Anasayfa
20 Temmuz 2022, 11:52
sizden1
Abone

Kendimi cenabet hissediyorum bu vesvese midir?

Kendimi cenabet hissediyorum bu vesvese midir?

vesvası
selamun aleykum arkadaşlar ayıptır soylemesı qece ıdrarımı yapıp yattığım zaman bazen tenasvul uzvum iç kıyafetıme yapışıyor sabah uyandığımda hafıf bır yapısma oluyor ama bakıyorum ıslaklık yok kendımı cenabet hıssedıyorum ama ıslaklık yok sonra şeytanın vesvesesıdır dıyorum ama sonra orası çok aklıma takılıyor orayı dusune dusune oralarım acımaya basladı sızce nedır acıklar mısınız


Cevap: Kendimi cenabet hissediyorum bu vesvese midir?

Sumame
ıslaklık ve leke yoksa aldırma bu vesvesedir.


Cevap: Kendimi cenabet hissediyorum bu vesvese midir?

ebediyyetyolcusu
ve aleyküm selâm,

rüyada ihtilam olmak gibi bir durum yok ise gusül gerekmez, şayet zevkli bir durum olurda uykudan uyanılırsa ve bir ıslaklık yoksa yine durum aynıdır, fakat bununla beraber rüya hatırlanmaz veya bir akıntı gelmiş ve sabah vaktine kadar kurumuş da olabilir kısacası böyle durumlarda yine gusül etmek daha yerinde olur hem temizlik açısından hem de vesveseden kurtulunur.

……Eğer cünüpseniz temizlenin (gusül edin); eğer hasta veya yolculukta iseniz ya da biriniz ayak yolundan (hacet yerinden) gelmişse yahut kadınlara dokunmuşsanız da su bulamamışsanız, bu durumda, temiz bir toprakla teyemmüm edin (hafifçe) yüzlerinize ve ellerinize ondan sürün. Allah size güçlük çıkarmak istemez, ama sizi temizlemek ve üzerinizdeki nimeti tamamlamak ister. Umulur ki şükredersiniz.
(Maide Suresi, 6)


Cevap: Kendimi cenabet hissediyorum bu vesvese midir?

bomberman
Selamün Aleyküm

Uyandığımda benim iç çamaşırımda bir ıslaklık vardı biraz kumandanın tuşu gibi gusletmeli miyim?
Birde yanlış anlamamışsam vakit yoksa sadece edep yerlerini temizlemek gusül olur mu?

Okudunuz mu?  Bilardo oynamanın hükmü?

Allah Razı Olsun.


umutlucan
aleykum selam ve rahmetullahu ve barekatuhu

uyandıgında meni yoksa gusül gerekmez 🙂
ama bazen hafif ıslaklık olur
mani katıdır ama zamanla sıvılaşma özelligine sahaip olabiliyor
. siz kendinizi cenabet hisssediyormusunuz ki?
üstelik akan şeyin emzi oldugu kesinse gusl gerekmez meni ise gusül lazım olur!’


ebediyyetyolcusu
ve aleyküm selam

Kardeş, rüyada ihtilam olduysan elbette ki gusül etmen gerekir bunu sıvının büyük veya küçük olması değiştirmez. Sadece edep yerlerini yıkamak gusül değildir ! Farzı yerine getirmen gerekir, yani ağıza ve buruna üçer defa su çekmek ve bütün vücudu kuru bir yer bırakmaksızın yıkamak.

Vesvese’den kurtulmanın tek ve etkin yolu gusül etmektir.


bomberman
Allah Razı Olsun.
Bir sorum daha olucak.

Acaba rüyada ihtilam olduk ama sabahleyin çamaşırımızda o ıslaklık kurmuşsa ve ihtilam olduğumuzu biliyorsak veya bilmiyorsak veya emin değilsek gusül almak gerekir mi?


imam
< Acaba rüyada ihtilam olduk ama sabahleyin çamaşırımızda o ıslaklık kurmuşsa ve ihtilam olduğumuzu biliyorsak veya bilmiyorsak veya emin değilsek gusül almak gerekir mi? >
saçma bir soru olmuş.
biliyorsak yada bilmiyorsak da ne demek?
iç çamaşırında meni lekesi varsa cünüpsün, yoksa değilsin hepsi bu.

