Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:24
Sizden
Yönetici

Peygamber efendimiz böyle söylemişmidir ?

Peygamber efendimiz böyle söylemişmidir ?

yaso-123
Efendimiz (sas) "Allah yüz tüylerini yolan ve yolduran kadına lânet etsin" buyurmuştur..

Peygamber efendimiz (sas) bizi o kadar severken neden bize lanet okusun bunu anlamadım kuran’dada lanet olsun gibi kelimeler var ..mutlaka mantıklı bir anlamı vardır benim kafama takıldı …


Yanıt: Peygamber efendimiz(sas) böyle söylemişmidir ?

ehli-sunnet
Kadına nisbetle yüz, güzelliğin aynası ve odak noktasıdır. Yaratılışın güzelliği de onda tezahür eder. Allah her şeyi olduğu gibi yüzü de cemalinin bir tecellisi olarak ahenkli, dengeli ve mükemmel yaratmıştır. Gerek bu anlayışın esas alınması, gerekse Hz.Peygamber’den (s.a.v.) rivayet edilen bazı hadisler sebebiyle, yüzdeki kılları yolmanın, kaşları inceltme (aldırma) ve kirpikleri uzatmanın şer’i hükmü İslam alimlerini bir hayli meşgul etmiştir.
Hz.Peygamber (s.a.v.) bir hadislerinde,
"Allah yüz tüylerini yolan ve yolduran kadına lanet etsin…" buyurmuş olup (Buhari, "Libas",84; Müslim, "Libas", 120), bu yasağın hangi nevi fiilleri kapsadığı İslam hukukuçuları arasında tartışma konusu olmuştur.
Çoğunluğa göre kadının, kocası için ve onun izniyle yüzünde biten kılları alması, makyaj yapması, hatta kaşını düzeltmesi / inceltmesi caizdir. Hadisteki yasak, kadının dışarı çıkmak için yüz kıllarını yolması ve kaş aldırması ile ilgilidir. Malikiler de dahil bir grup alim ise, bunu yaratılışı değiştirmekte olarak değerlendirdiğinden her ne suretle olursa olsun caiz görmemekte veya mekruh görmektedir. Hadiste yasaklanan kıl koparmayı, yüzde sonradan biten ve yüzü çirkinleştiren yüz kıllarını koparma değil de, kaşları inceltmek veya yukarı kaldırmak için kaş kıllarını yolma olarak anlamak daha doğru görünmektedir.

Okudunuz mu?  Çocuğu babasına göstermemek günah mı

Kaynak:
1) İlmihal, İslam ve Toplum, TDV, İslami Araştırmalar Merkezi


Yanıt: Peygamber efendimiz(sas) böyle söylemişmidir ?

yaso-123
cevaplar çok alakasız ben kaş aldırmak günah mıdır gibi soru sormadım neden hep sorularıma alakasız cevaplar geliyor saolun yardımcı olmaya çalışıyosunuz ama cevapler hep alakasız ben orda lanet etmekten bahsediyorum siz tüy almanın günah olup olmamasıyla ilgili yazı yazıyosunuz lütfen yazıların sadece başını değil tamamını okuyun …

Okudunuz mu?  Kabir azabını kimler görmeyecek?

Yanıt: Peygamber efendimiz(sas) böyle söylemişmidir ?

VanLi
Kardeşim dediğiniz hadis sahihtir buda kaynağı -> (Buhari, "Libas",84; Müslim, "Libas", 120),

buda demek oluyorki bu hadis uydurma değildir.

Efendimiz bizi çok seviyor ama sevdiği için biz hiç bişey yapmadan bizi direk cennete Allahın izniyle göndermesi saçma olmazmı.

Okudunuz mu?  Cenneti beğenmemek günah mı

Sen çalışacaksın çabalayacaksın ee yasaklar ve günahlar olmazsa puanlar nasıl hesaplanacak onun için hadis gayet mantıklı ve açıklayıcıdır ki mantıksız olması gibi bir durumda yoktur.

Hiç kimse islam adına bence diye konuşmamalıdır.Bu islamda yoktur herkes bence dese 1 konuda 1000lerce ayrı görüş olur.

Okudunuz mu?  Ömer Hayyam

Kısaca senın sorduğun bu hadis gerçekten varmıdır.

Cevabımız vardır sahihitir kaynak (Buhari, "Libas",84; Müslim, "Libas", 120), budur.


konya442
Selamun aleykum , konuyla ilgili değil ama neden yazdigim sorulari hiç mesajlara koymiyorsunuz sadece bir kere lütfen yardim edin


yaso-123
cevap için , Allah razı olsun 🙂 ama benim anlayamadığm noktası böyle yapmak günahdır demek yerine neden lanet etsin demiştir ben onu anlayamadım, bizi çok seven peygamberimizden bizlere lanet okumasını anlayamadım ..lütfen beni aydınlatın ..

Okudunuz mu?  Tırnak üzerine yapışan yapışatırıcılar gusül abdestine engel olur mu ?

mumsema
< cevaplar çok alakasız ben kaş aldırmak günah mıdır gibi soru sormadım neden hep sorularıma alakasız cevaplar geliyor saolun yardımcı olmaya çalışıyosunuz ama cevapler hep alakasız ben orda lanet etmekten bahsediyorum siz tüy almanın günah olup olmamasıyla ilgili yazı yazıyosunuz lütfen yazıların sadece başını değil tamamını okuyun .. >
Kardeşim alaksız falan değil. zahmet edip okusaydın bu yazdığın hadisi ve açıklamasını görürdün.
kardeşim en aşağıda verdiğim linke tıkladım ne var mış bir bak:
Hz.Peygamber (s.a.v.) bir hadislerinde,
"Allah yüz tüylerini yolan ve yolduran kadına lanet etsin…" buyurmuş olup (Buhari, "Libas",84; Müslim, "Libas", 120),

Okudunuz mu?  Sigara alıp satmak günah mı?

Bu hadisin aşağısında da neden lanet okuduğu yazılıdır.
Çünkü fıtratlarını değiştiriyorlar


yaso-123
lanet olsun demesinin sebebini bende biliyorum ben sadece neden gühatır demek yerine lanet olsun demesini merak ettim ama siz sanırım konuları anlamakta güçlük çekiyorsunuz birdaha sorularıma cevap yazmassanız sevinirim..

Okudunuz mu?  Rüyaları Bir Yere Yazmak

ehli-sunnet
< lanet olsun demesinin sebebini bende biliyorum ben sadece neden gühatır demek yerine lanet olsun demesini merak ettim ama siz sanırım konuları anlamakta güçlük çekiyorsunuz birdaha sorularıma cevap yazmassanız sevinirim >
İyilik yap denize at tmm kardeşim yazmam ben kendim artık

Okudunuz mu?  Şehvetsiz iyi niyetle bakışmak Göz zinasımıdır?

Hasret Rüzgarı
Sonuç olarak, hadiste yasaklanan kıl koparmayı, herhangi bir hastalık veya illet sebebiyle kadının yüzünde sonradan biten ve yüzünü çirkinleştiren yüz kıllarını (sakal, bıyık kılları) koparma değil de, başkalarına güzel görünmek maksadıyla kaşları inceltmek veya yukarı kaldırmak için kaş kıllarını yolmak, almak olarak anlamak daha doğrudur.

Bu kategoride yer alan Ezbere dua etmek ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peygamber efendimiz böyle söylemişmidir ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.