Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:57
missa02
Abone

Şarap içmek harammıdır

Şarap içmek harammıdır

Kayıtsız Üye
Arkadaşlar dinimize göre şarap içmek neden haramdır dini hükmü hakkında bilgi lütfen bilgi verir misiniz


Cevap: şarap içmek harammıdır

DZALBAY
< şarap içmek neden haramdır >
Neuzübillahimineşşeytanirracîm…

İçki içmenin demogojisini yapanlar bile;şarap haram da,rakı,bira,visk, haram değil diye başlarlar söze…Bu,şarap haram mı sorusu bana,sanki kasıtlı sorulmuş gibi geldi…Yok ciddi bir soru ise,ciddi cevap verelim.İlk yasaklanan alkollü içki şaraptır…

Nedeni ise,önce Allah CC haram kıldığı için.İkinci sebep ise,alkollü içki hem insan bünyesine zararlı;hem de sarhoşluk halleri herkes için zararlıdır da ondan…Sarhoş bir insan,potansiyel olarak tüm kötü fiilleri işlemeye meyillidir(kavga,zina,cinayet,gasp…vb)

Okudunuz mu?  Defalarca yemin edip bozunca kaç kefaret gerekir

Selam ve dua ile.


Yanıt: şarap içmek harammıdır

TatarRmzn
Şarap tabiki de yasaktır.Hem de ilk yasak olan içkidir.Çünkü insan oğlunun yapıp içtiği sarhoşluk veren en eski içkidir.viski, şampanya,bira vb. içkilerden daha eski bir tarihi vardır.İçkinin yasak ve haram olmasının sebebi aşağıdaki yazıdan da tıklayarak geniş olarak öğrenebilirsniz.

forumduasi.com/sohbet-muhabbet/972-icki-icmenin-yasak-olusunun-nedenleri-hikmetleri.html

Kısaca kişiye her türlü sarhoşluk veren içicek olsun, yiyecek yada sigara türü şeyler olsun yasak ve haramdır.Soru gerçekten öğrenmek için mi sorulmuş yada öylesine mi sorulmuş artık orasını soran bilir.Ama biz uyararak görevimizi yaptığımıza inanıyorum.Selam ve dua ile.


Soru: şarap içmek harammıdır

ravza 2
banada ilginç geldi yazayım dedim soruyu soran kardeşim sarhoş bir kişiyi görmüştür sokaklarda hareketlerine bakarsa şarabın neden haram olduğuna bir fikir edinirsin kardeşim RABBİMİZ haram kıldığına göre var demekki bir hikmeti ben şeytanın suyu diyorum sevgiyle duayla

Okudunuz mu?  Duanın kabul olması ve Makbul olduğu zamanlar

Tévßé
Bana kaLıRsa kaRdeşim dinimizdede beLiRtiLdiği gibi içki içmek haRamdıR.ŞaRapta biR içki oLduğuna göRe haRamdıR kaRdeşim


ahmetmeydani
Allah’ın bir ismi de Hakîm’dir. Yani yaptığı her işi, hikmet ve faydalara göre yaratır. Nitekim insanın büyüyüp kemale ermesi, çekirdeğin yeşerip ağaç olması, bir yumurtanın açılıp kuş olması belli bir süreçle gerçekleşmektedir. Allah’ın kâinatta geçerli olan bu kanununu, dinin bazı emirlerinde de görmek mümkündür. İşte yüce Rabbimiz, Hakîm isminin gereği olarak, alkollü içki alışkanlığını toplumdan söküp atmak için, tedriç yani yavaş yavaş men etme metodunu irade etmiştir. Diğer taraftan, içki birdenbire haram edilseydi, içkiye müptela olmuş o asrın insanları İslamiyet’i kabulde nazlanabilirlerdi. Alışkanlıklarını bırakmak istemeyebilirlerdi. Bu bakımdan Kur’an-ı Kerim’de içki ile ilgili ayetler, kademeli olarak şu sıraya göre nazil olmuştur:

Okudunuz mu?  Ölüm korkusu nedir?

1- "Hurma ağaçlarının meyvesinden ve üzümlerden hem bir içki yapıyor, hem de güzel rızk ediniyorsunuz. Bunda aklı eren kavim için elbette ibret vardır.” (Nahl Sûresi, 67) Bu ayette içkinin güzel rızk olmadığı açıklanmıştır. Bu ayetin nüzulü ile, içkinin dinen tasvip edilmeyen bir madde olduğu anlaşıldığından, bazı sahabeler içkiyi terk etmişlerdi. Aslında bu ayetin inzali ile, içkinin ileride haram olacağı da anlaşılmıştı.

Okudunuz mu?  Kuran öğrenmek istiyorum yaşımda geçti nasıl öğrenebilirim

2- "Sana içkiyi ve kumarı soruyorlar. De ki: Onlarda hem günah, hem insanlar için faydalar vardır. Günahları ise faydalarından daha büyüktür.” (Bakara Sûresi, 219)

3- "Ey iman edenler! Siz sarhoşken, ne söyleyeceğinizi bilinceye kadar namaza yaklaşmayın.” (Nisa Sûresi, 43) Bu ayet-i kerime, sarhoşken namaz kılmayı men etmiştir. Bu durumda, beş vakit namazını hiç geçirmeksizin kılan bir sahabenin, gündüz iki namaz arasında içki içmemesi gerekiyordu. Aksi takdirde, yani gündüz iki namaz arasında içki içecek olsa, alkollü içkinin sarhoşluk edici tesiri geçmeyeceği için namazı kılamayacaktı. Belki yatsı namazından sonra içki içebilecekti. Bu durumda büyük bir sahabe kitlesi daha içkiden tamamen vazgeçmişlerdi. Çünkü alkole alışmış olan vücutlar, artık yavaş yavaş ondan uzaklaşıyordu.

