Anasayfa
22 Nisan 2022, 17:09
sizden1
Abone

Sinir anında yemin etmek kefaret gerekir mi

Sinir anında yemin etmek kefaret gerekir mi

alionur
sinir halinde edilen yemin

Öncelikle selamın aleyküm. Size bir sorum olacaktı. Ben geçenlerde bir şey yapmıştım söylemeyeyim. Sonra yemin ettim şu şu güne kadar bunu yapmayacağım diye. Fakat bir anlık sinirden söyledim. Eğer bozarsam kefaret gerekir mi? Diğer sorum da kefaret gerekirse kefareti vermenin belli bir zamanı varmı yoksa istediğim zaman da verebilir miyim? Şimdiden teşekkürler..

Okudunuz mu?  Böyle bir hadis varmı doğruluk dercesi nedir ?

Yorum: Sinir anında yemin etmek kefaret gerekir mi

mum
Sinirle edilen yemin nasıl bozulur? kefaret gerektirir mi

Ettiğiniz yemin geçerlidir ve bozduğunuzda yemin kefareti vermeniz gerekir. Yemin kefareti 150 tl dir. İmkan olduğunda verirsiniz.

kim bir iş konusunda yemin eder de sonra ondan daha hayırlısını görürse yeminini bozsun, o hayırlı işi yapsın ve yemin kefaretini ödesin (Hadis)

Okudunuz mu?  Kısmet duası var mıdır?bende dua ediyorum ama kısmet için

kizginlik aninda yemin etmek

Bu kategoride yer alan Elisa isminin Hz. Zekeriya'nın hanımının adı mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sinir anında yemin etmek kefaret gerekir mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.