Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:29
sizden95
Abone

Allah’u Teâlâ her şeyi çift yaratmıştır. ?

Allah’u Teâlâ her şeyi çift yaratmıştır. ?

ebuammara
Musa (as), Ya Rabb’i benden başka Musa’n var mı?

– Ya Musa semâya bak. Musa (as) semâya baktı ki, binlerce Musa (as) gibi, her biri bir âlemde, her birinin elinde birer asa hepsi de aynı anda Allah (cc) hazretleri ile konuşmakta.

وَمِنْ كُلِّ شَيْءٍ خَلَقْنَا زَوْجَيْنِ لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ

Okudunuz mu?  Çocukken tecavüz

Ayeti Kerime: "Allah’u Teâlâ her şeyi çift yaratmıştır." (Sure-i Zariyat, Ayet 49)

Onsekizbin âlemden birisi bu dünyadır. Bu dünya gibi onyedibin dokuzyüzdoksandokuz âlem daha vardır. Eski deyimle bunlara felek denir. Peygamberimiz (SallAllahu aleyhi vesellem) bu onsekizbin bu dünya gibi dünyalar içinde insan yaşayan âlemlere rahmet olarak hepsine peygamber olarak gönderilmiştir. 18 bin âlem vardır, içinden birisi bu dünyamızdır. (Delâil-i Hayrat Şerhi «Kara Dâvûd», Sayfa: 429; Mir’at-ı Kâinat, Cild 1, Sayfa: 77)

Okudunuz mu?  Yaşamakta zorlanıyorum

Hadîs-i Kudsi: "Ben bir milyon millet yarattım." Başka bir rivayette de: «Yüzbin âlem vardır.» (Delâil-i Hayrat Şerhi «Kara Davud», Sayfa: 429)

Resûlullah (SallAllahu aleyhi vesellem) Efendimizden:

Nimeti her şeye şamil kendisinden başka ilah olmayan yüce Allah 18 bin âlem yarattı. Bu sizin dünyanızın tümü o 18 bin âlemden ancak biridir. (Delail-i Hayrat Şerhi, «Kara Davud», Sayfa: 429; Mir’at-ı Kainat, Cild 1, Sayfa: 77)

Okudunuz mu?  Bir mezardan geçerken hangi dua sure okunması gerek

Peygamberimiz (SallAllahu aleyhi vesellem) bir gecenin içinde binlerce yerde oldu. Her olduğu yerde senelerce vakit geçirdi. Her âlemde yaşadı. Peygamberlik sürdü her âlemde ümmet edindi. Her âlemde vefat etti. Buna delil:

ldris (Aleyhis-selam) şehid edildi, dirildi yine şehid edildi. Buna da delil Peygamberimiz (SallAllahu aleyhi vesellem)’in Ashabından Nofel harpte şehid edildi dirildi. On sene yaşadı, çocukları oldu. Sonra yine bir harpte şehid edildi. [Dört Büyük Halife Kitabı (Şemsüddîn Ahmed Efendi), Menkıbe 30, Sayfa: 42-47] Nofeli öldüren kafirler, dirilten Hazreti Ebû Bekir (RadiyAllahu anhu) idi. Peygamberimiz (SallAllahu aleyhi vesellem)’in ümmetini ayrı ayrı yerlerde yaşatan, dirilten bunların hepsini yapan Allah’u Teâlâ’dır. [Ümmetine bunları yaparsa Peygamberimiz (SallAllahu aleyhi vesellem)’e bunun yüzbinlerce mislinin niçin yapmasın?] Peygamberimiz (SallAllahu aleyhi vesellem) niçin onsekizbin âlemde Peygamberlik yapmasın? Bundan şübhelenmek Allah’u Teâlâ’nın kudretini inkâr sayılır. «Vallâhu alâ külli şey’in kadîr» «Allah her şeye kadirdir.» (Sure-i Bakara, Ayet 20, 106; Sure-i Ali İmran, Ayet 26, 29) İşte ikicikli müzebzeb olmamalıyız. Ashab-ı Kehf 309 sene uyudu, yarım gün yattık dediler. (Sure-i Kehf, Ayet 19-25) Yunus (Aleyhis-selâm) balığın karnında 6 ay yaşadı, başka bir rivayette yirmi gün kaldı, dışarı çıktı. Yine Peygamberlik yaptı. (Envârü’l-Aşıkîn, Sayfa: 196, benzeri) Bunlara gelince olur da Peygamberimize gelince olmaz mı? Veysel Gârâni (RadiyAllahu anhu)’nin kabri üç yerde, Hazreti Ökkaşe (RadiyAllahu an-hu)’nin de üç yerde kabri var. Bunlarda ki hikmet üç yerin halkına şefaat etmeleri içindir Peygamberimizin hikmeti 18 bin alemin hepsine şefaat edecektir. [Kütüb-i Sitte, Cild 14, Hadîs No: 5091; Buhari, tevhid, 36, 19, 37; Müslim, îman 327 (193)]

Okudunuz mu?  Sabilere (Çocuklara) gelecek malum olurmu?

Bu bilgiler doğru mudur ? Allah (c.c) razı olsun .


Cevap: Allah’u Teâlâ her şeyi çift yaratmıştır. ?

arifselim
Selamun aleykum kardeşim. Lütfen soruyu kısa ve net bir şekilde sorar mısın. Koca bir yazıyı kopyala yapıştır yaparak bu bilgiler doğru mudur demek burda cevap veren hocalarımıza haksızlıktır. Sırf bu konuyu araştırmak için uzun bir süre gerekir. Bunun yerine bir hadisin kaynağı veya bir kitap hakkında güvenilir olup olmadığı şeklinde sorarsan daha doğru olur. Allah’a emanet ol.

Okudunuz mu?  Kuran çarpsın deyip pişman olmak

18 bin alem hangileridir

Bu kategoride yer alan Saç açık dışarı çıkmak abdesti bozar mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah’u Teâlâ her şeyi çift yaratmıştır. ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.