Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:03
missa02
Abone

Defalarca yemin edip bozunca kaç kefaret gerekir

Defalarca yemin edip bozunca kaç kefaret gerekir

Mavili
Hocam bir kere yemin edip o yemini arka arkaya bozduğumda tek keffaret vermem mi gerekir. Birden fazla yemin edip bozmadım. Bir yemini birden fazla bozdum hocam.


Yorum: Defalarca yemin edip bozunca kaç kefaret gerekir

imam
Edilen bir yemin bozulduğunda sadece bir defa yemin kefareti verilir ve edilen yemin geçerliliğini kaybettiği için artık keffaret gerekmez.

Okudunuz mu?  SübhanAllah ve nimel vekil

Yorum: Defalarca yemin edip bozunca kaç kefaret gerekir

MERAK EHLİ
imam arkadaşımızın da dediği gibi her seferinde gerek yok çünkü bir defa bozuldu mu yemin kalmıyor. yani yemini bir sefer bozulabilir. Ağzımızı yemine alıştırmamamız gerekiyor. Bunun yerine sabır olsun demek daha doğrudur.

Okudunuz mu?  Hz.Muhammed kaç yılında doğdu ve öldü

Yemin Etmek

Kayıtsız Üye
1 olay için pazartesi yemin ettik diyelim ama bozmadık bozmadan aynı olay için salı günüde yemin ettik diyelim sonra bozarsak 2 kefaret mi gerekir 1 kefaret mi ?


Tohat
1.yemini bozmadım diyorsunuz zaten. Toplamda bir yemin bozmuş sayılırsınız.


yemini birden fazla bozmak, defalarca yemin edip bozmak, birden fazla yemin

Bu kategoride yer alan Köpek elbiseye deyince namaza ve abdeste engelmidir,necismidir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Defalarca yemin edip bozunca kaç kefaret gerekir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.