Anasayfa
8 Mayıs 2021, 13:09
missa08
Abone

Hz. Ali’nin mezarı tam olarak nerede?

Hz. Ali’nin mezarı tam olarak nerede?

Kayıtsız Üye
selamun aleykum.

Ali efendimizin mezarı tam olarak nerede bulamıyorum. bu konuda yayınlamanız gereken bir şey yokmu ya da ALEVİ olmak aykırı mı?


Cevap: Hz. Ali’nin mezarı tam olarak nerede?

meçhul_100
Hz. Ali (ra) 2 gün yaralı halde yaşadıktan sonra H. 40 Yıl’ın 19 Ramazanında (26 Ocak 661) bir kış günü vefat etmiştir. Naşı Küfe Mescidi yanındaki Rahbe’de toprağa verildi. (Prof. Dr. Murat Sarıcık Dört Halife Dönemi) Ancak tam olarak kabrinin nerede olduğu bilinmemektedir.

Okudunuz mu?  Paylaşma ile ilgili hadisler nelerdir

Yorum: Hz. Ali’nin mezarı tam olarak nerede?

Kayıtsız Üye
Aleykum selam. Hz. İmam Ali’nin mezarı Irak’ın Necef şehrindedir. Ve sevenleri tarafından her zaman ziyaret edilebilir.Yani Alevilere özgü bir ziyaret değildir.


Yorum: Hz. Ali’nin mezarı tam olarak nerede?

Kayıtsız Üye
Alevileri ayrı bir toplum olarak görmeyin ben bir alevi aileden gelmiş olarak Namazımda kılarım Kuran’da okurum amma velakin aşırı sapıtmış aleviyim diye geçinenler var kabulümdür bilinmesini isterim bu bir mezhep değil kültürdür ortamına hiç girmedim düşünmüyorumda ama sevgisi kalbimdedir her aleviyi sapıtmıs olarak görmeyin çoğu insanlardan daha saf kalplidirler ama Kuran’dan biraz uzak kalanları var elbette ama eğitiliş biçiminden kaynaklı ama bazılarıda vardırki öyle Allah Kitap aşkına adanmıştırki her yerde bulunmaz

Okudunuz mu?  Dinimizde Babadan kalan Miras nasıl paylaşılır?

hz ali mezarı nerede, hz alinin mezarı nerede, halifelerin mezarları nerede

Bu kategoride yer alan İslama göre İnsan ve evren nasıl yaratımıştır... başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz. Ali’nin mezarı tam olarak nerede? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.