Anasayfa
15 Şubat 2022, 3:21
missa04
Abone

Defalarca tövbe edip bozdumki artık tövbe etmeye yüzüm kalmadı.

Defalarca tövbe edip bozdumki artık tövbe etmeye yüzüm kalmadı.

Hasan.
kardeşler ben yaptığım günah dan dolayı defalarca tövbe edip af diledim fakat bu günahı tekrar işledim. en son ettiğim tövbedede yeminler etmiştim fakat tekrar yaptım.Tövbemi bozduğum için Allah beni cezalandırır başıma bir şey gelir diye çok korkuyorum.Artık tövbe etmeye yüzüm kalmadı çok utanıyorum. Tekrar tövbe etmek istiyorum ama artık yüzüm kalmadı.sizce etekrar tövbe etmelimiyim ?


Cevap: Defalarca tövbe edip bozdumki artık tövbe etmeye yüzüm kalmadı.

İsimsiz
Yüz bin kere tevbe edip bozsakta yine Allah’a Tevbe edicez çünkü Allahtan Başka gidecek kapımız var mı ? Yok. Yine de Tevbe mizin arkasında durup tekrarlamamaya özen göstermeliyiz.


Cevap: Defalarca tövbe edip bozdumki artık tövbe etmeye yüzüm kalmadı.

silversoul
Tevbe ettikten sonra günahtan pişman ol, bir daha o günaha dönme, günahından dolayı nefsini kına


Cevap: Defalarca tövbe edip bozdumki artık tövbe etmeye yüzüm kalmadı.

Saif Al-Din
Allah’ın Peygamberi sallAllahu aleyhi vesellem senin durumun için ne diyor bak :

"Bir kul günah işledi ve ‘Yâ Rabbi, günahımı affet!’ dedi.
Hak Teâlâ da, ‘Kulum bir günah işledi; arkadan bildi ki günahları affeden veya günah sebebiyle cezalandıran bir Rabbi vardır’ buyurdu.
Sonra kul dönüp tekrar günah işledi ve ‘Ey Rabbim, günahımı affet!’ dedi.
Allah Teâlâ da, ‘Kulum bir günah işledi ve bildi ki, günahı affeden veya günah sebebiyle cezalandıran bir Rabbi vardır.’ buyurdu.
Sonra kul dönüp tekrar günah işledi ve ‘Ey Rabbim, beni affeyle!‘ dedi.
Allah Teâlâ da, ‘Kulum günah işledi ve bildi ki, günahı affeden veya günah sebebiyle cezalandıran bir Rabbi olduğunu bildi. Ey kulum, dilediğini yap, ben seni affettim.’ buyurdu." (Buhârî, Tevhid 35; Müslim, Tövbe 29)

Okudunuz mu?  Kız Çocuğu ile ilgili hadis

Başka bir hadis te de

"Allah Teâlâ (buyurdu ki): Ey Âdemoğlu! Sen bana dua ettiğin ve benden af umduğun sürece, işlediğin günahlar ne kadar çok olursa olsun, onların büyüklüğüne bakmadan seni bağışlarım. Ey Âdemoğlu! Günahların gökleri dolduracak kadar olsa, sen Benden bağışlanmanı dilersen, günahlarını affederim. Ey Âdemoğlu! Sen yeryüzünü dolduracak kadar günahla huzuruma gelsen, fakat Bana hiçbir şeyi ortak koşmamış, şirke bulaşmamış olsan, Ben de seni yeryüzü dolusu mağfiretle karşılarım.
(Tirmizî, Daavât 98)

Bunlardan sonra hala ümitsizliğe düşülür mü hiç ? Şükret ne kadar çok bağışlayan bir Rabbimiz var, sende onun için elinden geldiği kadar tevbe ettiğin günahtan kaçınmaya çalış. Düştüğün zaman tekrar tevbe et, en baştan başlayarak yine kaçınmaya çalış. Ölene kadar bile sürse her defasında tevbe et.


