Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:53
sizden01
Abone

Söz Ve İmam Nikahı

Söz Ve İmam Nikahı

bicaree
Arkadaslar hayirlisiyla sonunda sevdigim kizin ailesiyle tanisip isteme vaktim geldi ancak memuriyet için kpss ye hazirlanacam bir sene eşim olmasini niyaz ettigim kizla birlikte.Sizlere sorum su : Sadece soru uzerinden kendiniz bir sey katmadan cevaplayanlardan simdiden Allah razı olsun:Ben isim olmadigindan su an sadece söz kesip isin adini koymak cevreye duyurmak niyetindeyim karsi tarafinda durumu da henuz uygun değil evlilige.Simdi ben birlikte yasamaya baslamadan imam nikahi kiysam dinen bir olmazi var mi cunku ben haramdan kurtulup eşim olacak kizla ki dini.nikahtan sonra eşim olacak dinen rahat sekilde yan yana yuruyebilmek istiyorum kendimi dine veremiyorum nikahimiz yok gunaha giriyoruz yan yana durunca bile(akliniza cinsel manada bir sey gelmesin ) acikcasi sozu vs bile Allah’in rizasi için istiyorum.Sizce boyle bir nikah gecerli olur mu sikintili bir nikah midir anne baba herkes olmasi taraftari herkes bilecek zaten.Simdiden akil ve delil cercevesinde cevaplayanlardan Allah razı olsun…


Cevap: Söz Ve İmam Nikahi

Ebu Muhammed
kızın babası razı olduktan sonra nikah geçerlidir ama erken nikahın zararları var tavsiye etmiyoruz


Cevap: Söz Ve İmam Nikahi

musab
kardeşim imam nikahı dediğin bildiğin nikah.Allah katında makbul bir nikah hemde.şahitlerin önünde olduktan sonra sorun yok.bence mantıklı bir iş olur.günaha girme durumu olmaz.rahat edersiniz.ama genelde dini nikah resmi nikahtan önce yapılması tavsiye edilmez.çünkü kadın hiçbir hak iddia edemiyor.ve erkek karşı taraf mutlu olmasın diye boşamıyor bile eşini bazen…

Okudunuz mu?  İslamda şehit olana gerçekten 72 bakire mi verilecek?

Cevap: Söz Ve İmam Nikahi

@hmet
< bence mantıklı bir iş olur. >
mantıklı gibi ama mantıklı değil.
Karı koca evlendikten sonra birlikte yaşayacağı şeyleri evlenmeden yani düğün yapmadan yaşamları onları birbirinden soğutur.
Ben erken nikah yapıp, eşine yaklaştıktan sonra boşayan kişileri gördüm.
Nasıl olsa halk arasında nişanlı görünüyor.. onun için boşamada çok rahat davranıyorlar.

Asla erken nikahı tavsiye etmem


musab
< mantıklı gibi ama mantıklı değil.
Karı koca evlendikten sonra birlikte yaşayacağı şeyleri evlenmeden yani düğün yapmadan yaşamları onları birbirinden soğutur.
Ben erken nikah yapıp, eşine yaklaştıktan sonra boşayan kişileri gördüm.
Nasıl olsa halk arasında nişanlı görünüyor.. onun için boşamada çok rahat davranıyorlar.

Asla erken nikahı tavsiye etmem >

Allahın meşru ettiği nikaha laf söylemek haddimize değil.efendimiz zamanında böyle çalgılı çengili düğünmü vardı.dualarla besmelerle gençler evlenirlerdi.

karı koca evlendikten sonra birlikte yaşayacağı şeyleri evlenmeden yaşamaları onları birbirinden soğutur demişsin bu nasıl bir mantık Allah aşkına.adamla genç kızımız evli olacak Allah katında.yasalar biz müslümanları bağlamaz.Allahın hükümleri bağlar.

ha bak ben dedim yine diyorum resmi nikahtan önce dini nikah tavsiye edilmez genç kızlarımızın güveni ve mutluluğu için.ama önce dini nikah yapanada hiçbir şekilde söz söyleme hakkımız yok.

Okudunuz mu?  Ateistlere Göre Hz Muhammedin Keyfi Ayetleri.

