Anasayfa
26 Eylül 2023, 6:00
missa02
Abone

Köpek elbiseye deyince namaza ve abdeste engelmidir,necismidir?

Köpek elbiseye deyince namaza ve abdeste engelmidir,necismidir?

Kaytsz Üye
kopek elbiseye deyince namaza ve abdeste engelmidir,necismidir?


Yanıt: Köpek elbiseye deyince namaza ve abdeste engelmidir,necismidir?

Desert Rose
Köpeğe dokunmaktan dolayı abdest bozulmaz.
Ayrıca köpeğin üzerinde necis bir şey yoksa değdiği elbise ile namaz kılınabilir.
Bu hüküm hanefi mezhebine göredir.

Okudunuz mu?  Fitre Ramazandan önce Verilir Mi?

Şafii mezhebine göre köpek necis kabul edildiği için köpeğin değdiği yerleri yıkamak gerekir.


Köpek elbiseye deyince namaza ve abdeste engelmidir,necismidir?

Kayıtsız Üye
Selâmün aleyküm. Hanefi mezhebindenim öncelikle. Bugün dışarda kardeşim ve arkadaşı bir köpeğe elledi. Sonra da arkadaşı elini bana sürdü bilerek. Bu durumda elinin değdiği yerleri ve elbiseleri nasıl yıkamalıyım ? Bu durumda ben de köpeğe ellemiş gibi mi oluyorum ? Kendimi iğrenç hissediyorum 😖

Okudunuz mu?  Ruh-u azam ilk oluşun adıdır denilebilir mi

Hocam bu arada acaba ben de mi kirlendim ya banyo yaptım ama içim yine de rahat değil hatta o elbiseleri dahi yıkadım ama nafile 🙁 O toprak olayı falan da çok aklımı karıştırdı ne yapacağımı bilmiyorum. Namaz kıldığım için de biraz daha özen gösteriyorum ondan aklım çok karıştı. Sonuçta köpeğe dokunan da ben değildim… Elbiseleri normal yıksak olur mu ? Ve her zamanki gibi banyo yapsak.

Okudunuz mu?  Zina eden erkek, zina ettiği kızla evlenebilir mi?

Allah razı olsun hocam. Bir yerde hanefi mezhebinde sadece 7 defa yıkamak yeterli diye okudum yani topraksız şekilde. Sizce bu şekilde necaset gitmiş midir ? Ben buna uydum da yani banyoda iyice yıkandım (toprak kullanmadan).

Ve sonrasında maliki mezhebini taklit etmeye karar verdim yani ıslak dahi olsa necaset sayılmıyor ya içim iyice rahat olsun diye. Artık bu şekilde necaset olsa bile kalkmıştır üzerimden değil mi ?

Okudunuz mu?  Allah'ı şahit tutarak yemin etmek ve bozmak

Yorum: Köpek elbiseye deyince namaza ve abdeste engelmidir,necismidir?

Tohat
Elini köpeğe dokundurduğu esnada kuru ise ve elini size dokundurduğu esna da kuru ise kurunun kuruya bir teması halinde necaset söz konusu değildir. Lakin kendinizi rahat hissetmiyorsanız ilki toprak ile sonrakiler su ile olmak üzere toplamda yedi defa yıkamanız gerekmektedir.

Okudunuz mu?  Allahın var olduğunu nasıl anlarım?

köpeğin değdiği kıyafetle namaz kılınır mı, köpek değen kıyafetle namaz kılınır mı, kopek deydi namaz kilabilirmiyim

Bu kategoride yer alan Kuran meali, Tefsir ve dini kitaplar okurken müzik dinlemek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Köpek elbiseye deyince namaza ve abdeste engelmidir,necismidir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.