< Birde yanlış anlamamışsam vakit yoksa sadece edep yerlerini temizlemek gusül olur mu? >
Edep yerini temizlemekle gusül olmaz bu inanç islami değildir.


bomberman
şimdi kalktım yav emin değilim ya odluysam leke filan yok kurumuş olabilir cenabet gezmek istemiyorum.

Okudunuz mu?  Akraba ziyareti yapmıyorum çünkü akrabalarımızdan ben ve ailem çok zarar gördük

umutlucan
< şimdi kalktım yav emin değilim ya odluysam leke filan yok kurumuş olabilir cenabet gezmek istemiyorum. >
ccenabet gezmek tabikide hoş degildir!
cunup o ldugunuzu kesin biliyorsanız imkan buldugunuz anda gusletmeniz farz!
54 farzın 5. farzı nedir cenabetten gusletmek…

iyi gnler ama vesvesede yapmamanızı rica ederimmm


Kayıtsız Üye
1 – Rüyada birisiyle bisi yaparken gördüm ama sperm akmadi gusletmem gerekirmi

2 – s.a masturbasyon yaptim dayanamadim ama bıraktım yarisinda akmadi yani hissetmedim önceden idararimi yaptıktan sonraki hafif ıslaklık vardı cunip sayilirmiyim


arifselim
1- Rüyada bu tür şeylerin görülmesi ile gusül gerekmez. Ancak sperm çıkarsa gusül gerekir.

2- Aleykumselam. Bu akan şey eğer meni değilse gusül almana gerek yoktur.


Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm ben rüyamda bu tarz şeyleri gördükten hemen sonra uyandım ancak çamaşırlarda bişey yoktu.idrardanda bişey çıkmadı ama tuvalete gittikten 5 dk sonra bir damla beyaz sıvı çıktı güsül gerekir mi?


arifselim
Aleykum selam. Bu durumda gelen meniden dolayı gusül abdesti almalısın.


Kayıtsız Üye
Hocam Selamın aleyküm hocam ben sabah kalktım ehliyet kursuna kayıt Olucaktim ama baksirimda ıslaklık varmıdır yok mudur bilmiyorum bende kalktım gittim kursa sonra fotoğraf lazım dediler bende foto çektirdim sonra sınava girdim ehliyet sınavına Sayet ben o gün cünüp isem fotograf da cünüp mu oluyor veya bu ilerde benin kaza yapacağım veya öleceğim anlamına geliryormu


Kayıtsız Üye
bir bayanı düşledigimiz zaman akan sıvı (sperm degil) ile cenabet olunur mu ?


emre
Mezi aktığı zaman sadece kirlenen yerler yıkanır veya değiştirilir. Cenabet olmazsın Gusül gerekmez.

Okudunuz mu?  Kafayı Yemek Üzereyim

Kayıtsız Üye
Arkadaşlar bu yazımda sizlere bir sorum olacak ben trafik kazası geçirdim yaralı olarak kurtuldum trafik sigortasına sürekli para yatırdım şimdi o trafik sigortasından belli bir miktar para almak günahmıdır NOT: şimdi iyleştim Allah’a şükür


arifselim
Geçmiş olsun. Trafik sigortaları konusu ihtilaflı bir konu olsa da zaruretten dolayı yapılmasına fetva verilmiştir. Sen ödemek zorunda kaldığın gibi sana tanınan haklardan zaruret ölçüsünde istifade edebilirsin.


Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm ben sabah kalktığımda iç çamaşırım da ıslaklık dahi olmuyor ama penisimi sıktığım da bir sıvı geliyor. Fakat eminim ki bu sıvı "mezi" yoksa gece uyurken "meni" gelmiş olabilir de sonradan "mezi" olmuş olabilir mi ? Lütfen yardım edin. Bu durumdan dolayı da hep cünüpmüşüm gibi oluyor.