Kayıtsız Üye
Kardesm ayni durumdayizzz 🙁 bende caresiz gunahkar utangacim

Rabbim bizleri bağişlasin ben ayni tuzağa defalarca düşüyorum


Kayıtsız Üye
Şuan caresizce yeniden baslangic nasıl yapabilirim diye dusunurken okudum bu yaziyi. Namazimi hep kilarim. Rabbime sukrederim. Ama bu aralar seytan benle çok ugrasiyor. Namazima bahane bulup duruyorum. Nefsimi köreltemiyorum. Ve bu tamda su an kalbimi deşiyor diyebiliriz.

Okudunuz mu?  Tırnak cilası gusle mani midir?

arifselim
İşlediği günahlardan dolayı üzülmek bile nasuh bir tövbe etme isteğinin işaretidir. Bu konuda Allah’tan asla ümitsiz olmamak gerekir. Çünkü Allah kulunun ya rabbi beni affet demesinden hoşnut olur. Bizim ümitsizliğe düşmemizi şeytan ister ona bu fırsatı vermemek lazım.


Kayıtsız Üye
Evet tekrar tekrar tovbe etmelisin.Ve unutmamalisinki ALLAH gunahlari cokca affedendir.ALLAH’A GAFFAR GAFUR TEVVAB AFÜV ISIMLERI ile dua et;ve ALLAH’TAN af dile.Yüce Rabbim InsALLAH bizleri affeder.


Şem’a
tövbe etmeye yüzüm yok
< Hangimiz gunah islemiyoruz ki? >

Günah işlemeyen sadece Peygamberlerdir, günah işleyenlerin en hayırlısı hemen pişman olup tövbe edendir.


Kayıtsız Üye
Üste arkadaş belirtmis hadisde söyle yaziyir şirke bulasmamis ben sirke bulastim ve tevbe ettim affedilmem mi? Tevbesi sahih olursa Ahirette gene de cezasini ceker miyim ya da yuzume vurulur mu Arifselim yada Şem’a cevaplar misijiz?


Kayıtsız Üye
Etmelisin kardeş günde yetmişbin kere tövbeni bozsan da etmelisin Allahın merhamet edecek kulu çok ama senin af dinleyecek başka kimsen yok.


Kayıtsız Üye
Etmelisin Allahın senden başka merhamet edecek kulu çok ama senin ondan başka af dinleyecek kimsen yok.


Kayıtsız Üye
Ben defalarca tövbe ettim ama tövbemi bozup zina yaptm namaz kılmaya dua etmeye yüzüm kalmadı güsül abtesti aldığım halde kendimi ruhumu pis hissediyorum yardımcı olurmusunuz


arifselim
Kendini pis olarak hissetmen senin bu günahın çirkin olduğunu bildiğin içindir. Defalarca tövbeni bozmuşsan bile yinede pes etme ve şeytan seni birde bu konuda kandırmasına asla izin verme. Yine tövbe et ve ihlasla Allah’tan yardım dile ve nefsinle de mücadele et. Ayrıca ilk imkanın olduğunda da evlenmelisin.

Okudunuz mu?  Menili yer bir ay sonra bulaşır mı

Kayıtsız Üye
Arkadasimizin dediği çok doğru eğer genç isen kardeşim fazla geç olmadan evlen .Allaha emanet kardes


