Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:35
sizden1
Abone

Yeniden tövbe etmeye yüzüm kalmadı

Yeniden tövbe etmeye yüzüm kalmadı

Empty
Ben 20 yaşındayım küçüklüğümden beri çok düşünen bir insanım babam vefat etmiş ben 6 aylıkken galiba bunun verdiği bir tramva yaşıyorum yine küçüklüğümden beri hep ölümü öbür dünyayı hesap gününü her şeyi düşünüyorum. Geçen sene amcam vefat etti ve ben artık dünyanın boş olduğunu anlayıp namaza başladım tam o sıralarda bir sevgilim oldu islamda flörtleşme diye bişeyin olmadığını bunun haram olduğunu biliyorum ama günümüz şartlarında baktığımda herkesin sevgilisi var yani günah olduğunu kabul ediyorum günahı kesinlikle küçümsemiyorum Allah inşAllah affeder diye devam ettim ve gerçekten ciddi düşünüyorum üniversite bitince evlenmeyi düşünüyorum. Geçen seneden beri zaman zaman aramızda yakınlaşmalar oldu ben bu yüzden bir çok kez namazı bırakıp geri başladım tövbe ettim bozdum bir çok sefer. Ama şu son 1aydır namazı yine bıraktım artık yüzüm kalmadı ben ne yapacağımı bilmiyorum keşke bütün bunları arkada bırakabilsem keşke yine eskisi gibi olabilsem ben namaz kılmak istiyorum sürekli aklımda ölüm var ama yüzüm yok nasıl yaparım bilmiyorum içimde bir ümitsizlik var bir çok kez konuştuk kız arkadaşımla hiçbir zaman birbirimize dokunmayalım önümüzdeki 5 6 seneyi böyle geçirelim diye sözler verdik tövbeler ettik ama yine de olmadı yeniden tövbe etmeye yüzüm kalmadı artık Allah’ın ne kadar affedici olduğunu bilmeye bizim gücümüz yetmez ama sanki hiç affedilmeyecek gibi hissediyorum kendimi ben çok karanlıktayım en son buraya yazıyorum zmaya karar verdim yardımlarınızı bekliyorum gerçekten çaresiz durumdayım gün geçtikçe daha kötüye gidiyorum

Okudunuz mu?  Dindar biriyle evlenmek istiyorum Fakat etrafimda herkes şii

Yorum: Yeniden tövbe etmeye yüzüm kalmadı

Gül988
< sanki hiç affedilmeyecek gibi >
Kardeş öyle deme . Allah’dan hiç bir zaman ümüdünü kesme . Allah’ın aff ,tovbe kapıları açık . Ölmeyene kadar tovbe et , tövbeyi erteleme !!! Namazlarını da her zaman kıl bırakma hiç . Allah’tan kork namazlarını kıl , harama bulaşma . Allah çok merhametlidir , bize acıyandır . Samimi bir tovbe et ve tövbenin üzerinde dur . Her ne olursa olsun yinede Allah’a sığın . Bizim başka gidicegimiz kapı Yok ! Rabbimiz var , bizi yaratan ! Hep Allah’dan iste , her gunah işlerken hep Allah’dan aff dile .
Ne diyor Mevlana :
Gel, gel, ne olursan ol yine gel,
İster kafir, ister mecusi,
İster puta tapan ol yine gel, ,
Bizim dergahımız, ümitsizlik dergahı değildir,
Yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel…
Şu toprağa sevgiden başka bir tohum ekmeyiz,
Şu tertemiz tarlaya sevgiden başka bir tohum ekmeyiz biz…
Beri gel, beri ! Daha da beri ! Niceye şu yol vuruculuk ?
Mademki sen bensin, ben de senim, niceye şu senlik benlik…
Ölümümüzden sonra mezarımızı yerde aramayınız!
Bizim mezarımız âriflerin gönüllerindedir."

Okudunuz mu?  Namazsızın evinde yemek yenilebilinir mi?

Ebû Hureyre radıyAllahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtü vesselâm Rabbinden naklen buyurdular ki:

"Bir kul günah işledi ve ‘Yâ Rabbi, günahımı affet!’ dedi.
Hak Teâlâ da, ‘Kulum bir günah işledi; arkadan bildi ki günahları affeden veya günah sebebiyle cezalandıran bir Rabbi vardır’ buyurdu.
Sonra kul dönüp tekrar günah işledi ve ‘Ey Rabbim, günahımı affet!’ dedi.
Allah Teâlâ da, ‘Kulum bir günah işledi ve bildi ki, günahı affeden veya günah sebebiyle cezalandıran bir Rabbi vardır.’ buyurdu.
Sonra kul dönüp tekrar günah işledi ve ‘Ey Rabbim, beni affeyle!’ dedi.
Allah Teâlâ da, ‘Kulum günah işledi ve bildi ki, günahı affeden veya günah sebebiyle cezalandıran bir Rabbi olduğunu bildi. Ey kulum, dilediğini yap, ben seni affettim.’ buyurdu."2

Okudunuz mu?  Söz Ve İmam Nikahı

Büyük hadis âlimi İmam Nevevî, bu hadisten şu hükmü çıkarır:"Günahlar yüz kere, hatta bin ve daha çok kere tekrar edilse de kişi her seferinde tövbe etse, tövbesi makbuldür. Veya bütün günahlar için bir tek tövbe etse bile, yine tövbesi sahihtir."