Arkat
A.selam. meni çokça olur bir damla gibi olmaz.


Kayıtsız Üye
Ben gusül abdesti alırken sürekli yinelemek zorunda kalıyorum ve bir türlü abdesti tamamlayamıyorum.Tamamlasam da bu çok uzun sürüyor ve bitse de bazen olmadı deyip çıkmaktan başka çarem kalmıyor.Geçenlerde diş dolgusu yaptırmak için randevu aldım ve o sabah zaruretten dolayı gusül almam gerekti.yine zar zor güslü aldıktan donra banyodan çıktım ve tam saçlarımı kurutacakken kulaklarımın içine su gitmedi sanki diye düşünüp sadece kulaklarıma su vermek için banyoya gidip lavaboda avucuma aldığım suyu kulaklarıma verdim.O an kulağım tıkandı ve tuhaf hissettim.Fiğer kulağa da aynı işkemi yaptım ve içime kurt düştü.Acaba guslüm bozuldu mu?Öyle hissettiysem yeniden gusletmem mi gerekir?Randevu saatim de yaklaşıyordu yani tekrar gusletmek için vaktim yoktu.O kafa karıçıklığıyla hazırlandım ve evden çıktım.Ama içim hiç rahat değildi.Dr. dişime doögu yaptı.Şimdi içimden bir ses gusletmeliydin diyor.Eğer gusletmem gerektiyse dişim artık dolgulu tekrar gusletsem de içine su gitmeyecek.bir hafta sonra da kanal tedavim var.şimdi hiç bir guslüm olmayacak mı,ibadetlerim kabul olmayacak mı diye kendi kendimi yiyorum.Hatta dolguyu söktürmeyi bile düşünüyorum.Ne yapmalıyım?Bana yardımcı olun lütfen.

Okudunuz mu?  Dinimizce astral seyahat yapmak günah mıdır?

abdullahbiri
Bence ne yapman gerektiğini biliyorsun. Yapman gereken şeytana oyuncak olmamak her dediğini yapmamak. Kulağın kurumu dedi o zaman sen hayır de ıslandı de ve dediğini yapma yani tekrar yıkama. vesaire diğer tüm dediklerini yapma. kulak asma.


Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm hocam geceleri yatarken aklıma bazen cinsi seyler geliyor ve penisime hiç ellemiyorum ardindan hemen ya farketmeden bosalmissam filan diye vesvese gibi bisi oluyorum aynisi gusül alirkende oluyor penisin sertlesmesiyle ve cinsi seyler hayal etmeyle bosalma olmaz diyorum icimden ama icimdeki ses bana cünupsun diyo gusül alirkende ya kabul olmamissa filan diyorum 2 cinsi bisi gorsem penisim sertlesse hemen bosalmis miyim diye konrol ediyorum hocam bakiyorum ıslaklık olmuyor ama icimdeki sese engel olamiyorum geceleri bu yuzden hemen boyle bisi aklmia gelse cenabetmis gibi hissediyorum ve uyuyamiyorum hocam ne yapmam gerekir lütfen yardımcı olun icimdeki ses beni yiyip bitiriyor bu arada ellemeden veya ruyalanmadan cunup olunmaz diy mi hocam?


Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm hocam ben bir rüya gördüm ama yani öpüşme falan sadece sonra uyandım hemen donumda hafif ıslaklık gibi bir şey vardı ama çamasirim kokulu ve meni bile olsa nerdeyse anlayamazdım hocam ama çok yoktu sonra donu çıkartıp mecburen sabah namazını kıldım.ne yapmam lazım kararsız kaldım bide bende meni aksa meni gibi iz kalıyor gibi oluyor lütfen yardım edin.