Kayıtsız Üye
Biliyorum ki beni herşeyden evvel affetmeyi çok seven bir RABBİM var.O yüzden umudunu yitirme,hem Peygamber Efendimiz’in dediği gibi " Günah işleyenlerin en hayırlısı ALLAH’a tekrardan tevbe edenlerdir " O yüzden umudunu yitirme.Pişmanlığını iliklerine kadar hisset,Aç ellerini YA RÂB ben geldim de.Her YA RÂB dediğinde kalplerinin atışları değişsin.Değişsin çünkü o kalp yaptığı günahlarından,işlediği günahlarından pişman olmuş,Hem Furkan sûresini hatırla demiyomuydu RABBİN sana "ALLAH İŞTE ONLARIN KÖTÜLÜKLERİNİ İYİLİKLERE ÇEVİRİR" Ne yani senin günahlarını bile tevbe ettiğin takdirde hayırlara çevireceğini söyleyen RABBİNE "Benim hala çok günahım var ALLAH’ım" mı diyeceksin ? Sen hele bir tevbe et.Sen Peygamber amcası Hz.Hamza’nın kalbini mızrakla paramparça eden Vahşi değilsin.Hem unutma Vahşi’yi Hz. Vahşi yapan ettiği tevbesidir.Sen hele bir tevbe et. Hz.Ömere günahlarını affettiren ve dünyada cennetle müjdelendiren ettiği tevbesidir.Sen hele bir tevbe et.Sen Halid bin Velid gibi Uhud Savaşının kaybedilmesine,Mushabların Hamza’ların öldürülmesine,Peygamber’in dişinin kırılmasına sebep olmadın.Hem unutma Halid Bin Velid’i İslâm Ordu’sunun komutanı yapan,etmiş olduğu tevbesidir.Sen hele bir tevbe et.
Bir rivayete göre firavun tam secde edecekken Cebrail (as) dünyaya bir hızla gelir ve firavun İman etmesin diye onun ağzına kum doldurur ve Cenab-ı Hak ona şöyle seslenir "EY CİBRİL! Eğer o benden af dileseydi ben yinede onu affedecektim"
Bu ALLAH’ın yeryüzünde insanlara "Ben sizin ilahınızım" dediği kişiye yapmış olduğu muameleyken hala ALLAH beni affetmez mi diyosun? Hala umutsuzmusun?Sen hele bir tevbe et!
Umudunu kaybetme,çünkü umudunu kaybeden herşeyini kaybeder!
SEN HELE Bİ TEVBE ET!

Okudunuz mu?  Gurubum tulu olsun ne demek?

Kayıtsız Üye
Allah a tövbe et ve namaz kıl el avucuna 11 ihlas olu ve en sevdiğin insana tövbe tövbe et sonra ele ve başka yerine dikat et o aklındaki ni sakın yapma


Kayıtsız Üye
Aynı deřt bndede var.Rabbim nefisllerimize hakim olmayı nasip etsin.cok zor ama.sabır ınşAllah


Kayıtsız Üye
ben şeytana uyup mastürbasyon yapıyom. Ve sonrasından abdest alıp tövbe ediyorum. Ama yine şeytana uyup yine yapıyorum. Ve dün yine yaptım kış olduğu için sıcak sularımız da yok ve 2 gündür abdestsizim bir şey olur mu? Lütfen çabuk cevap yazın kafama çok takılıyo


Sabır
Bir şey olur tabi günahkar oluyorsun. Müslüman kişi namaz kılar ama iki gündür namaz kılmıyorsun.


Kayıtsız Üye
rabbimin merhameti buyuktur ama onemli olan bizim tövbe ettikten sonra ayni günahı tekrarlamamaya gayret gstrmektr eğer zihnimezde rabbim affeder ben yapım yine tovbe ederm nasıl olsa olursa bunu aliskanlik haline gtirirz rabbim affedio nasıl olsa yap yap tövbe et olurmu öyle sey senin vijdanin buna izin veriosa rahatsa bisey diyemem

Okudunuz mu?  Bonzai içmek günah mıdır

Kayıtsız Üye
Saif al din , ne güzel aciklamissiniz tövbe etme konusunu ,


Kayıtsız Üye
Bak eğer sen işlediğin günahta kalbin sızlıyorsa pişman oluyosan hala kalbinde Allah korkusu var demektir fakat tövbe bozmak o kadar günahtır ki tövbe haşa Allahı kandırmak gibi bir günahtır halbuki Hangimiz onu kandırabiliriz? Ama sen eğer zikir çekmiyosan zikir çek namazını Kılmaya devam et kalbinde Allahın muhabbeti eksik olmasın bide tövbe al ama şöyle dua et mesela(Allahım ben bu günahı yapmamaya çalışıcam senin rızan için ne olur nefisme hakim Olamadığım zaman beni yanlış yola düşürme) veya (şeytanın Vesveselerinden sana sığınırım) bakın hiçbirimiz vesveseden kurtulamayız kurtulmanın tel yolu zikir ve Allah’a sığınmak bu söylediklermi dene bak sonuç alma ihtimalini %70 %80


