Anasayfa
8 Mayıs 2021, 7:14
sizden02
Abone

Ezan okunurken ilahi dinlemek doğru mu? Ruhlar Aleminde Rabbimize verdiğimiz sözler

Ezan okunurken ilahi dinlemek doğru mu? Ruhlar Aleminde Rabbimize verdiğimiz sözler

Rabbe_Yolcu
esSeLAMunaleyküm

HOcam sorularım olacak inşaALLAH…
1 Ezan okunurken ilahi dinlemek doğrumudur ?
2 Ruhlar aleminde rABBİMİze verip dünya hayatında unuttuğumuz sözler nelerdir?Ve bunu destekleyen ayeti kerimeler?ALLAH razı olsun sağolun


Cevap: Ezan okunurken ilahi dinlemek doğru mu? Ruhlar Aleminde Rabbimize verdiğimiz sö

mumsema
< esSeLAMunaleyküm

HOcam sorularım olacak inşaALLAH…
1 Ezan okunurken ilahi dinlemek doğrumudur ?
2 Ruhlar aleminde rABBİMİze verip dünya hayatında unuttuğumuz sözler nelerdir?Ve bunu destekleyen ayeti kerimeler?ALLAH razı olsun sağolun >
ve aleykumusselam ve rahmetullah
1-Ezan okunurken sadece ezan dinlenilir ve söylediği şeyler tekrar edilir ki bu sünnettir. (medresede ilim dersini bile durdururdu hocam)
2-Ruhlar Aleminde Rabbimize verdiğimiz söz ona kul olacağımıza dairdir.


Yanıt: Ezan okunurken ilahi dinlemek doğru mu? Ruhlar Aleminde Rabbimize verdiğimiz sö

halil akyaz
< 1-Ezan okunurken sadece ezan dinlenilir ve söylediği şeyler tekrar edilir ki bu sünnettir. (medresede ilim dersini bile durdururdu hocam)
2-Ruhlar Aleminde Rabbimize verdiğimiz söz ona kul olacağımıza dairdir. >

(Allah razı olsun)

Okudunuz mu?  Saç düğümü güsüle mani mi?

kul olmanın gerekliliği.

emribilmağruf……nehyianilmünker……:)


Soru: Ezan okunurken ilahi dinlemek doğru mu? Ruhlar Aleminde Rabbimize verdiğimiz sö

_aSya_
ezan okunurken konuşan münafık ölcekmiş peki bu doğrumu hocam merak içindeyim


halil akyaz
< ezan okunurken konuşan münafık ölcekmiş peki bu doğrumu >
hiç bir alakası yok:cool:

Okudunuz mu?  Evli kadının zina yapması

Ezan ve ikamet okunurken konuşmak caiz midir? Ezan ve ikamette müezzinin okuduklarını tekrarlamanın sünnette yeri var mıdır?

Ezanı dinlemek sünnettir. Bu bakımdan ezan okunurken artık dünya işlerini bir tarafa bırakıp Allah’a ve O’na ibâdete yönelmek gerekir. Ezana karşı saygısızlık, dine ve Allah’a saygısızlığı ifade eder. Hattâ ilim adamlarımızdan çoğu, ezan okunurken bir şey yiyorsa yemesini keser, hele sigara ve benzeri mekruh şeylerle meşgul oluyorsa hemen bırakırlardı.

Okudunuz mu?  Vicdan azabı çekiyorum ne yapmalıyım

Ezanı hem dinlemek, hem müezzinin dediklerini aynen söylemek sünnetir. Ancak "hayye alâ’s-salâ” ve "hayye alâ’l-felâh” cümlelerine gelindiğinde bunlar aynen söylenmez, sadece "lâ havle vela kuvvete illâ billahi’l-aliyyi’l-azim” denilir.

Diğer bir rivayete göre : "hayye alâ’s-salah” denilince, "lâ havle” denilir. "hayye alâ’l-felâh” denilince, "maşaAllahu kane vemâ lem yeşe’ lem yekûn” denilir. (El-Muhit Radiyüddin Serahsi – Fetâva-yi Hindiyye.) sahih olan da budur.

