Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:49
sizden6
Abone

Defalarca tövbe edip bozmak.

Defalarca tevbe edip bozmak

misafir23
Ben istimna yapıyordum ama bunun günah olduğunu bile bile defalarca tevbe edip bozdum. şimdi yine tevbe etsem Allah kabul eder mi?

lütfen cevap verin 🙁


Cevap: Defalarca tövbe edip bozmak.

imamhatipli42
Allah cc kullarının tevbe etmesini bekler ta ki ölüm gelinceye kadar sen de sürekli tevbeni bozmayı bırak bir gün tevbe edecek zamanın kalmaz. Rabimizin rahmeti geniştir tevbeni kabul edip etmeyeceğini biz bilemeyiz ama ümit ederiz.

Okudunuz mu?  Gusul abdesti alırken konuşmak

Defalarca Kez Tövbe Edib Bozdum

Kayıtsız Üye
Hayırlı ramazanlar…

Ben büyük bir günah işledim ve Allah’a tövbe ettim. Dayanamadım bir kez daha o günahı işledim ve tekrar tövbe ettim. 7-8 kez her defasında tövbe edip yine o günahı işledim.

Size sorum;
– Her o günahı işlediğimde çok fazla pişman oluyorum, tövbe ediyorum ama belli bir süre sonra nefsimi durduramayıp tekrar o günahı işliyorum. Ne kadar dayanmaya çalışsam da bir türlü vazgeçemiyorum. Bu durumdan nasıl vazgeçerim?

Okudunuz mu?  Sanal Saldırı(Hack) Günahmıdır??

– 7-8 kez -belki de daha çok kez- bu günahı işleyip tövbe ettim, her defasında bozdum. Artık Allah’a tövbe etmeye utanıyorum çünkü Allah’la oyun oynamış gibi hissediyorum. Bir daha o günahı işleyeceğimden korktuğumdan tüm inancımla tövbe edemiyorum. Ne yapmalıyım?


Yorum: Defalarca Kez Tövbe Edib Bozdum

seyit gazi
zararlarını öğrenirsen inşaAllah istimnadan uzak durmak hususunda muvaffak olabilirsin.

Okudunuz mu?  İstimnadan sonra gusül

insanın gizlide işlediği günahların onun izzetini ve şahsiyetini kırdığını söylemişler. insan aslında günahını ahmetten mehmetten gizlerken, haliyle kendisinden gizleyemeyeceği için farkında olmadan kendi kendine: senin nefsinin bir kıymeti yok ki, esas ahmetin mehmetin nefsi nefis, sen esas onlardan gizle dermiş. tabi ki günahlar açık edilmez, Allah avc her günahı bağışlar yeter ki sonrasında açığa vurulmasın ancak gizlide günah işlemenin zararlarını bilmek de belki bunlardan uzak durmak hususunda yardımcı olabilir.

Okudunuz mu?  Burundan boğaza geçen akıntı vb. şeyler orucu bozar mı?

ayrıca bu tür günahlar suçluluk duygusuyla gizlide alelacele işlenir ve bu durum ileride insanın evlilik hayatına da yansıyabilir. halbuki bu fiil gönül rahatlığıyla ve ancak helal yoldan yapıldığı zaman sağlıklı olabilir. henüz bekarlığa tahammül edemeyecek yaşlarda değilsin, onun için bunu kendini tanıma veya kendini kurcalama aracına dönüştürme. yani kendini tatmin ettiğini sanma, kendini kurcaladığının farkına var.

Okudunuz mu?  Oyunlarda dolandırıcılardan eşya çalmak günah mı?

bunlar bir tarafa ayrıca kadınların yumurta sayısı bellidir, halk arasında da erkeklerin sperm sayısının belli olduğunu, bu tür fiilleri fazlaca yapmanın, insanın erken yaşta testinin içinde ne var ne yok devirmesine, boşa harcamasına neden olabileceğini söylemişler.

sonuçta bunun tek yolu evlilik. hayatın şartları ortada, insanların zihniyetleri ortada. buna esir olmak hususunda zorunlu olmasan da, bekarlığa tahammül edemeyecek yaşlara gelmeden şahsiyetini kazanmaya kendini donatmaya ve sorumluluğunu üstlenmeye bak. fazla vakit kaybetme.

Okudunuz mu?  Hz Adem (a.s) kime Peygamberlik yapti?

ayrıca dikkat ediyorsundur ancak bunun en önemli etkeni gözlerden ve kulaklardan, kalbe ve zihne girenlerdir. farkına varmadan orada yer edinirler. nelere baktığına ve neleri dinlediğine çok dikkat et. gözlerine ve kulaklarına sahip çıkmak hususunda kararlılık göstermezsen, bunların zihninde yer etmesine mani olamazsın.

Okudunuz mu?  Dinde kadınlara haksızlık olayından sıkılmaya başladım

defalarca tevbe edip bozmak, tevbe edip bozmak, tövbe bozmak

Bu kategoride yer alan Üzerimde Nazar Mı Var? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Defalarca tövbe edip bozmak. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.