Kayıtsız Üye
Bnde öyle BN bir Kere tövbe ettim tekrar yaptım af dilemeye nmaz kılıp Allahım kabul et demeye utanıyorum 🙁


Kayıtsız Üye
Rasullah sav buyurdu; bir adam hergün yetmiş defa ayni günahi işlese yetmiş defada o günahina tövbe etse Allah bütün tövbelerini kabul eder o adami bağışlar.


Türk Bozkurtu
Merhaba dostum.Tövbe edeceksen yürekten inanacaksın Allah için inanacaksın.Yoksa ettin ne oldu etmedin ne oldu.Yani şöyle düşün boşa töbe etmiş oluyorsun.


Kayıtsız Üye
Bende bir hataya düşdüm günah işledim ama artık gunaha girmek istemiyorum namaz kılıyorum kuran okuyorum ama biturlu tovbe edemiyorum cunku yaptigim gunahtan hala kurtulamadim sürekli tehdit ediliyorum gunaha islenmeye zorlaniyorum ne yapmaliyim

Okudunuz mu?  Şeytan kimlere musallat olur

arifselim
Hemen bir çıkış yolu ara, güvenilir kimselerden veya yetkililerden mutlaka yardım iste. Kimse kimseyi bir günah işlemeye veya tehdit ile bir şeyi yaptırmaya hakkı yoktur. Allah’tan başkasından korkma ve Allah’a tevekkül et. Allah sana yardım edecektir.


Muhammedhasan
Kardeşler Cenab-ı Allah bızlere hakıkı tevbe etmek nasıb eylesın.fakat şunu ıyı bılelım kı bu dünya bır ımtıhandır ve bızler ölene kadar şeytanla mücadele etmek zorundayız onun ıçın hıç yeıse düşmeden mücadelemıze devam edeceğız ve umarız kı Allah bızlerı affede
لا تقنطو من رحمته الله


cpuslayer
Kardeşim işlediğin günahtan tevbe ettin mi ettin ? Allah’ ta seni affetti. Olay bu kadar. Sen dersen ki acaba affedildim mi ? Allah’ ın Gaffar ve Tevvab ismini küçümsemiş gibi olursun ve Gaffar ismi ile şirke girersin..
Şeytan da bunu çok iyi bildiği için sana vesvese verir acaba affedildin mi diye. Bize düşen tevbemizi yapmak. Gerisini Allah’ a bırakmak….


Kayıtsız Üye
başımda ki derdim yüzünden bir kaç aydır sürekli tövbe edip tövbemi bozuyorum Allah’a isyana kadar gidiyor günahlarım 🙁 oysa Rabbimin varlığına hem bütün kalbimle inanıyorum hemde ondan çok korkuyorum sürekli tövbemi bozduğum için de kalbim katılaşmış gibi hissediyorum tövbe etmek istiyorum ama kalbimle edemiyorum edemediğim için de Allah tövbemi kabul etmicekmiş gibi hissediyorum. çok çaresiz kaldım ne yapmalıyım yardımcı olun bana lütfen 🙁


bbgbbg
Kardeşim bu soruya verilecek basittir.Tövbe ettiğin şey her ne ise bir daha yapmayacaksın bu kadar basit aslında.Yapacağın şey basit kardeşim son kez tövbe et ve nefsini yen bu kez inşaAllah.Bir daha o günahını tekrarlama.Hepimiz insanız hatalar yapabiliyoruz.Allahu Teala hepimizi affetsin.

