Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:37
sizden7
Abone

Müslüman cehennemde günahının cezasını çekip mi cennete gider?

Müslüman cehennemde günahının cezasını çekip mi cennete gider?

muamma
< Bakara 275 ” O ribayı yiyenler, şeytanın bir dokunuşla çarptığı kişinin kalkışından başka türlü kalkamazlar. Bu böyledir, çünkü onlar, "Alış-veriş de riba gibidir." demişlerdir. Oysaki Allah, alış-verişi helal, ribayı haram kılmıştır. Kendisine Rabbinden bir öğüt gelip de yaptığından vazgeçenin geçmişi kendisine, işi Allah’a kalmıştır. Yeniden ribaya dönene gelince, böyleleri ateşin dostlarıdır. Sürekli kalacaklardır orada”

Eğer cehenneme giren bir müslüman cezasını çektikten sonra cennete girecekse, neden faiz yiyen müslümanın cehennemde sonsuza kadar kalacağı söyleniyor Kuran’da? "Orada ebediyen/sürekli/sonsuza dek kalacaklardır" ifadeleri bulunmasına rağmen müslümanlar, neden bir müslümanın sonsuza kadar cehennemde kalmayacağına inanıyorlar? >
Alıntıdır…

Müslüman cehennemde günahının cezasını çekip daha sonra cennete mi gidecek? Bununla ilgili bir ayet veya sahih hadis var mı?

Okudunuz mu?  Sadece altını olana zekat düşer mi?

Cevap: Müslüman cehennemde günahının cezasını çekip mi cennete gider?

çelebiler
Bakara 275 ” O ribayı yiyenler, şeytanın bir dokunuşla çarptığı kişinin kalkışından başka türlü kalkamazlar Bu böyledir, çünkü onlar, "Alış-veriş de riba gibidir" demişlerdir Oysaki Allah, alış-verişi helal, ribayı haram kılmıştır Kendisine Rabbinden bir öğüt gelip de yaptığından vazgeçenin geçmişi kendisine, işi Allah’a kalmıştır Yeniden ribaya dönene gelince, böyleleri ateşin dostlarıdır Sürekli kalacaklardır orada”

Okudunuz mu?  İslam hakkında çok merak ettigim bir konu ?

"Alış veriş de riba gibidir" diyen kimse müslüman değildir.Bu sözde Allah’ın haram kıldığı günahı meşru görme tavrı vardır.Allah’ın hükmünü kabul etmeme vardır.Dolayısıyla böyle söyleyen kişi İslam dairesinde değildir.

"Allah, alış-verişi helal, ribayı haram kılmıştır" Allah,yukarıda riba alışveriş gibidir diyenlere karşı ribayı kesin olarak haram kılmaktadır.

"Rabbinden bir öğüt gelip de yaptığından vazgeçenin geçmişi kendisine" bu ayetten de öğüt alıp tövbe edenlerin af edileceği anlaşılmaktadır.

Rabbimiz,ribayı haram kıldığını bildirdikten sonra yinede "riba alışveriş gibidir" diye ribaya dönene gelince diyerek onların ateşte sürekli kalacağı belirtiliyor.

Okudunuz mu?  Gereğinden fazla terlemek abdesti bozar mı?

Yani burada ribayı haram kabul edenler değil,ribayı normal bir ticaret olarak görenler,haramı helal görmeleri sebebiyle ateşte sürekli kalacaklar.


Cevap: Müslüman cehennemde günahının cezasını çekip mi cennete gider?

karadamlalar
Enes b. Malik (r.a)’den; Rasulullah (s.a.s)’in şöyle buyurduğunu işittim demiştir:

"Kıyamet günü geldiğinde ben şefaat eder ve: "Ya Rabbi! Kalbinde hardal tanesi kadar imanı olanları cennete koy" diye dua ederim, bunlar cennete girerler. Sonra ben: "Ya Rabbi! Hardal tanesinden az imanı olanları da koy" diye şefaat ederim.

Okudunuz mu?  Şahmeran duası

"Az bir imanı" dediği sırada ben Rasulullah’ın parmaklarına bakar gibiyim. O parmaklarını birbirine birleştirerek işaret ediyordu. (Buhari-Müslim)


Cevap: Müslüman cehennemde günahının cezasını çekip mi cennete gider?

sons
Cehenneme iki türlü insan girer. Cennete girecek olanlar, önce cehenneme girerler. Cehennemde durumu görürler. Oraya sadece o cehennemi görmek için girerler. Uçarak cehennemde dolaştıktan sonra, oradan ayrılarak cennete girerler. Allahû Tealâ’ya sonsuz hamd ve şükrederek… Kimdir bunlar? Cennete girecek olanlardır.


Kırlangıç.
O zaman günahkar bir muminin günahları ne olacak? Adam iman etmiş ama her tür günahı işlemiş. Hop diye cennete mi girecek?

