kişiler arasında fark

musab
peki ilk büyük kıyamet alameti güneşin batıdan doğmasımı.deccalın çıkması mehdinin çıkmasu hz.isanın inmesi felan hangi sırayla olcak


islamyolu
< peki ilk büyük kıyamet alameti güneşin batıdan doğmasımı.deccalın çıkması mehdinin çıkmasu hz.isanın inmesi felan hangi sırayla olcak >
bak kardeş ilkin Mehdi (A.S) cıkacak. Sonra Deccal cıkacak , Deccalı öldürmek için gökten Hz İsa (A.S) inecek. (şuan 2. kat semada yaşamaktadır ) ondan sonra Allah Hz isa (a.s) ya Müminleri al Tur dağına gidin saklanın. ben öyle bir topluluk yarattımki onlarla kimse baş gelemez diyecek. ondan sonra Allah Yecüc Mecüc Seddini açacak. Yecüc mecücler yer yüzünde her türlü bozgunculugu yapacaklar. yer yüzü bittikten sonra. Göktekinide vuralım diyecekler. ve gök’e doğru ok atacaklar. Allah Tarafından ok lar kanlı bir şekilde gelecek. Ardından Hz İsa (A.S) Allah’a dua edecek Artık burdan cıkalım diye. Allahta Yecüc Mecüclerin başına Deve Kurtlarını Musallat edecek. Sonra Yecüc Mecücler Ölecek. Hz İsa ve müminler yer yüzüne inince Yecüc mecüclerin kalkanları ok ve yayları ile 7 yıl ısınacaklar. Hz İsa Vefat edecek Mezarı Medinede Hz Peygamber (SAV) yanında olacaktır. Ardından Güneş batıdan dogacak ve bütün Tövbe kapıları kapanacak. ondan sonra dabbetü’l-arz çıkacak Güneşin batıdan Dogduktan sonra Kıyametin kopmasına kaldı 120 sene. Ondan sonra İsrafil A.S sur’a üfleyecek bütün insanlar ölecek , aradan 40 yıl gececek ve gercek Kıyamet işte 2. sur’un üfürülmesi ile olacak herkes dirilecek Ve Mahşer günü.

Okudunuz mu?  Sabah uyandığımda bir sıvı gördüm meziye benzer ama içimde şüphe var

bu anlattıklarımın hepsi kaynaklı Kardeşim. Kısa kestim biraz.. kısaca şöyle diyeyim

1 – Mehdi (A.S)
2- Deccal
3 – İsa (A.S)
4-Yecüc Mecüc
5-Güneş batıdan doğacak
6 – Dabbetü’l-Arz


KIYAMET
Bismillahirrahmanirrahim…

İlmin ve kudretin tek kaynağı olan RABBİMİZE (cc) sonsuz hamdü senalar olsun.

Okudunuz mu?  Bilmeden gıybet yaptım bu kul hakkına girermi

Güneşin batıdan doğması ile tövbe kapılarının kapanacağı konusu; her alimin idraki kadar (cevap değil) yorum bulmuştur.

Önce RABBİMİZE (cc) sığınarak Hak olanı bulma gayretinde olalım. Bir soru ile…

Tövbe kapıları insanlık daha önce de kapanmış mıdır?

Cevabımız Evet.
RABBİMİZ (cc) ne zaman bir elçisini gönderse, ben ALLAH’ın (cc) elçisiyim dese (inkâr edenler için) tevbe kapılarını kapatmıştır…

Onların ibadetleri artık yanlarına yorgunluk olarak kalır. Çünkü İMAN KAPISI açılmıştır.

Özetlersek; insanlık yeniden iman imtihanina tabi olurken, inkarcılar için tövbe kapılarının kapandığında şahit oluruz.

Dünya ve güneşte; yörünge, hız ve yön değişikliği bekleyenler daha çok beklerler.

Güneşin batıdan doğması yada battığı yerden doğması RABBİMİZİN (cc) yeniden bir elçi görevlendirmesiyle olur.

Peygamberimiz (sav) kitapla gönderilen peygamberlerin sonuncusudur.

Muhammed Mehdi as
İsa as
Hızır as

Peygamberimiz şeriatına tabi olarak görevlerini yaparlar. Ahzap 40 süresinde büyük imtihan vardır. RABBİMİZ (cc) bir isimle 2 kuluna; Resul olan Hz. Muhammed Mustafa’ya (sav) ve Onu destekleyen Nebisi Muhammet Mehdi as. hitap etmiştir.

Okudunuz mu?  Kendimi sürekli cenabet hissediyorum ve boy abdesti aldıktan sonra lavaboya gidiyorum

Ali imran 81’i iyi anlamak gerek.
Peygamberimiz (sav) neden o kadar hadisle Muhammed Mehdi (as) müjdelemiş tarif etmiştir.
Neden Muhammed Mehdi as iman şartı vardır?
Hangi vasıfta ki insanlara iman şartı olur?
Kimlerin nübüvvet mührü olur?
İsa as. Nebi olmayan biri neden imam olsun?
Kimlerin başının üzerinde melek olur?
RABBİMİZ (cc) kimleri bir gecede ıslah eder?
RABBİMİZ (cc) katında kimler masumdur?

Bu soruları artırabiliriz.
Öncelikle bu büyük imtihanda; RABBİMİZE (cc) sığınmayan kaybeder! Aklını, ilmini, nefsini, hocasını değil RABBİNİ (cc) bulan kurtulacaktır.