@hmet
< Allahın meşru ettiği nikaha laf söylemek haddimize değil.efendimiz zamanında böyle çalgılı çengili düğünmü vardı.forumduasi.com/dua-ile-ilgili-yazilar-tavsiyeler/20099-cuma-gunu-icinde-dualarin-kabul-edildigi-vakit.htmldualarla besmelerle gençler evlenirlerdi. >
ne söylemek istediğimi anlamadan slogan atıp durmuşsun
Kim laf etmiş dini nikaha!!
< karı koca evlendikten sonra birlikte yaşayacağı şeyleri evlenmeden yaşamaları onları birbirinden soğutur demişsin bu nasıl bir mantık Allah aşkına.adamla genç kızımız evli olacak Allah katında.yasalar biz müslümanları bağlamaz.Allahın hükümleri bağlar. >
Başınıza gelmeden akıl idrak edemezsiniz
ben 40 yaşıma bastım ve bu sorunları yaşayanları çok gördüm
Damat efendi kızı kullanıyor ve bırakıyor
onun için babalara asla kızınıza düğünce nikah kıydırmayın derim.


musab
< ne söylemek istediğimi anlamadan slogan atıp durmuşsun
Kim laf etmiş dini nikaha!!

Başınıza gelmeden akıl idrak edemezsiniz
ben 40 yaşıma bastım ve bu sorunları yaşayanları çok gördüm
Damat efendi kızı kullanıyor ve bırakıyor
onun için babalara asla kızınıza düğünce nikah kıydırmayın derim. >

slogan atmak mı.seçim propogandası mı yapıyoruz burda biz.40 yaşında olmak gerekmiyor bunu bilmek için ben senin yarı yaşındayım ve ilk mesajımdada dedim kızlar açısından sıkıntı doğurabiliyor diye.neyse polemik yaratmak gibi amacım yok.konu uzamasın,kapansın.

Okudunuz mu?  Peygamber efendimiz böyle söylemişmidir ?

@hmet
< ilk mesajımdada dedim kızlar açısından sıkıntı doğurabiliyor diye >
resmi nikah olmazsa sakıncalı olur demişsin evet bu doğru ama resmi nikah olursa yine olumsuz yönleri var.
her neyse biz tavsiyelerimizi yazarız dileyen dilediğini yapsın.

Düğün olmadan kızı ellensin istemeyen babalar, erken imam nikahı yapmasınlar.


musab
arkadaş demişki imam nikahı kıysam dinen olmazı var mı.bu nikah geçerli mi diye sormuş.olmazı yok geçerli nikah.sonra o soruyu soran arkadaş bakacak okuyacak senin yazını olmaz gibisinden anlayacak dini nikah yapsak bile olmuyormuş o zaman yapmayalım diyecek.benim asıl anlatmak istediğim bu


bicaree
Bazilari kızı kullaniyo vs demis 40 yasinda olmasina ragmen ben haddimi de kendimi de bilen bir insanim cinsellik değil amacim sadece Allah katinda yan yana durma el ele tutusma gibi gunahlardan bahsediyorum o asamaya çok yaklastim aslaa imkan oldugu halde yapmadik yapmam da sorarken de dedim saga sola cekmeyin kizin babasi bile onay veriyo tek sorum gecerli olur muydu kardesim guzelce gecerli olur mantikli ancak tavsiye edilmez demis Allah Razi Olsun Kardesim….

Kizini ellemesin tarzinda konusamazsin sen terbiyesizlik yapma 40 yasina gelmissin ama olgunlasaamissin se demekki.ActigimKonuya yorum yazmazsan sevinirim…


musab
evet üslubu bencede biraz sert olmuş.ellenmesini istemeyen babalar nikaha izin vermesin felan…ee zaten baba kızını dini nikahla birisine veriyorsa erkeğin kızının cinselliğinden yararlanacağını bilir.çünkü dini nikah yarım nikah ya da eksik nikah değildir.yasalar katında evli olmasalarda ALLAH katında ollar karı kocadır.yok istemiyorsa zaten nikaha izin vermez olur biter.

