Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:01
sizden5
Abone

Allah evreni neden yaratmıştır

Allah evreni neden yaratmıştır

-smyye-
Esselamu aleyküm ve rahmetüllahi ve berakatüh …

Allah(c.c) evreni neden yaratmıştır..???


Cevap: Allah evreni neden yaratmıştır

meçhul_100
Allah kainatı neden yarattı?

Şu kainatın ve içindeki varlıkların Sanii olan Cenabı Hak, şu kainatı çok ciddi gayeler için yaratmıştır. Kuran bunu şöyle bildirir:
Bütün varlıklar kendilerine mahsus dillerle yüce yaratıcıyı tesbih ve takdis ederler. Kendilerine tevdi edilen görevleri büyük bir zevk ve şevkle yerine getirirler. Mesela güneş bir saniye bile geri kalmadan kendine çizilen yörüngede yoluna devam eder. Irmaklar bir cuş u huruşla denizlere doğru akar. İnsanın emrine verilen hayvanlar tam bir itaatle ona hizmet eder.

Okudunuz mu?  Biri annemize küfür ederse ona karşılık vermelimiyiz ?

Ayrıca, kâinat yaratılmasaydı Allahın sıfatlarının ve isimlerin o sonsuz kemali ve güzelliği bilinmeyecekti. Bu bilgi sadece Allah’a mahsus kalacaktı. Cenab-ı Hak isim ve sıfatlarının manevi güzelliklerini tecelli ettirmekle, kendi cemal ve kemalini bu eserlerinde kendisi bizzat müşahede buyurduğu gibi, melekleri, insanları ve cinleri de bu şereften, bu lütuftan hissedar etmek diledi.

Okudunuz mu?  Adetimin bittiğini anlayamıyorum gelen akıntı bembeyaz mı olmak zorunda?

Mahlukatı yaratıp yaratmama hususunda Allah, İlahi tercihini yaratma şeklinde yapmış ve bu tercih mahlukat için sonsuz bir rahmet olmuştur. Yoksa, bir ismi Samed (Her şey ona muhtaç, O ise hiçbir şeye muhtaç değil) olan Allahın bu alemi yaratmasının, haşa!, bir ihtiyaçtan geldiği düşünülemez.

Okudunuz mu?  İngiltere'nin bayrağını üzerinde taşımak

Alaaddin Başar (Prof.Dr.)


Allah evreni ne için yaratmıştır ve evren dinen mükemmel midir?

Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm
Allah niçin evreni yaratmıştır yani şu internette dolaşan kimin için yaratmıştır değil de ne için yaratmıştır sorusunun bir cevabı var mıdır? Ve evren dinen mükemmel midir? Çünkü evren sürekli kargaşa halinde olmuş bir yer işte meteorlar gezegenlerin çarpışması gibi pek çok kaostan geçmiştir evren. Evre bu açıdan bakıldığında mükemmel gibi durmuyor ama evren dinen mükemmel midir? (bildiğim kadarıyla dinen bir şeyin mükemmel olsaı için yaratılış amacını yerine getiriyor olması gerek ama evrenin yaratılış amacını bilmediğim için bu sorunun cevabını da bilemiyorum yardımlarınız için şimdiden teşekkürler)

Okudunuz mu?  Sözsüz muzik dinlemek günahmı?

Yorum: Allah evreni ne için yaratmıştır ve evren dinen mükemmel midir?

duzgunomer
youtube.com/watch?v=f0BEQK2_DHs


Allah evreni neden yarattı, Allah evreni niçin yaratmıştır, Allah bizi ve evreni neden yarattı

Bu kategoride yer alan İnternetten kazanılan para haram mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah evreni neden yaratmıştır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.