Okudunuz mu?  Cennette Köşk Ve Ağaç Dikmek İçin Ne Yapmalıyız ? :)

arifselim
Aleykum selam. Meni gelmediği sürece cünüp olmuş olmazsın. Meniyi anlamamak ise zaten mümkün değildir. Çünkü mezi çok az çıkmasına rağmen, meni çok fazla olur ve kesin anlaşılır.


Kayıtsız Üye
Adetten ciktim ve gusül aldim gece uyudum sabah kalktim 10 kuruş buyuklugunde sarı islak leke vardi ama rüya gormedim sabahta iyi kalktim yani şüpheyle kalkmadim lavlboya gidince gördüm vajinal akintimda oluyor ama ara sira oluyor acaba gusül gerekir mi kafam karisti vesvese midir


mum
Adet kanı veya meni şüphesi varsa yıkanın yoksa yıkanmayın.


Gizlii
Selamun Aleykum, ben genc bir kizim, rüya gormesem bile ben her sabah uyanir uyanmaz iç çamaşırmi kontrol ediyorum akinti var mi diye, ben boyle alistim yoksa rahat edemiyorum fakat yarin Turkiyeye geliyorum ucakta veya otobuste uyursam her zamanki kontrollerimi yapamicam cunku uyanir uyanmaz kontrol yapamam herkesin içinde. Bir kadin olarak uyandiktan sonra dogal akintilarim falan olucak (genelde benden sari akinti geliyor). Ben bu sari akintilari gorunce acaba uyku sirasinda meni mi geldi diyorum o yuzden hep kontrol yapiyorum emin olmak için. O akinti uyanik iken mi yoksa uyku halinde mi geldi yarin nasıl bilicem. Uyku halinde gelen akintinin meni ise veya supheye dusuyorsa gusül gerekiyor ama ben yarin uyanir uyanmaz kontrol yapayacam için o akinti ne sira geldi bilemicem.
Yarinda uzun sure kontrol yapamicagima gore bu duruma dusecem ne yapmam gerekir.
Mesela oturarak uyuyan kisi akinti gorse bir fetva var midir?

Okudunuz mu?  Toplu okunan Salavat ve Yasin-i Şerifler için okunan hatim duası var mı?

mum
Sabah uyanan kız veya erkek ihtilam olduğunu %90 bilir. Çünkü meni leke bırakmakla birlikte vücuda bir tatmin ve yorgunluk verir.
Öyle her sarı akıntıyı meni sayarsanız hayatınız yaşanmaz olur. Kontrol edin ama namaz için vesvese haline getirmeyin.


Kayıtsız Üye
Hocam selamunaleykum bn gun içinde ufak bir mustehcen şey düşünsem cunup oldum hissine kapiliyorum affiniza siginarak bn bu hisle seyimi kontrol ediyorum bkiyorum ıslaklık yok bu sefer diyorumki dokundugum için akmis olabilir sonra tekrar dokunuyorum kontrol amacli bu sefer diyorum kesin mezi cikmistir bn bidaha kontrol dahi olsa dokun miyim ama diyorum ya meni ciktiysa cunup cunup gezmek ten korkuyorum hocam bnim için o güzel bir açiklama rica ediyorum Allah rizasi için bni kurtarin hocam… Şimdiden Allah razı olsun


ACİLSERVİS
Meni ve mezi ne durumlarda gelir bol bol okuman gerekir yüzlerce cevap var. Aynı şeyleri yazmaya gerek yok. Aramayı kullanman gerekir.


Kayıtsız Üye
Hocam merhaba ben çok sıkıntı yaşıyorum 17 yaşındayım tuvaletimi yapmak için klozet oturduğumda namahremime su deymis hissediyorum o an içim çok huzursuz oluyor ve aklima. Takılıyor o an. hep ve gusül abdesti alirken banyoda çok kalıyorum heryerime su deymis için yardım edin 🙁

Okudunuz mu?  Şehitler için Fatiha okunur mu

alice
En iyi yardım dinini iyi öğren ilmihali bol bol oku. Özellikle temizlik ve namaz bölümlerini çokça okuyalım.