Okudunuz mu?  Cuma sabahı ihtilam oldum,aileme demeye cekiniyorum cuma namazı kılmak zorunda kaldım ne yapmalıyım?

seninde uslubun çok doğru değil açıkcası.bizden kaç yaş büyük birisine böyle konuşmamalıyız.


bicaree
Malt1 kardesim muhattap olma su adamla bu zihniyet yuzunden gencler sorun yasiyo kizla biseyler yasamasi o saatten sonra kocasina bana kalmis cinsel olarak amacim olmamasina ragmen.Evleneceklere tavsiyem okursalar eğer kesinse niyetleri ve evlilikleri yakin olursa nikahi nisanda sozde kiydirsinlar evlenince de buraya yorum yazmazsam bana da mert demesinler 40 yasondaki adam!!!


musab
tekrar söylüyorum o abimizin uslubu sertti ama seninki daha da sert.muhatab olma felan bunlar hoş şeyler değil yani.

1.bu dini nikah işinde kızlar, erkeğin boşamamasından kaynaklanan sorunu yaşıyorlar genelde.bu vicdansızlığı yapan erkeklerde Allahtan bulsunlar cezalarını.

2.nafaka alma hakkı olmuyor.çünkü eşi değilsin kanun önünde.(nişanlının maddi durumunu bilmiyorum.zaten sen dini nikah yapacağım resmi yapmayacağım demiyorsun.bu durumda en fazla birkaç yıl resmi nikahsız olacak.

3.aklıma şu geldi şimdi birde.sen duyuracağım demişsin.yani etraftaki herkes tanıdık eş dost bilcekmi dini nikahlı eşin olduğunu.yoksa sadece ailenmi.bunu şunun için soruyorum.hani cinsel anlamda bir şey yaşarsanız hadi oldu ya kızdan ayrıldın bu kız evleceğinde eşine ne diyecek.eşi ya inanmazsa.kocasının önünde ezik hissedecek kendini

Okudunuz mu?  Uyku Esnasında Odamda Olmayan Kişi Tarafından Alnımdan öpülmek

kpss nasıl engel oluyor sana onu anlamadım.


bicaree
Kardesim sinirlendim epey ellenmesi vs. konusmasi sinirimi bozdu. soyle ki cinsel anlamda bisi yapaca olsam da aslaa kizligiyla ilgili ileri gitmem gidemem sevgim buna izin vermiyor vermez zaten. o konuda kendimden hiç bir konuda olmadigi kadar eminim seni ve diğer abiyi de anliyorum da benim orum belli bu nikah olur mu olmaz mi bu tartisma olacagini bildigim için kendiniz katmayin yazdim ama abi yazmis iste.

Kpss is için lazim benim isim yok dersaneye gidip memurluga hazirlaniyorum uni. mezunuyum olmazsa seney ozel sektore girip dugunu yaparim bir sene en fazla soz bir senede en fazla nisan sonra evlilik yani is için isim olmadigindan evlenemiyorum kardesim??


musab
aynı evde yaşamak şart mı peki?bu sitede her soruna cevap alcaksın diye bir şey yok.mesela benim mesajlarımı incele.biraz detay içeren ilmihal sorusu sorsam mesela seferilikle ilgili.içinde seferilik geçiyor diye ilmihaldeki yazan yazıyı kopyalayıp yapıştırırlar.kaç kere dedim yine aynı.üst üste mesaj yazınca zaten ceza yiyorsun.bu forumda benim sormak istediğim o değil demekle bilinirim;)


ekin
onemli olan dini nilkahla beraber onlarin izdivacinin topluma bildirilmesdr

Okudunuz mu?  Bir bekar kız erkek arkadaşının evinde kalsa haramı işlemiş olur

musab
< onemli olan dini nilkahla beraber onlarin izdivacinin topluma bildirilmesdr >

2 şahidin önünde kılınan nikah gizli midir?


ekin
hatipoglunu dinlemistm toplum bilmeli dedi dinen

yorumlari okumadm lakin 2 Kisi bilemiyorm..bu konular hassas


musab
< hatipoglunu dinlemistm toplum bilmeli dedi dinen >

hocaları dinlerken de iyi anlamak lazım.hatipoğlu toplum bilmeli derken ne kadar kişi bilirse o kadar iyi demek istiyor.fitne çıkmasın gibisinden.

