Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:46
missa0
Abone

Şeytan kimlere musallat olur

Şeytan kimlere musallat olur

Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm.Ben malesefki 5 vakit namazımı kılmıyorum,ara sıra cuma geceleri namaz kılıp af diliyip dua ediyorum ve her gece yine af diliyip dua ediyorum.Başımda çok büyük vesvese var en ufak şeyde dinden çıktım korkusu icime geliyor sürekli tövbe ediyorum.Bide bir yazı okudum şöyle ‘şeytan vesveyi imandan uzak olanlara,Allah’a tevekkül etmeyo bilmeyenlere ve Allah’ın rızasını kazanmak için değilde kendi istekleri için ibadet eden kişilere vesvese verir.’ Ve bende kendimi böyle hissetmeye başladım.Vesvese konusu açmanın yasak oldugunu biliyorum ama gerçekten çok sıkıntılı zamanlar yaşıyorum.Çok uzun yazdım kusura bakmayın

Okudunuz mu?  Allah nasıl hisetmeliyiz

Yorum: Şeytan kimlere musallat olur

muvaffak
Farz olan ibadetlerin yapılması gündelik hayattaki işlerden bir iş haline getirilmeli ve aksatmak, unutmak konu dahilinde olmaması gerekir. Din, kendisinden bir odanın kapısından çıkılır gibi çıkılan bir süreç değildir. Aksine din, hayatın kendisidir. Dinden çıkmak çok bariz ve galiz küfür sözcüklerinin sarfedilmesiyle gerçekleşir. Sürekli olarak dinden çıkmayı düşünmek yersizdir. Şeytanla kişinin olan münasebetini bu dünyada tam olarak anlamamız mümkün değildir. Çünkü her insana farklı şekilde yaklaşan, hilesi ve yaptırmak istediği yanlışlar her insana göre değişkenlik gösteren bir yaratıktan söz ediyoruz. Burada tavrınız sürekli vesvese içinde olmak değil, Allah’ın rahmetine yaslanıp kendisinden yardım istemektir.

Okudunuz mu?  Sadece Allah rızası gözetilerek hasta bakmanın sevabı varmıdır

Şeytan kimlere musallat olur, şeytan kime musallat olur

Bu kategoride yer alan Kuran hatmi yaparken karışık okumak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şeytan kimlere musallat olur Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.