Okudunuz mu?  Yurtta barış dünyada barış sözünü destekleyen güncel örnekler

4 -"Ey iman edenler! İçki, kumar, tapmaya mahsus dikili taşlar, fal okları ancak şeytanın amelinden birer murdardır. Onun için bunlardan kaçının ki, murada eresiniz.” (Maide Sûresi, 90)

5- "Şeytan, içkide ve kumarda aranıza düşmanlık ve kin düşürmek, sizi Allah’ı anmaktan ve namaz kılmaktan alıkoymak ister. Artık siz hepiniz vazgeçtiniz değil mi?” (Maide Sûresi, 91)

Okudunuz mu?  Çizgi film izlemek günah mı ?

Bu son ayet ile alkollü içkiler kesin olarak haram edilmiştir. Sahabelerden Hz. Enes (ra.) anlatıyor: Biz içki alemindeydik. Ben dağıtıyordum. Bir adam geldi "İçki haram edildi.” dedi. Arkadaşlar derhal "Şu içki kaplarını dök, temizle.” emrini verdiler. O haberden sonra kimse ağzına içki almadı.


tkul
yani evet içkinin her türlüsü haram.benim sorum şu yönde olacak;
namazını kılan biri olarak soruyorum alkol kullanmıyorum. yurt dışı turu var ve şarap tadımları diye bir bölüm var.sarhoş olmak namına içilecek bir bölüm değil tabiki .bu konuda ne düşünürsünüz?

Okudunuz mu?  Sünnet merasimleri nasıl yapılır?

P20
Bence her türlü bu haramdır. Azı çoğu diye bir şey olmaz güzel kardeşim. Uzak durman daha hayırlı.. Dua ve selamla..


Kayıtsız Üye
Alkollü içeceklerin hepsi haramdir katılıyorum ama sigara konusunda sigara yasak veya haram değil mekruhtur.


Kayıtsız Üye
İçki içmek şarap ,viski vs. Bunlar insan sağlığına tabiki de zararlıdır ama bunun haram kılınması inancımız gereği bir nimetten faydalanmamızı gösterir.. bu dünyada yapılan her şeyin aşırısı büyük kötü sonuçlara mal oluyor. Aşırı alkol kullansan sapıtır ne yaptığını bilmezsin , aşırı para göz olsan para için insan katledersin, aşırı milliyetçi olsan içinde büyüyen kin ile senin düşünceden olmayana her türlü zulmü uygularsın. Ve bunun daha bir çok örneği vardır. O zaman şunu diyebilir miyiz. İçki içmek haramdır. Paragöz olmak haramdır. Aşırı milliyetçi olmak haramdır , kindar olmak haramdır , diye diye birçok şey sayarız. .. İslamiyetten önce yasaklı olmayan bir içeceğin İslamiyetten sonra yasaklanması da gariptir. İsa ,Musa ,Davut peygamberler dönemin de de sapkınlık vardı , içki vardı neden onun zamanında haram kılınmadı. Garip gerçekten. Tabi hepsinin cevabı uydurulmuş hikayelerle vardır. Ama hiç biri mantıklı değildir. İçki günah diyebilirsin ama haram dır diyemezsin. Haram olan şeyler farklıdır , günah olan şeyler farklıdır. İsa Musa ve Davut peygamber dönemlerinde haram diye kılınmıştır. Yani içilmesi sarhoş olunması iyi değildir diye söylenir ..

Okudunuz mu?  Akraba ilişkileri ile ilgili hadis ve ayetler

Omer Faruk
< İslamiyetten önce yasaklı olmayan bir içeceğin İslamiyetten sonra yasaklanması da gariptir. >
Müslümanlar, Hindular, çoğu Budist, Jainistler, Sihler, Hristiyan Baptistler, Hristiyan mormonlar, Hristiyan Yedinci Gün Adventistleri, Tanrı’nın Kilisesi, Hristiyan Bilimciler, bazı Metodistler, Hristiyan Salvation Army, Essene Nazarean Kilisesi, Bahailer alkollü içki içmezler.

Okudunuz mu?  Sabah namazına kalkamıyorum ne yapmalıyım

Ayrıca izin verildiği düşünülen, Yeryüzündeki dinlerin neredeyse tamamı sarhoşluğu doğru bulmaz.


Kayıtsız Üye
Selamunaleykum muhterem arkadaş soruyu eksik sormuş
Size sormak istediği şudur şarabın içinde haricen eklenen alkol dahil olmak üzere üzüm hariçinde başaka bir madde yok
O sebepten şarabı sormuş

Okudunuz mu?  Sukeyna ismi ve anlamı

şarap haram mı, şarap haram mıdır, ŞARAP NEDEN HARAM

Bu kategoride yer alan Annem Ve Babam Vefat Etti başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şarap içmek harammıdır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.