Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:02
missa02
Abone

Cin ve şeytan musallat oluyor ne demek?

Cin ve şeytan musallat oluyor ne demek?

Kayıtsız Üye
Cin ve şeytan musallat oluyor ne demek? Açıklar mısınız


Yorum: Cin ve şeytan musallat oluyor ne demek?

arifselim
İnsanoğluna doğduğu andan itibaren öleceği ana kadar ona düşman olarak sürekli onunla olan ve onu küfre ve günahlara teşvik eden bir şeytanı vardır. Şeytanın musallat olması, insanı hak olan yoldan uzaklaştırması ve sapkınlığa sürüklemesi ile olur. İman edenlere ve ihlas sahibi olanlara şeytan ve cinlerin Allah’ın izniyle hiç bir zararı yoktur zarar veremezler.

Okudunuz mu?  Görümce geline nasıl davranmalı

Kuranı kerimde şöyle buyrulmaktadır:
"Böylece biz, her peygambere insan ve cin şeytanlarını düşman yaptık. Bunlar aldatmak için birbirlerine yaldızlı (içi bozuk dışı süslü ve aldatıcı) sözler söylerler. Yani vahyeder gibi seri bir ima ve işaretle öyle süslü, yaldızlı sözler telkin ederler ki, bunların sadece dışındaki süsüne bakanlar aldanır ve onların şeytanlıklarına meftûn olurlar" (En’am, 6/112-113).

Okudunuz mu?  Dua etmeyi bıraktım

Hz. Peygamber de bir soru üzerine:

"Her insanın yanında bir şeytan vardır." demiş.

"Senin de mi ey Allah’ın elçisi?" diye sorulduğunda,

"Evet, fakat Rabbim ona karşı bana yardım etti de o da bana teslim oldu." cevabını vermiştir.(Müslim, Münâfikûn, II; Ahmed b. Hanbel, Müsned, VI, 115)

Bu kategoride yer alan Kuranda cennette kadınlara ne vaad ediliyor ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cin ve şeytan musallat oluyor ne demek? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.