Kayıtsız Üye
Öncelikle selamün alyeküm hocam.Ben 17 yaşında bir gencim,sabahları uyandığım zaman iç çamaşırımı kontrol ediyorum acaba cünüp oldum mu? Felan diye.Ancak iç çamaşırımda ıslaklık olmuyor ve cinsel içerikli rüya da görmüyorum.Kendi kendime ya meni aktıysada fark etmediysem,ya meni aktısa ve kuruduysa fark etmediysem diye düşünüyorum.Bunun yüzünden cuma namazlarınada gitmek istemiyorum.Lütfen yardım edin.Bu durumdan kurtulmak için ne yapmam gerekir?


ACİLSERVİS
ve aleykümüsselam
Ortada hiç bir şey yok iken namaz kılmamak için ilginç bir bahane. O kadar basit şeytana uymamak gerek. Ayrıca namaz haftada bir değil günde beş vakittir.


Kayıtsız Üye
İlk defa bu kadar ilerledim bırakma noktasında fakat bu sefer de şöyle bir sıkıntı ortaya çıktı genelde malum yerimde sıkışıklık hissediyorum ve sanki bu yüzden de cünüplük hissi geliyor kontrol ettim daha bugün ve yine mezi falan geldi …(böyle soruları normalde sormam sormaya da utanırım fakat zarar üzerine zarar olunca sormak zorunda kalıyorum..) yaw benzer şey kıyafetlerde de mevcut üzerime ufak bir şey sıçrasa gene değiştirirdim ömer abi kesinlikle israf oluyor deyip açıklama yaptı ama bu konuda şöyle bir sıkıntı var şimdi ben bilmeden cunüp oldum diyelim ve biraz uzun bir süre kontrol etmedim diyelim ve kurudu diyelim ben nasıl anlayacağım ? farkındayım o kadar kolay kurumaz fakat ufak bir kaçma bile cünüp etmez mi şehvet meselesine gelince neredeyse hep istek geliyor aradan ufak bir kaçsa cünüp oluyorum bildiğim kadarıyla… ve okul ortamı falan da ayrı mesele …

Okudunuz mu?  Şüphe gusül abdestini bozar mı?

Abilerim tamam ben sabredeyim zaten onun için yaşamıyor muyuz dertlerin nimet olduğununda farkına vardım Elhamdülillah… fakat yanımda benim cunüp olup olmadığımı söyleyen bir şey olmadığı için ve kuruma ihtimali olduğu için (dediğim gibi kendim yaşadım aradan ufakta olsa kaçıyor…) cunüp olup olmadığım belirsiz…

Napacağım ? Akıl verin bana…


orienbaris
Kardesim oncelikle sunu kabul etmek lazimdir ki gusl abdesti tazelemek bir yuk kulfet degildir. Bilakis insanin gundelik temizligini yenilemesidir. Vakit yoktur vs bu kismi baska fetvalar icerir. Gelelim soruna kalktin kendini kontrol ediyorsun oldum mu olmadim mi? Ya olduysam? …. Korkunun yada sorunun aslindan uzaklasiyorsun. Madem bu sekil bir sorunun var. Saati 10 dk onceye ayarla her sabah dusunu al güzel abdestini tazele temiz elbiseni giy isine gucune bak. Hem tarif ettigin sekilde bir iç çamaşırıyla yapilan ibadetten bile emin olamazsin. Oyleyse supheye dusup ahla vahla zan harcamaktansa zamani koklu cozume harcamak hem daha saglikli hem daha hayirli hemde daha saglam olan amel olacaktir.