Okudunuz mu?  Kabir ziyaretine gitmesemde ölü beni duyar mı

karadamlalar
eğer mümin olarak ölmüş ise Allahın kimi kurtaracağını bilemeyiz, Allah affederse kurtulur. Yok eğer Allah affetmezse günahı sebebiyle cehennemde cezasını görür ve sonrasında cennete gider.


muamma
-19/MERYEM-71: Ve in minkum illâ vâriduhâ, kâne alâ rabbike hatmen makdıyyâ(makdıyyen).
Ve sizden biriniz (bile hariç olmamak üzere hepiniz), illâ (muhakkak) ona (cehenneme) varacaksınız. (Bu), senin Rabbinin üzerine (aldığı) kesinleşmiş bir hükümdür.

Aranızda kıyâmet günü cehenneme uğramayacak olan hiç kimse yoktur. Hepiniz mutlaka cehenneme uğrayacaksınız. Aynı Surenin 72. âyet-i kerimesinde ise Allahû Tealâ şöyle buyuruyor:

Okudunuz mu?  Aileden ayrı eve çıkmak günah mı?

-19/MERYEM-72: Summe nuneccîllezînettekav ve nezeruz zâlimîne fîhâ cisiyyâ(cisiyyen).
Sonra takva sahiplerini kurtaracağız. Ve zalimleri, diz üstü çökmüş olarak bırakacağız.

Bu ayet

Peygamber (asv) şöyle buyurmuştur:

Cennetlikler cennete, cehennemlikler de cehenneme girdikten (ve ancak Cenab-ı Hakk’ın bildiği bir müddet geçtikten) sonra Allah: ‘Bir hardal tanesi kadar imanı olanları cehennemden çıkarın’ buyuracak ve çıkarılacaklardır… (Buharî, İman, 15; Müslim, İman, 147-149).

Bu hadisle aynı şeyi ifade ediyor bence 🙂

Ve yukarıda açıklandığı gibi faiz yiyenlere değil faizi haram kabul etmeyenlere deniliyor bu ikaz. Yani müslüman değil kafirlere. Allah’ın haram saydığını helal saymak küfürdür.

Okudunuz mu?  Boylama Nedir Yaptırmalımıyım?

sons
Biliyoruz ki, Müslüman günahlarına tevbe edemeden öldüyse, hayatta iken işlediği günahlarının cezasını yine hayattayken çektiği sıkıntı, hastalık vb. nimetlerle ödeyememişse, vefatından sonra kabir azabı ile, yine yetmiyorsa, mahşer sıkıntıları çekerek ödüyor, şefaatle de bunlar giderilemiyorsa, Cehennemde günahlarının karşılığı kadar kalıyor.


çelebiler
Nisa
31. Eğer size yasaklanan (günah)ların büyüklerinden kaçınırsanız, sizin küçük günahlarınızı örteriz ve sizi güzel bir yere koyarız.


Sezgin Alak
Arkadaslar, Kuran-i Kerim, kendi içinde bir matematige sahiptir. Allah ta ayetinde matematikle evreni insaa ettik der. Burada size bir onerim olacak. Kurani Kerim’de bir ayetin hukmunu, o ayet ile alakasi olmayan baska bir ayette acikliyor. Bunun sebebi de insanoglunu dusunmeye yonlendirmesidir. Surekli dusunme ve kendini gelistirmeye tesvik eder Kuran. Buradan ben bunu anliyorum.

Okudunuz mu?  Namazın son anında sehiv secdesi yapılır mı?

Ulke Tv de siradisi programina cikan MESUT YILMAZ isimli bir arkadaş var ki Allah ondan razı olsun, 13-15 yilini harcayip Kuran’a soru sorarak, kendi içinde ayetler arasinda cevaplar bulmus.

riba için cehennemde sonsuza kadar kalacaklar demis ama belki baska bir ayette bunun cevabi vardir. Oradan incelemenizi ve Kuran’ ile de hasir nesir olmanizi oneririm. Aksi taktirde ayetleri tek basina ele almak hata olasiligini guclendirir. Kuran, bir butundur ve bütün olarak degerlendirilirse anlam kazanir.

Okudunuz mu?  Osman Ünlü ehli-sünnet midir? Rahatça dinleyebilir miyim ?

bana bak
Dün hadis okudum
Müslüman olarak öleni
Allah dilerse azap etmeden cennete koyar
Dilerse günah in cezasını cektirir sonra cennete koyar


Kayıtsız Üye
her insanın kalbinde iman varsa yani ALLAHa inanıyorsa ve la ilahe illAllah diyorsa günahları sevaplarından ağır gelirse günahlarını cehennemde çekip cennete girer

Okudunuz mu?  Okul Harcım için vade farkı ödemem caiz midir?

kıyamette müslümanlar acı çekecek mi, sevabı günahından çok olan cehenneme girer mi, gunahlari cekip cennete gitmek

Bu kategoride yer alan Enerji içeceği içmek harammıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Müslüman cehennemde günahının cezasını çekip mi cennete gider? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.