Okudunuz mu?  Kaza namazında ezan okumak ve kamet getirmek hakkında soru

Yorum: Yeniden tövbe etmeye yüzüm kalmadı

Kayıtsız Üye
Değerki müslüman kardeşım. Ben hayatım boyunca kimseyle sevgili olmam dedim. Çok karşıydım sevgili işlerine. Ama geçen iki ay önce ben biri ile çıktım. Haramdan da korktum. Senin yaşadığın duyguları ben de yaşadım. Günah olur diye çok korktum. Ama yine de sevgilimle göz göze, yan yana geldik. Haram bunlar biliyom ben de ama işte oldu. Biz de çok ciddi düşünüyorduk. Evlilik ama 5 6 yıl sonra ancak evlenebilirdık. Rabbim iyiliğimızı istedi 5 6 yıl o günahları işlememizı istemedı ve bir nedenden dolayı ayrıldık. Ben kendimi çok günahkâr gördüm, Allahtan bir şey istemekten çok utandım, hep huzursuzdum. Allah cc tan inancın olsun ki tövbe edince öyle huzurlu oldum ki kendimi kuş gibi hafif hissettim. Tövbe etmek çok güzel bir şey. Öyle bir tövbe et ki samimi bir tövbe olsun. Allah sana çok huzur verir ve namaza da başlarsın Allah cc izniyle. Amin.

Okudunuz mu?  Jelibonda domuz jelatini mi ne varmış dediler... günaha girdim mi ?

Yorum: Yeniden tövbe etmeye yüzüm kalmadı

VESSELAM
Selamun Aleykum. Yazacaklarım nefsinizin zoruna gidebilir hakkınızı helal edin.

< günümüz şartlarında baktığımda herkesin sevgilisi var >
Aaahh insan oğlu. Hatayı yapmadan pişmanlık duymaz. Arkadaşlar bakın bu durum gittikçe Ülkemizde artmaya başlıyor. Bakın "Ben evlenmeyi düşünüyorum ya evlenene kadar ellemeyiz birbirimizi olur biter ayrılmaya ne gerek var bir daha nasıl bulacağım?" Gibi vesveselere kapılarak işliyoruz zaten bu günahları. Dirkil, Kendine gel, Hatırla o Ayeti!

Rahman Ve Rahim Olan Allahın Adı İle
"Rabbin seni terk etmedi, sana darılmadı da."

Günümüzdeki binlerce, yüzbinlerce genç şehvani duygulara kapılarak sevgili bulma çabasında ki bazıları neden sevgili bulamıyorum diyip haddi aşanlarda olmuştur. "Bir günahtan ne olacak? Allah sonsuz merhamet sahibidir unuttun mu?" gibi vesveselere inanarak bu olayların temelini oluşturuyoruz. "Herkesin sevgilisi var." Ya sabır. Bunu her yerde duyuyorum bu beni çok şaşırtıyor. Herkes cehenneme gidiyor kardeşim sende mi gidiyorsun?

Okudunuz mu?  Oyunlarda Çizilmiş İnsanlar

"Ne yapayım o zaman?" Senin yapman gereken şu an tek şey gerekli açıklamayı yaparak, Benim Dinim buna izin vermiyor diyerek o ilişkiyi bitirmektir. "Bunu söylemek o kadar kolay mı?" Kolay kardeşim. Nasıl günahları işlerken kolaysa, buda o kadar kolaydır. Söyleyeceğim şey klasik gelecek ama yapılması gereken şey budur. Tövbe et, Helalini bekle.

Yakın zamanda izlediğim ‘Sevgili’ konusu ile ilgili Çay House’den bir video: youtube.com/watch?v=1-vq9jj9CuE

En doğrusunu Allah bilir Vesselam. Allah’a emanet olun.


cahilcuhela
Tövbe etmeye yüzüm yok demişsin, e kardeş bana başka bir yol göster ozaman . Tövbe etmektenn başka bir çaren mi var ?

"Ya Rabbi benim günahlarımı affedecek senden başka kimsem yok , senin kapından başka gidecek yerim de yok . Ya Rabbi beni affeyle ” demekten başka bir çaren mi var . Yok ! Bunlar şeytanın vesveseleri. Peygamberler hariç bütün insanlar günahkardır . Peygamberimiz s.a.v şoyle buyuruyor :

Okudunuz mu?  Anneye sadaka verilir mi?