Kayıtsız Üye
Ben 17 yaşımdayım dün oruçluydum ve bugünde orucluyum dün iftar saatine 2-3 saat kala uyudum ve 1 saat kala gözlerimi açtım ama yerimden kalkmadan gine yattım aklıma kötü bir şeyler geldi (söylemesi ayıp şehvetlendim) tam fırlamak üzere iken kalktım tuvalete gittim uzvumun ucu kaşınıyordu ama bir ıslaklık yoktu bende bir şey yok diye teravih gittim ve akşam namazını kıldım ertesi gün yani bugün nasıl olsa cünüp değilim diye oruca niyetlendim ve sabah namazını kıldım benim orucum ve namazlarım kabul olmuşmudur

Okudunuz mu?  Vessalatu vesselamu ala seyyidina muhammed anlamı

ACİLSERVİS
Cenabet olup olmadığını en iyi insan kendisi bilir. Anlatımına göre ihtilam olmadığın anlaşılıyor.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm herkese.
Ben bir kızım. Gusul abdesti aldıktan sonra sanki yeniden meni geliyormuş gibi hisediyorum. Bazen yürürkene sanki şehvetleniyorum.
Gidip iç camarsırıma bakıyorum, bazen bir damla kadar bir leke var. Çok büyük bir yanlış yapıp ibadetlerimde aksatmalar yaptım. Bir şeye bakarkene veya okurkene internete sanki şehvetleniyorum. Acaba gusül abdestim bozuldu mu, ya bozulduysa, ya güslum yoksa diye bazen düşünüyorum. Bide küpem var kulağımda, şu giriyor mu emin olamıyorum.

Bir de abdest alırkene iç camarsırım oraya deyor. Bu abdesti bozar mı, çünkü eyer camarsırıma bir sıvı bulaşırsa diye düşünüyorum. Abdestsiz de kılmaktan korkuyorum. Zaten abdestsiz kılınmaz.

İslam kolaylık dinidir, şeytan vesvese vererek ibadete uzaklaştırmak istiyor, bunu biliyorum. Kardeşlerim sizde günahlardan vazgeçin. Ben de inşAllah vaz geçecem. Lütfen yazarsanız mutlu olurum. Sanki hep meni geliyor.

Allah’a emanet olun kardeşlerim.
Şimdiden çok teşekürler.


Kayıtsız Üye
Tavsiyem gusül alırken kafan orada olmasın çünkü şehvetleniyorum diyorsun içinden dua oku veya komik bir şeyler düşün o zaman hemen alıp çıkarsın bunu sürekli yap eğer hobin yoksa hobi bul kendine yapamıyorsan psikiyatriye git o sana takıntı ilacı verecek onları kullan evlenmek lazım en güzel çözümü ama anladığım kadarıyla sende benim gibi evlenmek için bir adayın veya imkanın yok bu yüzden dediğimi yap ve benim bildiğim şehvet öyle kıpırdanma gibi olmaz yüksek zirve olması lazım bu da öyle kolay kolay olmaz diyorlar bunu unutma istimna yaptıysan o anda neler yaşanıyorsa onu yaşayacaksın sürekli onu yaşıyorum diyorsan doktora gitmelisin normal değil çünkü bel ki hormon yüksekliğidir ama gıdıklanma gibi şehvet gibi diyorsan orgazm öyle olmaz ona orgazm denmez zirve olacak diyorlar.Benimde avret mahalim çok hassas ama yapacak bir şeyim yok banyo yaparken dikkatini oraya vermeyeceksin çünkü benimde genelde banyoda oluyor senin yaşadığın şeyler yani su deyince tuhaf oluyorum etkileniyorum en iyi çözüm tabi içinden ya dua oku ya da komik şeyler düşün ve birde banyoda avret mahalini çok hızlı yıka 2-3 saniye gibi önemli olan suyun değmesi nasıl yıkadığın önemli değil zaten fıskıye her yere su akıtıyor bunu evlenene kadar yapmanı tavsiye ederim bende biraz etkili oldu başka çözümü yok maalesef hoşçakal..

Okudunuz mu?  Kuran başlı başına bir mucize ve rabbim bana öyle sırlar açtıki bu kitapta artık durmalımıyım

ihtilam vesvesesi, cünüplük vesvesesi, cünüp oldum vesvesesi

Bu kategoride yer alan Sırrı Azam Ahmedi Devran başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kendimi cenabet hissediyorum bu vesvese midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.