Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:44
missa92
Abone

Ruhlarımız, Ruhlar Aleminde ne yapıyordu?

Ruhlarımız, Ruhlar Aleminde ne yapıyordu?

Kayıtsız Üye
Ruhlarımız, Ruhlar Aleminde ne yapıyordu?


Cevap: Ruhlarımız, Ruhlar Aleminde ne yapıyordu?

Hoca
Ruhlarımız, Ruhlar Aleminde ne yapıyordu? Sorunun DetayıRûhlar bedenlerinden iki bin yıl önce yaratılmıştır! (Deylemî, Müsned, II, 187-188) Ruhumuzun yaratıldığındaki yaşantımızda ne ile meşguldük ve ne yapıyorduk?

Okudunuz mu?  Batıl inançlardan korunma yolları nelerdir?

– Hadiste yer alan iki bin ifadesi kesretten/çokluktan ve uzunluktan kinaye olabilir.

– Bizim ruhlar aleminde ne yaptığımızı Allah bilir. Gördüğümüz şu şahadet alemindeki hayatımızın büyük bir bölümünü unutmuş olan biz insanların, ruhlar alemindeki yaptıklarımızı hatırlamamızı istemek biraz insaf ölçülerin aşar diye düşünüyoruz.

Okudunuz mu?  Hatimmatik nedir? Hatimmatik hakkında bilgi

– Ancak, bizim zerreler veya ruhlar aleminde/ Elestü bezminde Allah’ın birliğine iman ettiğimiz Kur’an’da haber verilmiştir. (Araf, 172)

Bundan hareketle ruhlar aleminde bizim bu imanımızın icapları olan Allah’ı tesbih, tahmid, tehlil ve tevhid etmemiz mümkündür…


ruhlar alemi, ruhlar aleminde tanışmak, ruhlar aleminde tanışanlar

Bu kategoride yer alan Basiret ne anlama geliyor basiret duası nedir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ruhlarımız, Ruhlar Aleminde ne yapıyordu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.