Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:45
Kuran
Yönetici

Havassul Kuran

Havassu’l Kur’an

Hoca
HAVASSU’L-KUR’AN

Kur’an’ı Kerim’in bazı ayet ve surelerinin özelliklerinden bahseden ilimdir. Kur’an’daki birçok sure ve ayetlerin özelliklerine dair hadisler ve alimlerin sözleri mevcuttur. Bunların okunmasıyla müsbet neticeler elde edildiği tecrübelerle sabittir.
Kur’an’ın özelliklerini aksettiren bazı rivayet örnekleri verelim:
1) Abdullah b. Mesud’dan rivayet edildiğine göre, kendisine büyük faydalar veren bir şeyi öğretmesini isteyen İbn Mesud’a Rasulullah Ayete’l-Kursi’yi okumasını emretmiş, bunun kendisini, çocuklarını, evini, hatta evinin etrafında bulunan evleri koruyacağını söylemiştir.
2) Ebu Hureyre’nin bildirdiğine göre, Rasulullah üzüntülü ve zor durumlarda Cebrail kendisine görünüp İsra suresinin 111. ayetini okumasını hatırlatırmış.
3) Ali b. Ebi Talib’in ifadesine göre En’am suresi bir hasta üzerine okununca hasta şifaya kavuşur.[1]

[1] Suyuti-El-İtkan: 2/164; Miftahu’s-Saade: 2/568-573; Ali Turgut-Tefsir Usulü ve Kaynakları: 213.


havassul kuran, havassul kuran nedir, havassul Kuran ne demek

Bu kategoride yer alan Ayetler Ve Sureler Arasındaki Uygunluk (tenasubil-ay Ves-süver) başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Havassul Kuran Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.