Okudunuz mu?  Kendimi cenabet hissediyorum bu vesvese midir?

Bir de sabah ezanında müezzin "es-salatu hayrun mine’n-nevm” deyince, "sadakte ve berîrte” (Doğru söyledin ve iyilik işledin) denilir. (El-Muhit Radiyüddin Serahst.)

Ezan okunurken yürür halde bulunan kimsenin durup ezana hem saygı göstermesi, hem müezzini cevaplandırması daha iyi bir davranıştır. (El-Kınye.)

Okudunuz mu?  Akıntı bulaşmış iç çamaşırı ile namaz olur mu

İkameti cevaplandırıp cümlelerini müezzine uyarak söylemek müstehabdır.

İkamette müezzin kad kameti’s-salâh deyince, işitenler «Allah namazı hep aramızda tutsun ve yerler gökler devam ettikçe onu devam ettirsin!» diye duâ ederler.

Ezan ve ikamet okunurken konuşmamak en uygun olan davranıştır. Bu, saygıyı ifâde eder. Ne yazık ki günümüzde bu saygı çok azalmış, Müslüman halkın çoğu bu davete karşı ilgisiz kalmıştır.

Okudunuz mu?  Boy abdestinde koltuk altı kokusu?

Ezan okunurken, veya ikamet edilirken Kur’ân okumak caiz midir?

Ezan ve ikamet okunurken dinlemek sünnettir. Kur’ân okumaya başlayanlar da ezan ya da ikamet okunmaya başlayınca okumalarını bırakıp ezanı dinlerler.

İkamet okunurken duâ ile meşgul olmakta bir beis yoktur. Çünkü bu esnada yapılan duâ, ikametin feyzine mazhar olmak, ilâhi davete gönül verip O’na yönelmek anlamındadır.

Okudunuz mu?  Kedi Kovmak Günah Mı

Cami’de birkaç müezzin varsa, her biri sıra ile ardarda ezan okuyorsa, veya aynı semtte birkaç cami bulunuyor, müezzinleri sıra ile ezan okuyorsa, ilk okunanı cevaplandırmak kâfidir. (El-Kâfi – Fetavayi Hindıyye.)


Hoca
< ezan okunurken konuşan münafık ölcekmiş peki bu doğrumu hocam merak içindeyim >
bu doğru olsaydı keşke.. bütün münafıklar yok olurdu:) ama maalesef uydurmadır.
münafık ezan sesinden rahatsız olur, ezana icabet etmez, ederse bile fitne çıkarmak ve gösteriş için icabet eder, icabet edenleri engeler v.s…
____________________________

Okudunuz mu?  Müslüman cehennemde günahının cezasını çekip mi cennete gider?

forumduasi.com/resimli-ayetler-hadisler-ve-besmeleler-guzel-sozler/21788-ezan-okunurken-sozylenecek-sozler-ve-dua-resimli.htmlezan okunurken sözylenecek sözler ve dua (resimli)Resimli Ayetler & Hadisler ve Besmeleler Güzel Sözler

forumduasi.com/ezanlar/77407-ezan-okunurken-ne-yapmali.htmlezan okunurken ne yapmalıEzanlar

forumduasi.com/sizden-gelen-sorular/77390-ezan-okunurken-tuvalete-girmek.htmlEzan okunurken tuvalete girmekSizden gelen sorular

forumduasi.com/konu-disi-basliklar/19645-ezan-dinlemek.htmlEzan dinlemekKonu Dışı Başlıklar

forumduasi.com/sizden-gelen-sorular/58440-ezan-okunurken.htmlezan okunurken….Sizden gelen sorular

Okudunuz mu?  Din mi kültürü etkilemektedir yoksa kültür mü dini etkiler

ezan okunurken ilahi dinlenirmi, ezan okunurken ilahi

Bu kategoride yer alan Gözü dışarda olan bir kocanın yatağından ayrılmak caiz midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ezan okunurken ilahi dinlemek doğru mu? Ruhlar Aleminde Rabbimize verdiğimiz sözler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.