Eğer siz hiç günah işlemeseydiniz Allah , günah işleyen ve günahlarından tövbe ve istiğfar eden bir topluluk yaratır da onları bağışlardı . (Müslim tevbe 10)

Başka bir hafisteyse :

Kulunun tevbe etmesinden dolayı Allah’ın duyduğu memnuniyet sizden birinin ıssız çölde kaybettiği devesini bulduğu zamanki sevincinden çok daha fazladır.Buhari Daavad 4

buyuruyor . Bukadar müjdeli habere rağmen daha da tövbe etmezsen dayaklıksındır kardeş kusra bakma.

Rabbim cümlemizi tövbe eden ve tövbesi kabul olunan kullarından eylesin .


Kayıtsız Üye
Esselamu aleykum ve rahmetullahi ve berekatuhu,

Bu yazı hanımlara ithafen yazılmış olsa da erkek ve hanım kardeşlerim sizden ricam sonuna kadar okumanızdır.

Sevgili kardeşim, bir Müslüman hanım sadece evleneceği dindar eşine sevgisini sunmalıdır. O Allah’a yakınlaştıkça, hanımı onu daha çok sevmelidir.

Okudunuz mu?  Vücüdumdaki kıllardan rahatsızım kıl azaltıcı ilaç kullanmam caiz mi?

Peki ya sen? Sen onu niçin seviyorsun? Tatlı aşk sözleri için mi? Hiç şüphen olmasın ki bunlar şeytanın fısıltılarından başka bir şey değildir. Sana evlenme sözü verdiği için mi? Eğer gerçek bir erkekse ve seni gerçekten istiyorsa evine gelmeli, seni velinden istemelidir, sana yaklaşmamalıdır.

Hiç kendine sordun mu acaba seni gerçekten mi seviyor? Eğer gerçekten sevseydi, seni cehennemle yüz yüze getirmezdi. Gerçek aşk evlilik ile gelen helalinle birlikte Cennet’te olmak için dua etmektedir.

Sevgilinle geçirdiğin binlerce dakika, Allah’ın adı ile helalin olan eşinle geçirdiğin bir saniyeden daha kıymetli olabilir mi? Ona bu ihaneti yapmaya nasıl gönlün elveriyor? İstemez misin gözlerinin içine sevgiyle bakan ilk ve son erkek eşin olsun?

Hiç düşündün mü o sevdiğini sandığın adam kendi kardeşi, ablası için bunu ister miydi? Gerçek bir erkek nasıl mahremini kıskanır ise senin de birilerinin kardeşi/kızı olduğunu düşünerek sana yaklaşmazdı. Eğer kardeşinin sevgilisi olmasını kıskanmıyor ise onun ne kadar değersiz olduğunu görebilirsin. Peki kendi kardeşini kıskanıp da seninle olmakta hiçbir sakınca görmeyen bir erkeğin gözündeki değerini hiç düşündün mü?

Okudunuz mu?  Kim nazar boncuğu veya muska takarsa Allah'a şirk koşmuştur

Sevgili kardeşim, o adam bu dünyada seni ne kadar çok severse sevsin, ahirette senden binlerce kez nefret edecek ve hiç tanımamış olmayı dileyecektir.

Evet senden nefret edecektir. Bu ilişki için seni suçlayacak ve Allah’a onun yerine seni ateşe atması için yalvaracaktır!

‘O gün Allah’a karşı gelmekten sakınanlar dışında, dost olanlar birbirine düşman olurlar.’

Kur’an-ı Kerim, Zuhruf Suresi, 67. Ayet Meali

Böyle bir aşkı mı istiyorsun? Dünyada şeytanın fitnesi ile hissettiğin geçici bir heves olup, ahirette nefrete dönüşecek bir aşkı(!) mı?

Okudunuz mu?  Evlenmek isteyipte evlenmeyen bu kötü ortamda ne yapsın?

Allah’ı seviyor musun kardeşim? Çünkü bir mü’min’in kalbinde iki aşk aynı anda bulunamaz: Allah aşkı ve haram aşk.

Sevgili kardeşim, çok geç olmadan uyan! Hala bir şeyleri düzeltmek için vaktin var. Bu haram ilişkiyi hemen kesip at! Allah için bırak. Allah’ın sana tahmin edemeyeceğin ölçüde vereceği mükafatı düşün. Yarını bekleme, belki de yarın hiç olmaz tevbe et ve Rabbine kavuş ..


MertK
Hepiniz çok güzel cevap vermissiniz Allah razı olsun

Bu kategoride yer alan Akşam Üstü Uyuma İyi değil derler, NEDEN ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yeniden tövbe etmeye yüzüm kalmadı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.