Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:46
missa0
Abone

Kuran hatmi yaparken karışık okumak

Kuran hatmi yaparken karışık okumak

Kayıtsız Üye
Öncelikle selamünaleyküm kuranı hatmederken cüzleri karışık okusak hatmimiz kabul olurmu mesela önce 5. Cüz sonra 1. Cüz yani kuranı karişık okusak hatim olurmu


Yorum: Kuran hatmi yaparken karışık okumak

muvaffak
Kuran’ı hatmetmenin mantığı baştan başlayıp en sonuna kadar sure ve ayetleri sırayla okumaktır. Kabul edilmesine dair bir şeyin söylenmesi mümkün değildir çünkü kabul edecek mercii başka bir merciidir. Peygamberimizin Cebrail ile ayetleri birinin önce diğerinin sonrasında tekrarlayarak başlattığı bu uygulama, ayetlerin sırasının takip edilerek okunması durumunda teoride amacına ulaşmış sayılacaktır.

Bu kategoride yer alan Yalan yere kur'ana el basmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kuran hatmi yaparken karışık okumak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.