Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:58
missa02
Abone

Hatimmatik nedir? Hatimmatik hakkında bilgi

Hatimmatik nedir? Hatimmatik hakkında bilgi

bana bak
Hatimmatik ne demek? Kısaca

Mezarlığa konan otomatik hatim programıdır.
Kabristana güneş enerjisi ile çalışan ses sistemi ile hatim okumaya başlandı 🙂
Allah sonumuzu hayretsin


Cevap: Hatimmatik nedir? Hatimmatik hakkında bilgi

Şema
Köy Mezarlığına Kur’an-ı Kerim Okuma Sistemi

Okudunuz mu?  Kumru kuşu hikayesi

Kırıkkale’nin Hüseyinbeyobası Köyü Mezarlığı’na kurulan ‘Hatimmatik Sistemi’ sayesinde istenildiği an Kur’an-ı Kerim tilaveti yapılabilecek.

KirikkaleHaber.com

Köy Mezarlığına Kur’an-ı Kerim Okuma Sistemi

Kırıkkale’nin Hüseyinbeyobası Köyü Mezarlığı’na kurulan ‘Hatimmatik Sistemi’ sayesinde istenildiği an Kur’an-ı Kerim tilaveti yapılabilecek.

Köy mezarlığı için uzun süredir planlanan bir çalışma olduğunu açıklayan Hüseyinbeyobası Köyü Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Gazi Saydam, bu çalışmanın Kur’an-ı Kerim okumayı bilmeyenler için büyük bir kolaylık olduğunu belirterek, köy mezarlığına defnedilmiş yakınlarını ziyarette gelen insanlar için büyük bir hizmet olduğunu söyledi.

Okudunuz mu?  Bir arkadaşıma onun tanımadığı biri hakkında kötü konuşsam gıybet olur mu?

24 SAAT KUR’AN OKUNABİLECEK

İstenildiği anda Kur’an-ı Kerim okumaya başlayan cihazın sayesinde köy mezarlığında 24 saat Kur’an okunabileceğini açıklayan Saydam, şunları kaydetti; "Dernek olarak köyümüze hizmet etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Ayrıca bu tür hizmetlerde bizlere maddi ve manevi destek sağlayan hemşerilerime çok teşekkür ederim. Bu vesileyle ‘Hatimmatik’ cihazının köyümüze kazandırılmasında maddi desteklerini esirgemeyen, Hollanda’da ikamet eden Ali Ağa Oğlu Duran Tanrıverdi’ye teşekkür ederim."

Okudunuz mu?  Allahın selbi sıfatları zatii sıfatlar bolumune dahıl edebılırmıyız?

YEŞİLLENDİRME İÇİN DE KOLLAR SIVANDI

Öte yandan köy mezarlığının yeşillendirilmesi için de kolları sıvadıklarını ifade eden Saydam, bu amaçla Orman Bölge Müdürlüğüyle yaptıkları çalışmalar neticesinde bin 500 ağaç edindiklerini, en kısa zamanda o ağaçların dikiminin sağlanacağını ifade etti. Saydam, "Gerek köylülerimiz gerekse dernek olarak bizler bu ağaçların bakımıyla bizzat ilgilenerek, köy mezarlığımızın imrenilecek derecede yeşil bir hale getireceğiz" diye konuştu.

Bu kategoride yer alan Üniversite Ortamında Nasıl davranılmalı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hatimmatik nedir? Hatimmatik hakkında bilgi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.