Ayet çok açık "Hidayet ALLAH tandır (cc) "


ixa
Güneşin batıdan doğacağı zaman,zaten dünya kaos ve savaşlar içinde olacak.Batıdan doğduktan 120 sene sonra kıyametin kopması kesin değildir.Nasıl ki şimdi Dünya’nın çoğu dinden uzakta ve memnun yaşıyorlarsa o zamanda öyle olacak.Tevbe kapısının açık olması ya da kapanması bir şeyi değiştirmiyor,tevbe hidayet meselesidir.O zaman müslüman olduğu halde günahlarından dolayı daha önce tevbe etmemiş olanların tevbesi kabul olmayacak,imanı için ameli olmayanların amelleri de sayılmayacak.Yani müslüman fakat namaz kılmıyordu,güneşin batıdan doğmasından sonra namaza başlamasıda pek bir şey ifade etmeyecek.Güneşin batıdan doğduğu süreçte müslümanlar çok azalmış,bitmeye yakın olacak.O sıralarda artık islam ve müslümanlık son bulacak geri kalan zamanlarda dinsizler yaşayacak belli bir vakte kadar.Sonrasında müslüman olarak akıl baliğ olanlar ve yaşama devam edenler için herkese sağlanan koşullar sağlanır ama zaten o zamanda ibadet pek mümkün olmayacak.Çünkü olağan üstü haller arka arkaya gelir.dabbetül arz,yecüc mecüc , hz.isa… bu şartlarda Allah’ın yazdığı kader ön planda olacak.
Ona ne olacak buna ne olacak diye sormanın pek bir anlamı yok,inandığımız Allah,ne haksızlık yapar ne de zulm eder..Herkes seçimlerinin bedelini öder.O zaman için koşullar değişsede sınav hep aynıdır.Sadece varsayım ve tahminle ne kadar idrak edebilirizki..Ben Allah’a güveniyorum,,kafir ya da müslüman kim olursa olsun kimseye haksızlık etmez.Bazı soruların cevabı sadece inanç ve teslimiyettir.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti yanlış alınırsa ne olur

emirhan uysal
Dostlarım sorduğunuz sorunun cevabı çok basittir.
Güneş batıdan doğduğu zaman herkse iman edecek. Ama artık irade ve ihtiyarın bir anlamı kalmadığı için, tevbe kapısı da kapanmış olacaktır. O zaman, daha önce iman etmemiş olan kimselerin, o gün iman etmesi veya ibadete yönelmesi, yapacağı hayır ve hasenatlar kabul edilmeyecek ve hiçbir değer taşımayacaktır. (Müslim, İman, 248; İbnu Mace, Fiten, 32.) Çünkü artık vakit geçmiş olacaktır.
En iyisini Yüce Allah bilir.Esselamın Aleyküm :),

Önemli bir hususta şu : Ebû Hüreyre (radıyAllahu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Kim güneş batıdan doğmazdan evvel tevbe ederse Allah tevbesini kabul eder." [Müslim, Zikr 43, (2703).]


Kayıtsız Üye
İmanın kabul edilmemesi diye bir şey yok… Ama o dönemde iman eden olmuyor… Bunu da Gaybı bilen Allah zaten biliyor…
Ayrıca demişler ki 120 sen önceden zaten anlaşılır.. İnsan ömrü yüz sene bile değil, o kadar ömre rağmen hiç birşeye iman etmeyen güneşi batıda görse de aynı nankörlüğü yapar… DEğişen bişey yok…


Kayıtsız Üye
İnsan ömrü yüz sene bile değilken , onca mucizeye ve Kur’an daki onca gerçeği gerçekleşmesine rağmen iman etmeyenle, o dönemde güneşi batıdan görenin farkı var mı? Mesele burda mucizeler değil, ona iman edecek samimi kalp… Düşündüğün gibi olsa, Peygamberimiz ayı ikiye yardığında, Musa a.s mucizeler gösterdiğinde de kafirin kalmaması lazımdı.. DEmek ki insan onca aşikara rağmen küfründe ısrarcı… Bu yüzden Güneş batıdan doğsa da, Dabbe yerden bitse de değişmez. Herkes kendi samimiyetine göre kurtuluşa erer…

Okudunuz mu?  Namazımı kılmaya çalısıyorum fakat işyerinde böyle bir imkanım yoksa bunları toplayıp kaza yapabilirmiyim?

Kuldurdileyen
Torununun, torununa mı üzülür insan, bu ne merak? Üzülmeyin adildir Allah. Hayır benim neslim kurur, orda benden olma olmaz deme, ne biliyorsun, kimin soyu kurur, kimin yürür, tek Allah bilir. Zamanın hakimidir, diler kısaltır seneyi gün yapar. Ömrün takdiri elindedir, diler o zamanın evlatlarının ömrünü bin sene yapar, vaktin sahibidir Allah. Siz zorlamayın Allah a yardım edemezsiniz, O dilerse size yardım eder, O bilir, kimsenin çözümünede ihtiyacı yoktur.


Vuslat79
Mehdi ile ilgili konu mutesabihtir.
Mehdi ile ilgili sahih hadis var mi? Buhari’nin Tirmiz’inin ahmed bin Hanbel’in ibni Mâce nin ittifak ettiği bir hadis var midir ? Varsa paylaşır misiniz?

Bu kadar net konuşmak evla değildir bence.

Ayrıca kaynak göstererek yazarsak yazılan bilgilerin doğruluğunu güvenilirliğini anlamış oluruz.


Kayıtsız Üye
Güneşin batıdan doğması demek Allahın veli bir kulunu. Yani mürşidi kamili mükemmilin batıdan çıkması ve İslamiyetin tekrar buradan yayılması demek


güneş batıdan doğduktan sonra 120 sene, kuranda güneşin batıdan doğması, güneş batıdan doğduktan 120 yıl sonra

Bu kategoride yer alan İşlenen günahı başkasına anlatmak hakkında hadisler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Güneşin batıda doğması Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.