Okudunuz mu?  Cuma namazında hutbe okumanın hükmü nedir?

Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm,
Hocam ben tövbe etmiştim bir daha kötü video izlememeye, mast yapmamaya ama şeytana uyup aylar sonra yine aynı günahı işledim. Şeytan sürekli aklıma giriyor, ben unutmaya çalışsam da o unutmama izin vermiyor, rüyalarımda bile benimle uğraşıyor. Ne olur yardım edin, artık tövbe etmeye yüzüm kalmadı… Yemin ediyorum intihar günah olmasaydı şu an ederdim 🙁


Kayıtsız Üye
Kardeşim bende aynı senin gibiydim çokça tevbe ettim ardından hep bozuyodum artık içimden bir ses bana şunları söylüyordusanki:- sen o kadar tevbe ettin o kadarda bozdun artık boşa yalvarma sen olsan seni affedermiydin utanmadan bide Hala Rabbine tevbe ediyorsun diye ses geliyor içime kulağıma sonra bir hocaya sordum bana anlattı ümidi kesme esas ümidi kesersen cehenneme gidersin sen tevbe et hep dedi Şüphesiz Allah Gafur ve Rahimdir Şükürler olsun banada anlamayı nasip etti


Kayıtsız Üye
Hocam ben defalarca tövbe edip bozdum işlediğim bir günahdan dolayı ama artık dayanamıyorum. Tek çarem bir şeyin üzerine yemin etmek bir daha aynı günahı işlememek için. Bu ne kadar doğru ve işe yarar mı ? Ve neye nasıl yemin etmeliyim ki bir daha aynı günahı işlemeyeyim, korkayım ?


arifselim
Yemin etmek bir sorumluluk meydana getirir. Ancak tövbe konusunda yemin etmek doğru değildir. Bunun yerine azimli ve iradeli bir şekilde bir daha işlememek üzere tövbe etmek ve bu konuda gerekli tedbirleri de alarak Allah’a bol bol dua ederek yardım istemektir.

Okudunuz mu?  Küfür etmenin günahı nedir

232..
Selamun aleykum.. Ben tövbe ederken sürekli kendimden emin bir şekilde tövbe ediyorum peygamberler sıddıklar şehitler ve Allah ın sevdiği kullar üzerine söz veriyorum sonra yine o hatayı yapıyorum bu bir cokkk kez oldu ve yine aynı şekilde tövbe ediyorum bu tövbe doğru mudur çünkü çoğu kişiyi tovbeme dahil yani onlar üzerine söz veriyorum ve gerçekten ben de utaniyorum tam düzeldim derken yine aynı şeyler..yardim eder misiniz


mum
Tövbe edip bozmak insanidir, biz tövbe ederken günah işlmemek için tüm gücünüzü kullanırız ama bu bir daha hiç günah işlemeyeceğiz anlamında değildir.
< peygamberler sıddıklar şehitler ve Allah ın sevdiği kullar üzerine söz veriyorum >
Tövbe ederken bu sözlerin kullanılmasına gerek yok çünkü Efendimiz pişman olun ve Allahtan af dileyip bir daha yapmayacağınıza söz verin buyuruyor.


Kayıtsız Üye
Zinadan kurtulamıyorum. Sürekli tövbe ediyorum fakat bir süre sonra yine aynı çirkin işe bulaşıyorum. Eskiden pişman olur, ağlar, günahın ağırlığını hissederdim. Sonraları kalbim karardı yine tövbe ediyorum ama tövbemi kalben yapamıyorum. Namazlarımı kılmaya çalışıyorum arada oruç tutuyorum fakat bu pis işten kurtulamıyorum. Dini konularda egitim aldım farkındayım bir çok şeyin yinede nefsimi terbiye edemiyorum


Kayıtsız Üye
Tovbeden vazgecme belki birgun kurtulursun.orucu da arttir bence.