< yorumlari okumadm lakin 2 Kisi bilemiyorm..bu konular hassas >

ben sana dinen hükmü söylüyorum sen hassas diyorsun.2 erkek ya da 1 erkek 2 kadın önünde kılınan nikaha kimse geçersiz diyemez


bicaree
İmam nikahini bilecekler toplum cevre yani herkes bilecek malt1 kardesimin sordugu gibi ayni evde yasamak vs gibi seyler sorun oluyo mu asil soru koku orasi aslinda


ekin
bak kardesm topluma elbet esinle gireceksiln ve o iki sahirt biliyor..bilmeyenler suizan etmeyecekmi? suizana sebebiyet vermemelisn

gecersiz demedik be! toplumun bilmesnde fayda var dedm. sahitler hususunu bilmiyorm dedm seviyesizlik yapma


musab
hatipoglunu dinlemistm toplum bilmeli dedi dinen

yorumlari okumadm lakin 2 Kisi bilemiyorm..bu konular hassas

bunları okuyup toplumun bilmesinde fayda var anlamı çıkarabilen var mı?sen bilmiyorsan bilene sorcaksın ya da araştıracaksın.ne demişimde seviyesizlik yapmışım.iyice saçmalamaya başladınız artık ya

Okudunuz mu?  Kandillerle ilgili soru

suizana sebep vermemek için etrafa duyurman lazım demek başka birşey.nikahı herkese duyurman lazım demek başka bir şey.


bicaree
Kardesim benim soruma donseniz herkes duyacak ancak birlikte yasamamak vs sorun oluyor mu kabul edilir denildigine gore oyle bir sart yok.Hadiste ne güzel yazmis evlenen bir genc imaninin yarisini kemale erdirmistir seytani aglar feryat eder diye ne hayirli is ancak su zamanin durumuna bak 🙁 evet bir sorun olur mu ki ayni evde yasamamak vs. bilgisi olan?malt1??


musab
bu konuda diyeceğimi dedim.ALLAHIN bu işe izin verip vermediğini yazdım.doğabilecek sorunları yazdım.bana gelmiş terbiyesizlik yapma diyor.cidden şaşıyorum ben böyle insanları gördükçe.bu başlığa cevap yazmayacağım artık.


hatalar
kimse büyük kounuşmasın inşAllah lütfen çünkü başımıza geliyor ALLAH korusun diyerek lafa giricem

Bazilari kızı kullaniyo vs demis 40 yasinda olmasina ragmen ben haddimi de kendimi de bilen bir insanim cinsellik değil amacim sadece Allah katinda yan yana durma el ele tutusma gibi gunahlardan bahsediyorum o asamaya çok yaklastim aslaa imkan oldugu halde yapmadik yapmam da

demişsinde onun için uyarayım dedim kardeşim.
iyi günler.


bicaree
Siteden beni belli süreliğine banlayan ve bunu islami bir site için yapan site yönetimi umarım diğer abiyi de banlamıştır… Ben Allah razı olsun sorumun cevabını aldım Malt1 kardeşimden… Ben dedim ki yorum yapmadan geçerli olur mu olmaz mı sorusunu cevaplayın ALLAH rızası için yorum yapmayan bir Allah’ın kulu olmamış içine yorum girdiğinde benim sormadığım şeyleri de içine kattığınızdan konu bu hale geldi… Bu konuyla ilgili malt1 kardeşim Allah razı olsun yaşın küçük görünüyo ama hoşgörün ve iyi niyetin konuya yorum yazan herkesten fazla…

Okudunuz mu?  Bayrak asmak caiz midir?