Okudunuz mu?  Neden Hanefilere midye haramda Şafiilere değil

Kayıtsız Üye
Kardeşim bende aynı durumdayım,Allah affetsin sabah tövbe edip aynı gününe akşamı bozdum bu gün,yaklaşık 1,5 yıldır yeminlerimden,tövbe ve tevbelerimden döndüm.Neden bu günahları işlediğimin nasıl bu gafletlere düştüğümün farkındayım lakin bir kere nefsim ve şehvetimin kontrolüne girdiğimde aklıma Allah’da gelse devam ediyorum,Allah affetsin.


Kayıtsız Üye
Ey Mumin Kardeslerim Herkese Öncelikle Selamünaleyküm. Ben Hep Günah İslesemde Tovbemi edip edip hem seytana nefsime ara ara kanip tekrar tovbe ederdim. Kendimi kontrol edemiyordum. Simdi durumu boyle olan arkadaşlara sesleniyorum. Eger siz buradaysaniz içinzdeki tovbe istegi Allah’a daha layık bir kul olma cabadı bitmemistir. Bunu bilerek Bu tarz islami iceriklerle daha yakın olun gunah yaklasinca kesinlikle bastan red edin yaklasmasina izin vermeyin. Ama ne olursa olsun tovbe den vazgecmeyin. Sunu da bilin ki ben bu günahı isliyeyim zaten tovbe ederim tekrar Allah affeder demeyin. Boyle bilincli bir gunah sıkıntılı durumdir. Allah Herkese hidayet nasip eylesin…


Kayıtsız Üye
Arkadaşlar, tövbeyi bozsak da yine tövbe edicez yeter ki samimi olalım 100 kez bile tövbemizi bozsak 101. Kez tövbe etmeliyiz yeterki samimi olun ama lütfen amaaan neyse zaten Allah affeder günah işleyeyim mantığında olmayalım, tövbenizi bozunca tövbe namazı kılıp tövbe edersiniz Rabbinizi Çok Sevindirirdiniz..


Kayıtsız Üye
Allahü teala hepimizi affedsin inşAllah.


Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm hocam ben elhamdülillah namaz kılan namaza baslayan çok şükür 7 aydan beri namaz kılan birisiyim Ve Allah nasip edersede Namazı artık daha bırakmayı düşünmüyorum gelin görünki bir alışkanlığım günahım hususunda defalarca tövbe edip tövbe bozdum en sonunda yeminde edip bozdum yani başaramıyirum hocam artık kendime inancım kalmadı bana neyi önerirsiniz çok pismanım Allah beni artık affedermi diye düşünüyorum bana artık merhamet edilirmi hocam

Okudunuz mu?  Müslüman kime denir?

Kayıtsız Üye
Bende alkol içmicem deyip tövbe ediyorum ama tutamıyorum Allahım affetsin beni arkadaşlar tutamican yere tövbe etme çarpılacan başıma bir bela geleceğinden korkuyorum


ACİLSERVİS
Kötülüklerin anası olan alkolü içmen başına gelen en büyük beladır zaten daha nasıl bir bela bekliyorsun.


Kayıtsız Üye
Allah Gaffurdur BİR TEK RAHMET ONDADIR PES ETMEK YOK RABBİMİZE DÖNMELİYİZ ALLAH İBLİSE BİLE AF VERDİ AMA İBLİS BUNU DEĞERLENDİRMEDİ


adanalı
gardaş günlüktövbe eidyom ama nesf agırbasıyo günlük bozuyom ya bana ne dicen şunuda biliyomki ölene dek böle devam etse gene hergün tövbe edecem niyemi biz nasıl büyük bir rabbin kulları oldugumuzun farkında deikliz daha


tövbe edip bozmak, defalarca tövbe bozmak, Tövbeyi defalarca bozmak

Bu kategoride yer alan Esteizü Billah demek caiz mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Defalarca tövbe edip bozdumki artık tövbe etmeye yüzüm kalmadı. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.