bicaree
Başımıza geliyor kardeşim de işte yorumlar bu yönde olunca insan kendini tutamıyor konuşmamakta… Geçerli olur mu olmaz mı bu dini nikah diye sorulan soruda çıkan tartışmaya bak neden yorum yapılmaması gerektiğini anlarız hep birlikte… Yine de cevabın için ALLAH razı olsun kardeşim…


musab
bicaree;yorumun için teşekkür ederim.bende ceza aldım siteye hakaret etmekten. dediğim tek şey şuydu:bu sitede her zaman soruna cevap alacaksın diye bir şey yok.(yalan mı bu. değil.örnek/isteyen baksın benim seferilikle ilgili soru diye açtığım başlığa verilen cevap sayısı=0)dediğim 2.şey kaç defa dediğim halde kopyalayıp yapıştırıyorlar o yazıya sanki ben ulaşamazmıyım demekki orda yazmıyor.seferilikle ilgili mesela sorum. hemen seferilikle ilgili kısmı yapıştırıyorlar dedim.yalan mı değil.kaç kere oldu bu.bu hakaret etmekse evet hakaret ettim,siteyi aşağıladım.Ama kesinlikle ama kesinlikle YALAN SÖYLEMEDİM.aksini diyebilen varsa gelsin.

soruyu soranın sorusu önemlidir benim için.adam soruyor geçerlimi dinen bu diye.sana düşünde evet ya da hayır demektir.ama dersin bak kızlar için böyle sıkıntılar oluyor vs..

Okudunuz mu?  Cennette şehir Varmı

Ümmü Süleym
Ahmet kardeşe çok fazla yüklenmişsiniz tehlikeyi sezmiş deneyimleriyle de düşünerek açık ve net konuşmuş doğruda demiş, hemcinslerinide biliyor kısa günde kırk kere akıllarından ne tilkiler geçtini yani nefsin nasıl yaklaştını biliyor. Sahabe zamanında da sadece nikah oluyordu denmiş doğru rabbimin nikahı en geçerli olan kıyaslanmaz ama o zamanın insanının ahlakıyla edebiyle şimdiki insanlarda asla kıyaslanamaz.
Birde kardeşimiz ” imam nikahımdaki amacım o değil asla yapmam imkansız yapmam” öyle bişi demiş nefis tamda böyle yaklaşıyor zaten ondan sonrada dünya ahiret karım seviyorum da ee herkeste biliyor ne olacak ben onu ortadamı bırakıcam mağdurmu edicem imkansız bırakmam diyerekten birde bakmışsın yapmam dediklerin herşeyi yapmış oturmuşsun farkına bile varmazsın, hoşunuza gitmesede söylediği uslüp ahmet kerdeşin ama dediğini dinlemekte fayda var rabbim nefsimize uydurmasın.


imamhatipli42
< Bazilari kızı kullaniyo vs demis 40 yasinda olmasina ragmen ben haddimi de kendimi de bilen bir insanim cinsellik değil amacim sadece Allah katinda yan yana durma el ele tutusma gibi gunahlardan bahsediyorum o asamaya çok yaklastim aslaa imkan oldugu halde yapmadik yapmam da sorarken de dedim saga sola cekmeyin kizin babasi bile onay veriyo tek sorum gecerli olur muydu kardesim guzelce gecerli olur mantikli ancak tavsiye edilmez demis Allah Razi Olsun Kardesim….

Okudunuz mu?  Ezan okunurken ilahi dinlemek doğru mu? Ruhlar Aleminde Rabbimize verdiğimiz sözler

Kizini ellemesin tarzinda konusamazsin sen terbiyesizlik yapma 40 yasina gelmissin ama olgunlasaamissin se demekki.ActigimKonuya yorum yazmazsan sevinirim... >
O kardeşimiz gördüğü sıkıntıları biraz ağır dille de olsa söylemiş bu sizin ona hakaret etmenizi gerektirmez.
El ele tutuşmak basit bir şey değildir. Erkek kadın ile el ele tutuşacak ve nikahı olacak bu insanlar helal olan birşeyi yapmaktan geri kalmaz. Sadece kız açısından değil erkek açısından da sorun nikah kıyıldıktan sonra ayrılmak isteseniz düğün yapılmadan halvet olmasa bile mehrin yarısını vermek zorundasınız. Karı-koca olmuş olacaksınız bunu düşünerek hareket edin. Tavsiyemiz düğüne 3-4 gün kala nikah işlerinin halledilmesidir.


imam nikah sozler, sozden sonra imam nikahi

Bu kategoride yer alan İstanbuldan geçen uygarlıklar başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Söz Ve İmam Nikahı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.